slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Öncelikle gecikme için kusura bakmayın. Aşağıdaki konuda sebebini paylaşmaya çalıştım;osmanke Olitos
Musluk şeklinde olanlar aslında gayet güzel ama Denizlili kardeşim tasarlarkene şu kablo işini çözememiş. Yahu tezgahın üstünde yürüyen bir kablo.... Yapsana bağlantıyı alttan. Çoğu fotoda gösterilmiyor ama enerji bağlantısı sıkıntı. Tezgah üstünde gereksiz, potansiyel kir pislik tutucu bir kablonun yürüdüğünü düşünsenize.
Çin malları var amazonda, ve fekat onlara da güvenemiyorum.
Helecanla Slowfood'un müsait olmasını beklemekteyim, bakalım veito ile ilgili ne diyecek.
Maksat muhabbet olsun ...
Tam çıkıyordum artık,(saat 04 olmuş neredeyse :) ) bir baktım kimler online. ... Yaşili sev,ağacı koru derler ya ...:dinle Ahanda aşağıda bir resim size :gul Hadi bakalım gençler,ne anladınız bu resimden :hihi
tavsiyeforumu.com
Öncelikle ani su ısıtıcılar konusundaki iki deneyimimi paylaşarak yaklaşımımı belirleyeyim. Aşağıda gördüğünüz görsel olarak sadece örnek teşkil edecek ürünü daha Türkiye' de kimse ani su ısıtıcıyı bilmiyorken evimizde (Annemin sağlığında) kullanıyorduk. Almanya' dan dayım getirmişti;
Dolayısıyla çok uzun zamandır söz konusu ürünlerle içli dışlıyım. Ancak şu anda aktif olarak evimde ve işyerimde hiçbirini kullanmıyorum. 3 tane vardı, üçünü de söktüm. Tüm tesisatı destek ısıtıcı rezistanslı güneş enerjisi sistemine bağladım.
Bunları neden anlattım. Genel itibariyle ani su ısıtıcılara çok fazla güvenemedim. Gerek enerji tüketimlerinin yüksekliğinden, gerekse tasarımının her zaman bir elektrik kaçağına yatkın oluşundan. Ancak;
Anladığım kadarıyla söz konusu alternatif sistemler, termosifon, şofben dahil sizin için kullanışlı ve uygun olmayacak. O yüzden zamanında yaptığım araştırma sonucu kullanıcılardan aldığım bilgiyle söz konusu markadan bahsettim.
Marka ve model hangisi olursa olsun bildiğiniz gibi elektrik ve su aslında (Bana göre) yan yana gelmemesi gereken bileşenler. Çünkü en ufak kaçak, arıza çok ciddi hayati tehlikeye yol açıyor. Ancak başka da çözümümüz yok.
Özellikle Veito Speed 7 serisi anlık 7 kw (1 saatte) tüketim verisiyle pekte hafife alınacak bir ürün değil. (Kötü anlamda) Ancak özellikle aktif kullananların yorumları, sizin bahsettiğiniz doğrudan şebeke basıncıyla çalışması ve tesisata görünmeyecek bir noktadan bağlanabilme özelliği ile kullanışlı olur gibi geliyor.
Bunun dışında Flow E modeli dijital olması, Aktif olarak sürekli devrede kalması ve ihtiyaç anında hemen sıcak suya ulaşma seçeneği ile daha da kullanışlı olur düşüncesindeyim. Tabii fiyat bilgisine ulaşamadığım için doğrudan firma ile iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacak.
Önemli not: Veito firmasıyla hiçbir bağım yoktur. (Hatta sayın üyemiz hemşehri imiş. Kendisi kadar bile bağım yoktur.) Yazıyı okuyunca sanki öyleymiş gibi geldi.