Hedefim var ama Fikirlerinize İhtiyacım var.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Herkese Selam Dostlar Çevreme ve yaşıtlarıma bakıyorumda herkesin genelde bir aracı var yani motorsiklet olsun arabası olsun yaşıtlarım evli çoluk çocuğa karıştı kimisi baba servetinden kaynaklı tabiki Kimisi X nedenlerden Vs.Beni az çok tanıdınız bu forumda bende kendi kendime karar verdim bir motorsiklet alacağım 2 aydır para biriktiriyorum masrafları en aza indirdim normalde günde 5 tl harcama yapan biriyim ekstra çıkmasa silkeledim kendimi normalde haftada 100 tl küsür harcama yapan biri en az indirdim canım bişey çekiyorsa bile almıyorum ek iş yapıyorum.Sizlerin tavsiyeleri varmı başka ne yapabilirim hızlı para biriktirmek ve kısa zamanda kendime bir motorsiklet almak istiyorum varmı tavsiyeleriniz Kimseden borç almadan takside girmeden Dolandırıcı Bankalara komisyon yedirtmeden.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Para kazanarak? Al-sat yapabilirsin. Alırken kâr etmen lazım tabi.
Bir arkadaşla görüşme yaptım her ay boş boş para birikim yapacağına kredi çek dedi birikim yapacağın parayı krediye ödersin dedi.

Bende:Kredi çekersem 1000 Tl den fazla bankaya ödeme yapacam dedim bankaya boşuna para yedirmek istemiyorum.

ama almak istediğin motorun değeri artabilir dedi.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Bir arkadaşla görüşme yaptım her ay boş boş para birikim yapacağına kredi çek dedi birikim yapacağın parayı krediye ödersin dedi.

Bende:Kredi çekersem 1000 Tl den fazla bankaya ödeme yapacam dedim bankaya boşuna para yedirmek istemiyorum.

ama almak istediğin motorun değeri artabilir dedi.

Bütçene uygun kredi çek para biriktirme işi sorumluluk aldığın için mecburiyete dönüşür diğer türlü bir kereden bir şey olmaz ? misali parayı harcarsın. Biriktirene kadar ek veriler ve zamlar gelir.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bütçene uygun kredi çek para biriktirme işi sorumluluk aldığın için mecburiyete dönüşür diğer türlü bir kereden bir şey olmaz ? misali parayı harcarsın. Biriktirene kadar ek veriler ve zamlar gelir.
Valla öğle yapacağım galiba abi başka türlü olmayacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla öğle yapacağım galiba abi başka türlü olmayacak.
Alacağım Motorun Piyasası 9000 Tl den başlıyor ilerde buna vergi gelir zam gelir bilmem ne gelir 9000 binlik motor olur sana 10000 yada 15000 bin o riskte yüksek.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Alacağım Motorun Piyasası 9000 Tl den başlıyor ilerde buna vergi gelir zam gelir bilmem ne gelir 9000 binlik motor olur sana 10000 yada 15000 bin o riskte yüksek.

Aynen öyle. Döviz kuru değişir, vergiler değişir vs. değmez.
Ben de ekran kartı almak için taksitli nakit çekim yaptım, öyle aldım.
Biriktirmeye kalksam alamazdım o kartı.
Ben aldım 1600'e şu an 2000 TL. Seneye kadar biriktirmeye kalksam kaç olacaktı kim bilir. :kiskis

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Bir örnek vereyim sen kendine uyarla... Arkadaşım, faiz kredi ile uğramamak için broadway aracını model yükseltmek için 6 liraya sattı 3 yıl para biriktirdi 20 bin lirası oldu, pazara çıktık araba almaya bir de ne görelim, sattığı broadway'ler 20 bin lira olmuş.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bir örnek vereyim sen kendine uyarla... Arkadaşım, faiz kredi ile uğramamak için broadway aracını model yükseltmek için 6 liraya sattı 3 yıl para biriktirdi 20 bin lirası oldu, pazara çıktık araba almaya bir de ne görelim, sattığı broadway'ler 20 bin lira olmuş.

Araba piyasası SpaceX füzeleri ile kapışıyordu en son. Hala öyle mi? :kiskis

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Günümüz Türkiyesinde çalışıp kazanıp para biriktirip bişeyler almak istiyorsan çok zorlanacağın kesin

Eger babadan kalma iyi birseyler yoksa bizim gibi çalışan memur orta gelir kısım diyelim artık orta gelir de sayılmayız konut taşıt taşınmazlar vs bunlara sahip olmak için mecburen kredi çekmek zorunda kalıyoruz

Evleneli 10 sene bitti ev kredisiydi araba kredisiydi yok arabayı değiştirelim kredisi derken 10 senedir kredi ödüyorum

Günün sonuna bakar isek şu anda ev araba için çekilen krediler bu kredilerin faizlerini de hesaplarsak alınmış olanların değeri ile edinme maliyetleri kafa kafaya geldi diyebilirim

Şahsi tavsiyem şu anda düşük faizli kredilerden kullanıp istediğin aracı alman olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizde fiyat düşmesi pek rastlanan bir durum değildir. Kâr hırsı her şeyin önünde maalesef.

Öyle deme ya benzin mazot düştü ya asrın liderimiz büyük iş başardı koskoca ülke benzin mazot tüketerek yaşıyormuş onu öğrendik :)

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41
Bence fiziki altın al uzun vadeli düşünüyorsan. Hatta kısa vadeli olarak da kullandığın banka uygulaması üzerinden duruma göre al-sat yapıp ufak kazançlar bile elde edebilirsin.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Hepiniz sağolun arkadaşlar evet bütün oklar kredi çekecem gibi duruyor dolarda 7 yi gördü kendimizi sıkmadan bişeye sahip olmak imkansız sene 2017 nisan ayıydı telefon almak istedim 3 aylığımı biriktirdim ek işler yaptım satış yaptım aç kaldım Vs işte kendimizi sıkmadan bişeye sahip olmak gerçekten zor bankaya pek yanaşmıyorum en düşük krediye 1000 Tl küsür para geri ödemeli istiyorlar.:hmm

Geri
Üst Alt