Hangi Klimayı Kim Üretiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugi136
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tugi136

Süper Üye
Puan 93
Çözümler 0
Tugi136
Merhaba arkadaşlar bu konu altında klimaların üreticilerini paylaşalım. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlara yazsınlar lütfen.

ÜreticiMontaj KitiServis
LG Dual EcoLG - ArçelikBakırLG
Arçelik, Beko, Altus, Keymart, FlavelLG - ArçelikAlüminyumArçelik
Vestel, Seg, VestfrostVestel?Vestel
AirfelMideaBakırDaikin
VessenMidea?Daikin
Konforal?BakırAlarko Carrier
BaymakNingbo AUX?Baymak
Dolce VitaBaymak?Baymak

Son düzenleme:
Aslında bu konu ''Hangi klimayı hangi yıllarda kim üretti, şimdi kim üretiyor?'' olmalı zira sektör inanılmaz karışık :(

Bu sezon piyasada çok midea üretimi klima olduğu kesin. Vessen, Airfel, Alarko... İşin garip tarafı cihazlar komple aynı kapasitedeler (BTU) belki kompresör boru vs bile aynı ama Airfel 4000₺ iken Vessen 4300₺ Alarko 3900₺. Piyasa iyice karıştı.

Abi bilgim kısıtlı anca bu kadar oluyor :)
Abi ellerine emeğine sağlık, çok doğru bir girişimde bulunmuşsun, bilgi girişi yaparken aklımızda olsun diye KENDİME NOT tarzı bir mesaj o :kiskis

Zira buralar değerlenir hemen yerimi alayım dedim :kas

Bu sezon piyasada çok midea üretimi klima olduğu kesin. Vessen, Airfel, Alarko... İşin garip tarafı cihazlar komple aynı kapasitedeler (BTU) belki kompresör boru vs bile aynı ama Airfel 4000₺ iken Vessen 4300₺ Alarko 3900₺. Piyasa iyice karıştı.
Artık insanların klimalarda kapasiteden ziyade verimliliğe odaklanması lazım.

Ne arıyoruz? 12000btu, ok.

X de ulaşıyor 12000btu kapasiteye, Y de ulaşıyor Z de ulaşıyor ama birisi 1 saatte 1tl ye, birisi 50 kuruşa, birisi 20 kuruşa gibi bir durum var artık ortada :)

Artık insanların klimalarda kapasiteden ziyade verimliliğe odaklanması lazım.

Ne arıyoruz? 12000btu, ok.

X de ulaşıyor 12000btu kapasiteye, Y de ulaşıyor Z de ulaşıyor ama birisi 1 saatte 1tl ye, birisi 50 kuruşa, birisi 20 kuruşa gibi bir durum var artık ortada :)
Orası öyle ancak daikin neden aynı kapasite aynı özellikler aynı garanti adı altında aynı fiyata piyasada marka kalabalığı yapıyor anlamadım. Vessen ve Airfel broşürler bile komple aynı?

Screenshot_20210822-223144.jpg
Screenshot_20210822-223040.jpg

Orası öyle ancak daikin neden aynı kapasite aynı özellikler aynı garanti adı altında aynı fiyata piyasada marka kalabalığı yapıyor anlamadım. Vessen ve Airfel broşürler bile komple aynı?

Screenshot_20210822-223144.jpg
Screenshot_20210822-223040.jpg
Son zamanların meşhur lafı. Algı :)

baymak elegant plus ve prime serilerine aux ningbo yazabilirsin.??

Yanılmıyorsam ugur klimalar da midea

Termodinamik termogreen serisi chigo üretimi. Sanıyorum 2012-2014 yılları arasında satıldı. Ayrıca Ecowave serisi de chigo üretimi diye biliyorum.

Bilgiler tablo haline getirildi.

Geri
Üst Alt