T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
aynısını 17 Haziran 2017 de çinden malum ali emmiden sipariş vermişim ve halada kullanırım. uçlarının iletken/yalıtkanlığı bitmesi haricinde bi sorunu yok. zımparalayıp devam ediyorum. evdeki işler için yeterli bence :)
Uçları biraz kalitesiz ama havya kaliteli uzun ömürlü.
Isı ayarını biraz kısmak gerekli fazla ısındığı için uçları çabuk eskiyor kısık kullanınca uçlar baya gidiyor ayrı olarak havya ucu satılıyor

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Uçları biraz kalitesiz ama havya kaliteli uzun ömürlü.
Isı ayarını biraz kısmak gerekli fazla ısındığı için uçları çabuk eskiyor kısık kullanınca uçlar baya gidiyor ayrı olarak havya ucu satılıyor
aynen kısıkta kullanmak avantaj sağlıyor.
uçlarının değişebilir oluşu da ayrı bir avantaj. dediğm gibi ben hafif bir zımpara yapıyorum sorunu çözüyorum.
5 senedir sıkıntısız kullanıyorum şimdilik. :)

C Çevrimdışı

confickerbelasi 

Yasaklı Üye
27 Eyl 2021
677
47
IMG_20230118_232426.jpg

IMG_20230118_232401.jpg

IMG_20230118_232630.jpg

forbest'ten 7,5TL'ye almıştım gidin oraya ordan alın 2K havyaya verilmez evde kullanıcaksan...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
IMG_20230118_232426.jpg

forbest'ten 7,5TL'ye almıştım gidin oraya ordan alın 2K havyaya verilmez evde kullanıcaksan...
Ben de yıllardır kullanıyorum,sadece kablo koptu onu da eski bir receiver kablosu ile değiştirdim,çok da güzel lehim yapıyor ,Lehim teli olarak da bunu kullanıyorum ,benim işimi çok çok görüyor bir amatör olarak :ok
WhatsApp-Image-2023-06-09-at-00.25.39c2148ad67f382a85.jpg
WhatsApp-Image-2023-06-09-at-00.41.24a0b7ac47813e36b5.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben de yıllardır kullanıyorum,sadece kablo koptu onu da eski bir receiver kablosu ile değiştirdim,çok da güzel lehim yapıyor ,Lehim teli olarak da bunu kullanıyorum ,benim işimi çok çok görüyor bir amatör olarak :ok
WhatsApp-Image-2023-06-09-at-00.25.39c2148ad67f382a85.jpg
WhatsApp-Image-2023-06-09-at-00.41.24a0b7ac47813e36b5.jpg
Eski tip havya Emmi bunları iyisi uzun süre gidiyor pat diye rezistans teli kopuyor onu ekleyip devamda ediliyordu yerine göre .
Her ustanın sevdiği havyası vardır onun yeri başka olur :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Eski tip havya Emmi bunları iyisi uzun süre gidiyor pat diye rezistans teli kopuyor onu ekleyip devamda ediliyordu yerine göre .
Her ustanın sevdiği havyası vardır onun yeri başka olur :kiskis
Ben tavsiyemi belirttim mübarek ,ne gerek var tonla para verip evde amatör olarak kullanmaya,uç ve tel önemli tabii :ok . Bu arada benim torna tezgahım yok Sota Sota ,ama kalın bakır kabloyu eğeleyip yaptım fakat sonunda Çankaya'dan uç almıştım :)

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
Bunu al geç seramik rezistans uzun ömürlü

Ben de bunda karar kıldım. Başta yorumlara dayanarak bütçeyi genişletiyim öyle alıyım demiştim ama en azından şimdi alırsam bütçeyi genişletene kadar işimi görür diye düşünüyorum.

Herkese teşekkürler. Bütçeyi genişletip büyük abilere yöneleceğim.

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
Solinpatech havyayı; lehimi, pastası, pompası ile aldım. Arkadaş o lehim nasıl bir lehim dokusu yumuşacık ama sanarsın çelik, erimiyor.

5 yıl önce üstüne kola döktüğüm ve F5'ten M'ye kadar tuşları çalışmayan çok sevdiğim bir mekanik klavyem var. Sırf onu tamir etmek için aldım. Switchleri söktüm switchler sorunsuz çalışıyor. Switchlerin devre kartına bağlandığı kısmıda izopropil alkol ile temizledim ama yine tuşlar çalışmadı.

Neyse havya güzel gibi ama lehim teli berbat, pasta aşırı yapışkan. Yeni pasta ve lehim teli sipariş ettim. Havya çok ince. Yüksek sıcaklıkta kullanmak zorunda kaldım ve sıcaklığı ele aşırı veriyor.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Solinpatech havyayı; lehimi, pastası, pompası ile aldım. Arkadaş o lehim nasıl bir lehim dokusu yumuşacık ama sanarsın çelik, erimiyor.

5 yıl önce üstüne kola döktüğüm ve F5'ten M'ye kadar tuşları çalışmayan çok sevdiğim bir mekanik klavyem var. Sırf onu tamir etmek için aldım. Switchleri söktüm switchler sorunsuz çalışıyor. Switchlerin devre kartına bağlandığı kısmıda izopropil alkol ile temizledim ama yine tuşlar çalışmadı.

Neyse havya güzel gibi ama lehim teli berbat, pasta aşırı yapışkan. Yeni pasta ve lehim teli sipariş ettim. Havya çok ince. Yüksek sıcaklıkta kullanmak zorunda kaldım ve sıcaklığı ele aşırı veriyor.
Kurşun oranı yüksekse çabuk erimez kalitede düşüş var.
Havyayı yüksek sıcaklıkta fazla kullanma uçları çabuk eskiyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Ben tavsiyemi belirttim mübarek ,ne gerek var tonla para verip evde amatör olarak kullanmaya,uç ve tel önemli tabii :ok . Bu arada benim torna tezgahım yok Sota Sota ,ama kalın bakır kabloyu eğeleyip yaptım fakat sonunda Çankaya'dan uç almıştım :)
Arkadaşa rica ettim 2dk tornada çekiverdi.
40w solomon ucuna taktım lehime değer değmez cısssss :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960

Lehimler pahalanmıştır şimdi ama Kurtel tavsiye ederim.
Kurtel firmasının makara lehimleri işinizi fazlasıyla görür.
Devre kartlarıyla çalışacaksanız 0,75 mm alabilirsiniz.
Fazla işim olmaz diyorsanız tüp olanlarına da bakabilirsiniz.

Klavyenin chipinde de sorun olabilir.
Klavyeye gelen kablonun sağlamlığından emin misiniz?

Geri
Üst Alt