Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Şimdi ben şöyle çalışıyorum abi
Hafta içi 5 gün çalışıyorum. Cumartesi - Pazar tatil. Yani cuma akşamı işe gidip Cumartesi sabahı 06:00'da çıkıyorum , bir daha iş başı Pazartesi akşamı 18:00'da yada 20:00'da iş başı yapıyorum.
1 hafta 18:00 - 06:00 2. hafta 20:00 - 06:00 her hafta aynı şekilde devam ediyo bu.
48 saat olmasına rağmen , 1 hafta 60 saat çalışıyorum diğer hafta 50 saat çalışıyorum. Bir hafta 12 diğer hafta 2 saat fazla çalışıyorum , fazla çalıştığım saatlerin ücretini alıyorum.
Malesef özel sektör abi ben yine iyiyim , çok daha kötü şartlar altında çalışanlar var.
Yaşar ÜNV de iken bir iş hukuku uzmanımız vardı sanırım yardoçtu kendisi, o o zaman dahi (3 sene önce) parasını versek dahi devletin belirlediği sınırlar dışında personel çalıştıramayacağımızı anlatırdı.
Hatta bu sorunu aşmak adına taşeron sistemi devreye sokmayı teklif ettiğimde ise taşeron personel ve/veya taşeron şirket ile çalışmanın dahi bu sorumluluktan bizi kurtaramayacağını anlatmıştı ki kanundaki maddelerine kadar saydı adam.
Sorunun temelinde ise bence, Ülke gerçekleri ile ekonomik koşullarının, AB uyum yasalarını devreye sokma çabaları ile taban tabana zıt olması yatıyor.

Sigorta işini de sonradan öğrenmeyeydim iyiydi