Hatalı işlem sonrası Panel elinde kaldı

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

1 TL lik bir vida yüzünden tüketicinin kullanmış olduğu televizyon için Panel onarımı gerekmiştir. Yanlış ayak , yanlış vida yüzünden büyük masraflar açan cihazı PİXEL Teknoloji ye gönderdik, cihaz için bilinçlendirmek amaçlı video hazırlamış bulunmaktayız. panel onarımı pixel tekonlojisi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Adem Helvacı Adem Helvacı ve Pixel Teknoloji Pixel Teknoloji ye teşekkür ederiz.

Sadece bu tip arızalar için değil, bütün arızalarda destek alabilirsiniz.

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bence yanlış ayak, yanlış vida yüzünden değil üretim hatası yüzünden bu arıza meydana gelmiş. O ayak çıkarılıp takılan ve tüketicinin kontrolündeki birşey olduğu için üreticinin bunu ön görüp yanlış vida takılmasını engelleyecek veya uzun vida takılması durumunda oraya zarar vermesini engelleyecek bir koruma yapmalıydı.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bence yanlış ayak, yanlış vida yüzünden değil üretim hatası yüzünden bu arıza meydana gelmiş. O ayak çıkarılıp takılan ve tüketicinin kontrolündeki birşey olduğu için üreticinin bunu ön görüp yanlış vida takılmasını engelleyecek veya uzun vida takılması durumunda oraya zarar vermesini engelleyecek bir koruma yapmalıydı.
O yüzden siyah vidaya bakarsanız yarı ivlidir. Daha fazla uzun atilmasin diye ne yazikki bunun önüne geçmek pek mümkün değil , akıllı vida atandan tutun, sunta vidası atana kadar var ?
Edit ; vidaların atıldığı kısimda saç demir vardır normalde, videoda soktüğüm için çıkamamış resim eklerim denk gelince

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vallahi ister istemez güldüm okuyunca :)

Tamam kabul, Vestel markasını birçok konuda gömeriz ama 42" tv ye 32" ayak takılmaya çalışılmasın diye önlem almak, bulaşık makinesinde manda yıkanmasın diye önlem almaya çalışmaktan farksızdır bence.

Sizin mantık ile hareket edersek eğer, yanlış vida takılmasının önüne geçmek için sivri uçlu ve uzun vida üretimini de yasaklamak lazım :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
O yüzden siyah vidaya bakarsanız yarı ivlidir. Daha fazla uzun atilmasin diye ne yazikki bunun önüne geçmek pek mümkün değil , akıllı vida atandan tutun, sunta vidası atana kadar var ?
Edit ; vidaların atıldığı kısimda saç demir vardır normalde, videoda soktüğüm için çıkamamış resim eklerim denk gelince
Bence eklemelisin Fikom yoksa ihale bize kalacak ?

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Vallahi ister istemez güldüm okuyunca :)

Tamam kabul, Vestel markasını birçok konuda gömeriz ama 42" tv ye 32" ayak takılmaya çalışılmasın diye önlem almak, bulaşık makinesinde manda yıkanmasın diye önlem almaya çalışmaktan farksızdır bence.

Sizin mantık ile hareket edersek eğer, yanlış vida takılmasının önüne geçmek için sivri uçlu ve uzun vida üretimini de yasaklamak lazım :)
manda ile yasak ile alakası yok hocam. şimdi oraya takılması gereken vidanın uzunluğu 1.2 cm diyelim üretici 1.21cm'e bir engel gibi bi plaka plastik (bir şekilde delinmeyecek) de olsa bir şey koyarsa vida daha ileriye gitmez. ileriye gitmeyince hem içerideki görünmeyen malzemeye zarar vermez hem de takan adam bu daha ileriye gitmiyor diye söker olması gerekeni takar.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
manda ile yasak ile alakası yok hocam. şimdi oraya takılması gereken vidanın uzunluğu 1.2 cm diyelim üretici 1.21cm'e bir engel gibi bi plaka plastik (bir şekilde delinmeyecek) de olsa bir şey koyarsa vida daha ileriye gitmez. ileriye gitmeyince hem içerideki görünmeyen malzemeye zarar vermez hem de takan adam bu daha ileriye gitmiyor diye söker olması gerekeni takar.
Diyorum ya istediğini yap yine son kullanıcı bildiğini okur. Ben akıllı vida ile panel içinden geçeni gördüm

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
15835030429502282786337042179104.jpg

Aynı bu şekilde koruma ve ayak sabitleme demiri vardır

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

O zaman bir TV neden 10.000 TL demeyin sonra. :hihi

Maliyeti geçecek olursak eğer 32 inç bir televizyonun ağırlık merkezi ile 42 inç bir televizyonun ağırlık merkezi aynı olmayabilir.
32 inç'e tekme atsanız yere devirmeyecek olan ayak 42 inçi basit bir sallantıyla bile yere düşürmeye neden olabilir.

O iş öyle olmuyor kısacası. :ok

Geri
Üst Alt