Hey Gidi Geçmiş..

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yine kayınpederimin rahmetli teyzesi de yaşamının son 3 4 senesine şahit oldum geriye kalanlara yetişememişim Atatürk ün Samsun a geldiğinde aile ziyaretlerini yaşadığı şeyleri anlatırdı

Benim anneannem 1939 doğumlu ama onun annesi Atatürk'ü görmüş mesela öyle söylüyor. Fotoğrafı yok tabi maalesef.
Rahmetli dedem de hava astsubayıydı, anneanneme yazdığı şiirler falan duruyor bir köşede fotoğrafların arkasında.
Yeşilçam filmi gibi geliyor insana gerçekten. El yazısı da inci gibiymiş rahmetlinin maşallah. :kiskis
O dönem önde pervanesi olan uçaklar vardı tabi. Öyle işte. :sirit

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Adem Helvacı Adem Helvacı Kerim Reisoğlu İsmail Yurtsever bu şekilde Google da arama yaparsan bulabilrsin bizim hanım tarafı Kerim reis diye bahseder Kayınpederin adıda Kerim babası dedesinin ismini koymuş öyle diyorlar

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı Kerim Reisoğlu İsmail Yurtsever bu şekilde Google da arama yaparsan bulabilrsin bizim hanım tarafı Kerim reis diye bahseder Kayınpederin adıda Kerim babası dedesinin ismini koymuş öyle diyorlar

Heeey gidi, Eski fotolara bak maşallah. Samsun Bahriye Müfrezesi ve Pontusculara karşı mücadele veren Milis kuvvetleri gördük bu vesile ile :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
1951 Hillman. Mustafa Bey.
IMG-20200425-WA0028.jpg

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Benim anneannem 1939 doğumlu ama onun annesi Atatürk'ü görmüş mesela öyle söylüyor. Fotoğrafı yok tabi maalesef.
Rahmetli dedem de hava astsubayıydı, anneanneme yazdığı şiirler falan duruyor bir köşede fotoğrafların arkasında.
Yeşilçam filmi gibi geliyor insana gerçekten. El yazısı da inci gibiymiş rahmetlinin maşallah. :kiskis
O dönem önde pervanesi olan uçaklar vardı tabi. Öyle işte. :sirit
benim annemin annesi erken yaşta vefat etmiş ama annemin annanesi yaşıyordu bundan tam hatırlamıyorum ama 2007 2008 lerden sonra vefat etti sanırım . o görmüş atatürkü 1912 doğumlu kendisi bizimkiler o zamanlar trabzon sürmeneden göçmüş Samsun'a. Görmediyse bile o dönemde buralardaymış :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
benim annemin annesi erken yaşta vefat etmiş ama annemin annanesi yaşıyordu bundan tam hatırlamıyorum ama 2007 2008 lerden sonra vefat etti sanırım . o görmüş atatürkü 1912 doğumlu kendisi bizimkiler o zamanlar trabzon sürmeneden göçmüş Samsun'a. Görmediyse bile o dönemde buralardaymış :)

Paşa zaten milli mücadeleye Samsun'dan başladı, normal. O dönem onu görmek güzel bir fırsat gerçekten. ?

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Kayınpeder bulursa eğer, yarın Atatürkün bindiği ve sonradan kendilerinin satın aldığı arabanın fotosunu paylaşacak bana :)
Atatürk'ün burda kaldığı ev var ve kullandığı eşyalar ve kıyafetler var şuan müze şeklinde. Orda ki kıyafetlerin fotoları vardı ama malesef eski telefonumla silindi çok güzel şeyler var bedava bir müze Samsun'a gelenin görmesi gerekir diye düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Atatürk'ün burda kaldığı ev var ve kullandığı eşyalar ve kıyafetler var şuan müze şeklinde. Orda ki kıyafetlerin fotoları vardı ama malesef eski telefonumla silindi çok güzel şeyler var bedava bir müze Samsun'a gelenin görmesi gerekir diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt