Hava temizleyiciler işe yarıyor mu?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,129
44
Evdeki tozu poleni vs ortadan kaldırabilir mi?
Bu cihazlar gerçekten işe yarıyor mu?
Klima ile ısıtılan evde kullanılmasında sakınca var mı?

Beğendiğim cihazlar şunlar:

• Xiaomi Smart Air Purifier 4
  • Philips 600 serisi AC0651/10

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
224
Yazdığınız Xiaomi nin lite versiyonunu kullanıyorum içinde büyük bir HEPA filtre var
Önünde havadaki toz/ nem / sıcaklık göstergesi var
Auto modu var, wifi ile kontrolü var
Yani kullanimi pratik ve tozu tuttuğu için sağlık açısından işe yarar olduğunu düşünüyorum.
9 ayda filtre ömrü %75 kaldı uygulamadan takip ediliyor ( kullanılmadığı dönemler oldu)
Ayrıca yüksek fanda çalıştırıldığında serinlik sağlıyor.

B Çevrimdışı

BENSALM

Yeni Üye
21 Eki 2021
44
54
Sunu net olarak emin oldum oglumun 23 yasinda burun tıkanıklıgı oluyordu öncedende bende 1. Yıldır winixs ziro hava temizleyici odasında çalısıyor artık burnu sabahları kalktiginda 1 yıldır burnum tıkanmıyor diyor bazen nöbetci oldugunda ben yatak odasında kullanıyorum sabahları daha rahat uyandıgımı varkettim söylemekte yarar gördüm

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,013
Sunu net olarak emin oldum oglumun 23 yasinda burun tıkanıklıgı oluyordu öncedende bende 1. Yıldır winixs ziro hava temizleyici odasında çalısıyor artık burnu sabahları kalktiginda 1 yıldır burnum tıkanmıyor diyor bazen nöbetci oldugunda ben yatak odasında kullanıyorum sabahları daha rahat uyandıgımı varkettim söylemekte yarar gördüm
Gün aşırı yastık kılıfını değiştirirseniz daha da rahatlayacaktır.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,930
41
Bende de Xiaomi var maalesef memnun değilim, nedense şu ana kadar hayatımdaki hiçbir Xiaomi ürünü beni memnun edemedi. Bu hava temizleyicinin de işe yaramadığını düşünüyorum.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,056
30
Xiaomi Smart Air Purifier 4 kullanıyoruz biz de 2 yıldır falan. Ben çok memnunum. Özellikle asla burnumun tıkanmıyor olması, tütsü kokusunu bile kısa sürede yok etmesi gibi bütün eve fayda verebilmesi güzel baya. İçinde dev bir hepa filtre var. Bozulsa tekrar alırım.

Bizim evde 5 kedi var. Yılın 3-4 ayı harici klimalar 7/24 ısıtma veya soğutma modunda açık oluyorlar.

Şu an salonda. Bütün eve fayda ediyor ama yattığım odada olması uykuda da fayda sağlıyor diye ikinciyi almayı da düşünüyorum.

Kısacası ben çok memnunum. Boş bir şey değil. Bunun faydasını şöyle test edebiliyorsunuz, gece karanlık bir odada telefonun flaşına bakarsanız havada bir sürü küçük toz taneleri uçuşuyor. Bu salonda durmadan çalışırken diğer kapısı açık odalarda da bu küçük toz tanelerinden neredeyse hiç göremiyor oluyorsunuz. O toz tanelerinin sayısını arttırıyor diye yerden ısıtmayı falan da pek önermezlerdi bizim doktor arkadaşlar. Bütün ayrıntılarını bilmiyorum ama kalp hastalığımdan ötürü hiç normal grip bile olmamam gerekiyor. Bu aletten midir nedir bilmiyorum 2 yıldır hiç hasta olmadık eşimle. Genel olarak kendimizi de çok koruyoruz hastalıktan ama bu aletin de faydası oluyor olabilir. Hafif kırgınlıklar geçirip hasta olmadan atlattık bir kaç kere işte.

Özetle bilimsel olarak faydalı olduğu zaten baki de verdiğiniz paraya değecek bir fayda mı konusu tartışmaya açık. Ben değeceğini düşünüyorum. Bana göre günde 1 kere robot süpürgenin bütün evi süpürmesi ve bu aletin 24 saat açık olarak çalışması baya faydalı olacaktır. Sağın solun daha az tozlanması, yakın çevresindeki aletlerin hiç tozlanmaması gibi bir kaç küçük avantajı da var.

B Çevrimdışı

BENSALM

Yeni Üye
21 Eki 2021
44
54
Evi ne kadar supurursen supur camlardanda toz geliyor ben şöyle açıklayayım ben bazen hava temizleyiciyi salona tasıyorum otomatikte kullanıyorum yanında gecerken ışık rengi maviden turuncuya dönüyor kırmızı en kotusu bence yararlı bu sonuca 1 yılda tam emin oldum biraz büyük bir model aldım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,013
Hava temizleme cihazlarının filtresinin üzerine mutlaka linkteki elyaf filtreden alın.
Sık dokusu sayesinde hem daha fazla toz, polen tutuyor hemde ana filtrenin erken tıkanması önlüyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,013
Kendi cihazımda kullandığım harici aktif karbon ve elyaf uygulaması.

Satın aldığın Mi Purifer 4 bugün teslim edildi.
Hemen filtresini açıp kontrol ettim filtre tabanında frid çip bulunmakta.

arka kapağı mıknatıslı cihaz çalışırken açılırsa çalışmayı durduruyor.

Filtre üzerine tozları tutması için hazır satın aldığım keçeye benzer filtreyi sarıp bantladım.

kullandıkça gelişmeleri yazarım.

20231227_141814.jpg

20231227_141855.jpg

20231227_181039.jpg
20231227_181049.jpg
20231227_181110.jpg

orjinal filtereye ek olarak karbon filtre aldım. Mevcut filtrenin ortasında bosluga tam oturuyor iki filtre beraber çalışıyor.

Cihazı kullandıkça filtre ömrü hem gün olarak hemde % olarak geriye doğru sayıyor %100 filtre ömrü 291gün.

Filtre altında bulunan rfid sayesinde bu geri sayım isini yapıyor. Nette biraz gezinirken cihaz üzerimdeki eprom sıfırlama yontemini buldum.

Xiaomi Air Purifier filtre sıfırlama yöntemi

Öncelikle cihazın fişini çekiyoruz.
Arkasında bulunan butona basıli tutarak fişi takıyoruz.
Cihaz sıralı şekilde ötmeye başlayınca elimizi butondan çekiyoruz.
Açma kapama düğmesine basınca
Eprom uyarısı geliyor tekrardan ok tuşuna basınca cihaz çalışmaya başlıyor.

Fişi çekip tekrardan takınca cihaz filtre uyarısını %100 oluyor :kiskis

Screenshot_20240120_154825_Mi-Home.jpg

20240117_192959.jpg
20240117_193022.jpg
20240117_193028.jpg
20240117_193036.jpg

Geri
Üst Alt