Teşekkür ederim.?
Valla söz konusu ısıtma olduğunda Alman ve İtalyan malları öne çıkıyor.Zaten çoğunun patenti Alman ve İtalyan oluyor.
Ben Bosch 2300 aldım memnunum ancak yüksek modülasyon 1/8 ve 1/10 gerçekten sıfırın altında olumsuz etki yapıyor.Yüksek modülasyon dan verim almak için sağlam ve kaliteli bir yalıtım gerekiyor.Bende zaafiyetler olduğu için 9 m3 lerin üstüne çıktığım günler oldu.Eski kombim bile 6 m3 leri geçmezdi.Tabi daha fazla ve konforlu ısındık orası ayrı konu.
Arkadaşın marka önerisine gelince.Ev büyük ve yerden ısıtma olduğu için 24 kw yetmeyebilir.Yetse de kombi yüksek kapasitede çalışırsa olumsuz etki yapar.Bu nedenle 24 kw üstü 28 kw kombi alması yerinde karar olur.Tabi yalıtım m2 hesabına göre mühendislik hesabı yaptırsın birkaç firmadan derim.
Kombi marka önerisine gelince Demirdöküm nitromix yıllardır aynı olan eski teknoloji gürültülü bir model.Bolca arıza istatistikleri de cabasıdır.Eca yine aynı şekilde.
Yerli markalar arasınsa warmhause artık benim için 1 numaradır.
2300 almasam kesinlikle 2 modelden birini alacaktım.Parçaları kalitelidir.
2. sırada baymak gelir.Duotec rüştünü ispatlamış modeldir.
3. olarak Alarko nun son modeli ilgimi ve beğenimi çekti diyebilirim.Seradans olan model.
Alman menşeilerden Buderus ile Bosch kesinlikle aynıdır.Buderus üzerinde bile Bosch termotektik manisa tesislerinde üretilmiştir yazar.Boşa marka parası vermeyin.
Özetle benim fiyat performans odağında Bosch 2200 öneririm.Hem orta seviye modülasyon ile sıfırın altında dereceler de olumsuzluk yapmaz ,sessiz şık sağlam bir modeldir .Dh ta 2300 ün konusundaki ben dahil birçok arkadaş servis menüsünden modülasyonu azaltmak zorunda kaldık ki 2200 oldu kombi.Almanya arge merkezinden servislere bile olumsuzluk yaşayan müşteriler için bu önerilmiş.Marka bağımsız soğuk karasal iklimlerde yaşayanlar yüksek modülasyonlu kombi tercih etmesinler.1/5 1/7 arası iyidir.