Senin panelin de 2.1 destek yoktur! zaten çoğu TV de yoktur,sadece yeni model OLED ler ve
bazı en üst segment TV lerde 2.1 desteği vardır
şimdiler de bazı çakallar 2.1 diye kablolar satıyor ki bunların çoğu da sertifikasız no-name(ama
çakma Çin markalsı vardır veya Philips veya Panasonic veya Sony filan diye de görebilirsiniz)
2.1 ile işiniz yok,belki yarın XBox/PS5 ile yine belki olacak belki olmayacak!
Zira kaç tane panel de 2.1 desteği varki!!
piyasada gördüğünüz MARKA diye olan kablolar da bile sertifika filan yoktur,yada çok çok azında vardır!
ama alayı 2.0b filan diye geçiyor
ve bunlar test edilirse ya 1.4 dür ya da 1.1 bile çıkabilir!
ama çoğu iş gördüğü için ikmseler bir şeyleri çakmaz!
ANCAK elin de Bluray olan varsa iş dğeişiyor o zaman!
bazı markalar çok ciddi kablo seçer!
Uydu Receiver fazla seçmez
4K uydu Receiver aman aman seçmez!
Çin işi Karaköy işi bir de böyle Almancı işi Receiver larda yine hiç farketmez!
Yerli montaj TV lerin hiç birisinde bu denli özenli bir aktarım veya destek veren panel de yoktur!
hoş yabancı bazı markalarında bu konuda aman aman bir farkı da yoktur!
Bluray/PS4 farkeder! bunlar kablo seçiyor,ama yine dandik marka eski Bluray ler fazla seçmez
hatta hiç seçmez,Sony farketmezken Samsung da ha keza öyledir,ama Toshiba ve özellikle
Panasonic felaket kablo seçer,pazardan 10 kağıda aldım süper oldu demek bu bazı markalarda olmaz
zaten hiç açmaz bile daha kafadan su koyverir,ben bunların çoğunu kullandım,denedim şahsen biliyorum!
abi 10 kağıda aldım diyor,nereden aldın diyorum pazardan diyor vatandaş nereye bağladın diyorum
uydu alıcına bağladım diyor vatandaş! yaw senin alıcında kabloda hepsi dandik panelinde ha keza öyle
dandik olunca ortaya o zaman süper manzara çıkıyor yaw
Umut arkadaşın bahsettiği örneğin "PAUGGE" marka sertifikalı kablonun bir tanesini yaklaşık 2 yıldır
kullanıyorum,iknci kabloyu da geçenlerde aldım yine buradan onuda kullanıyorum ama nerede???
Bende iki tane TV-Box var onlara taktım,çünkü gerekiyordu 2.0 da HDR sinyal desteğinin doğru okunabilmesi için!!
ancak benim HDR resim ile hiç bir alakam yok,ancak panelin HDR destekli olması sebebiyle resim işleme bu konuda
daha iyi olabilmesi için HDMI portlarının "OPTIMAL" değere çıkabilmesine bağlıdır,zaten bunu seçerseniz panel
size uyarı verecektir!!! örneğin bu uyarıyı vermiyorsa zaten o panelin öyle bir 2.0 HDR desteği de hikayeden olur veya vardır!
Veya OPTIMAL seçtirmiyorsa ya kablo dandik dir! ya da o port da o destek hikayeden vardır!
Bunlar daha çok bağlayacağınız cihazların destekleriyle ilgili durumlardır!
Kafadan gidip pahalı bir HDMI kabloyu yok 2.0 yok 2.1 diye almayın!
Sertifika almak zordur!,dünya da 10500 marka Çin işi HDMI kablo vardır ama sertifikalı olanları sayarsan
belki 20 tane belki 50 tanesi böyledir ve bunlarda aşırı pahalıdır!
Ve kaliteli bir kabloyu böyle Karaköy işi Receiver lar da kullanılmaz zaten,çünkü resim asla değişmeyecektir!
Projector/Bluray/AVR cihazları gibi resim işleyen cihazlar için gereklidir!
UHD Uydu Receiver ben geçmişte hem de en iyilerin den olan kullandım Humax ve TechniSat
ancak HDMI kablo farkını görmedim! normal veya üst seviye kablolar ile!