Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Elimden geldiğince konuşma ve yazma esnasında kullandığım kelimelere dikkat etmeye, alışkanlıkta dolayı kullandığım Legal, Etik gibi sözcükler yerine Türkçe kullanmaya gayret eder, yazım ve söylemini bilmiyorsam sözlüğe bakarım ancak ne olursa olsun o kadar ama o kadar zengin bir dil ki kökünden tüm kuralları bilmek mümkün olmadı benim adıma.
Bu gün Twitter da değerli hocam Cemil Kılıç'ın bir yazısına denk geldim ve şaşırdım açıkçası.
13 Mayıs 1277 de Anadolu'da Türkçe resmi dil ilan edildi, Arapça ve Farsça konuşmak yasaklandı. Büyük devrimci Karamanoğlu Mehmet Bey'e bin saygı, bin sevgi olsun. 40 gün sonra Farslaşmış Selçuklular karşı devrim yapıp Türkçeyi yasakladılar. Türklere dinsiz Türkmenler dediler.
Beyanında bulunmuş kendisi.
Bilmediğim bir konu idi, Sizlerle paylaşmak istedim..
Yazım hatalarımı gördüğünüzde uyarmanızı rica ediyordum ara sıra. Bu vesile ile hatırlatmış olayım ?
Bu gün Twitter da değerli hocam Cemil Kılıç'ın bir yazısına denk geldim ve şaşırdım açıkçası.
13 Mayıs 1277 de Anadolu'da Türkçe resmi dil ilan edildi, Arapça ve Farsça konuşmak yasaklandı. Büyük devrimci Karamanoğlu Mehmet Bey'e bin saygı, bin sevgi olsun. 40 gün sonra Farslaşmış Selçuklular karşı devrim yapıp Türkçeyi yasakladılar. Türklere dinsiz Türkmenler dediler.
Beyanında bulunmuş kendisi.
Bilmediğim bir konu idi, Sizlerle paylaşmak istedim..
Yazım hatalarımı gördüğünüzde uyarmanızı rica ediyordum ara sıra. Bu vesile ile hatırlatmış olayım ?
Son düzenleme: