Doğrudur üstadım..Demek ki bu tip tatsız tuzsuz hamsi çakması balıkları da bu millete hamsi diye yutturuyorlar.. 5 tl etmeyen balığı 25 Tl ye yutturanların zaten karakteri de yoktur.. Sorun para değil, esas sorun bu tiyniyetsiz tiplemelerle yanyana, aynı ülkede yaşamak.. insan ırkı olmadıkları da kesindir.. insan benzerleri diye düşünüyorum..
Öncelikle çok geçmiş olsun, iyi ki zehirlenmemişsiniz.
Aslında taze bir Sardalya'yı her zaman Hamsi'ye tercih ederim fakat sizin durumunuz biraz daha farklı. Balıktan hiç anlamadığım için ki zaten onda da çeşitli hileler yapılıyor neredeyse her şeyde olduğu gibi, alışveriş yaptığım sadece 2 balıkçı var ve sürekli sabittir. Bir tanesi çok eski bir tanıdığımız diğeri ise 3 yıldır Salı pazarında hep aynı yerden alışveriş yaptığım satıcı.
Dediğim gibi balıktan anlamadığım için tezgaha gittiğimde bu hafta ne önerirsin diye soruyorum. Zaten beni tanıdıkları için genelde sormaya gerek kalmadan direkt kendisi almam gereken balığı öneriyor. Memnun kalmadığımda bidaha uğramayacağımı bildikleri için kötü balık satamıyorlar. Genellikle alışverişlerim hep bu tarzdır.
Özellikle Hamsi'nin kendine has kokusu olduğu için taze olmadığında çekilmez hale geliyor. Balık ve tavuk zehirlenmesi beni hep korkutmuştur bu yüzden dikkatli olmaya çalışıyorum. Açıkçası şu zamanlarda 50 TL'den aşağı kaliteli Hamsi bulmak zor, Marmara bölgesi için konuşuyorum tabi. Çok bolluk olmadığı sürece ucuz fiyatlara dikkat edin.
Hatta geçen hafta benim balıkçı kendisi itiraf etti; bir önceki hafta 30 TL'ye istemeye istemeye Hamsi sattığını söyledi. Balık taze ama kalite vasat diyor.
Valla artık bu devirde özellikle gıdanın kalitelisine ulaşmak gerçekten çok ama çok zor. Hayvanlar kötü besleniyor. Bu da hem etlerine hem de sütlerine geçerek sağlığımızı direkt olarak bozuyor.
Tavuk döneri çamaşır suyuna basan varmış yahu, duyunca şok oldum. Tarihi geçmiş tavuk etini 3/1 fiyatına alıyormuş. Vicdanı rahat etmediği için, bakteriler ölsün diye çamaşır suyu katkılı suda bekletiyormuş. Vallahi şok oldum.