Hİ-LEVEL 32HL530 TRT grubu, habertürk grubu, kabe ve medine kanalları haricindekilerde sinyal yok hatası

U Çevrimdışı

umut23

Yeni Üye
27 Eki 2025
3
43
hi-level-32HL530.jpg

merhabalar,
Çanak antende 8'li LNB var. 4 ü aktif kullanımda. kullanımdakilerden birinin nasıl olduysa duvarın içinde kablosu kopmuş. hortum içerisinde değildi. yeni kabloyu hortum içerisinde aldık ve tv'yi çalıştırdık. uyducu arkadaş kabloları düzeltirken diğer 3 tv'den 2'sinin uydu sinyali gitti. sonra uyducu arkadaş muhtemelen 8'Li LNB'de kabloların yerlerini değiştirip sinyalleri getirdi.

fakat içlerinden bir tanesi olan 32HL530 hi-level televizyonda 69 tane kanal çekiyor. bunlar trt grubu, habertürk grubu, showtürk, al-mescid al nebevi, al mescid al haram ile birkaç yabancı tv kanalı.
atv showtv star kanald falan yok. 12380/v/27500 den kanal arattırıyorum sinyal yok diyor. 11096/v/30000 de sinyal var. %98-100 civarı

8'Lİ LNB'deki diğer çalışan tüm kanalların çektiği tv'nin kablosunu hi-levele takıyorum sorun yine devam ediyor sadece 69 tane kanal çekiyor.

bu arada ilk kurulum yaptım ve servis menüsünden fabrika ayarlarına döndüm yine sadece 69 tane kanal çekiyor.

--acaba yazılım güncelleme sorunu çözer mi?-- çözerse elinde yazılım olan arkadaş bana gönderebilir mi?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,373
Yazdıklarınız yazılımsal bir sorun değil ilk kurulum aşamasında diseqc ayarını mutlaka yapın. 1. Port Türksat olsun.

U Çevrimdışı

umut23

Yeni Üye
27 Eki 2025
3
43
Yazdıklarınız yazılımsal bir sorun değil ilk kurulum aşamasında diseqc ayarını mutlaka yapın. 1. Port Türksat olsun.
diseqc ayarını 1.0 yapıp çıkan 4 portta da denedim, olmadı. sonra 1.1 yapıp 16 portta da ayrı ayrı denedim. yine olmadı.
Bu tv'de "direkt uydu LNB bağlantısı", "tek uydu LNB'den gelen tek kablo - birden fazla alıcı", "diseqc bağlantılı" olmak üzere 3 farklı yöntem var. hepsini de denedim, olmadı.
tv'deki dahili alıcı bozulsa neden çekken kanallar var? gibi sorular var aklımda. sanki yazılımsal bir durum bu.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,709
TV'yi diğer çıkışlardan biriyle deneyin.
Ayrıca o kopan kablo LNB'den çıkarıldı değil mi?
Kısa devre durumunda sinyal alınamaz.

Sizin sorun ya LNB ince ayarı ya da çanak ince ayarı kaynaklı.
Ben LNB'den şüpheleniyorum.
LNB'yi çanağa yaklaştırın veya uzaklaştırın.
Çanak kirli ise, üzerinde tortu çamur vs kalıntı varsa temizleyin.
LNB de aynı şekilde temiz olsun.

Sadece belli kanallar çekiyor demişsiniz, bu kanalların orbital pozisyonu aynı mı bakın.
Horizontal (H) ya da Vertical (V) mi ona bir bakın derim.
Hepsi aynı pozisyonsa sorun başka deriz.

En basiti ben olsam başka bir 8'li LNB ile test ederim.
Veya farklı bir LNB çıkışına bağlarım.

Geri
Üst Alt