Gelen TV tamir edildi müşteriye teslim edildikten sonra çıkan sorunlar

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Mrb değerli forum arkadaşlar değerli meslektaşlar bana geçenlerde bir TV geldi inceleme sonucu power kart arızalanmıştı power değişti TV çalıştırılarak müşteride bakarak teslim verildi hata giderken dikkat edin yolda kirmiyasin arada iki saat geçti bana tel açtı beni TV üsten çizgi var müşteriye dedim çalıştırırken varmıydı bir problem sana sağlam vermedikmi adam bana nedesin hiç dikatım çekmemiş olsa olsa sende olmuş benim tvim büyle bir müşteriyle takılı kaldım siz olsanız ne yapardınız TV resmini çekip bana günderdi watsaptan arkadaşlar incelememizde bu kırıkmı acaba ekranın üst bölgede parlak canlı piksel seklinde görükiyor TV müşteridedir kırık varmı yokmu tam emin değilim böyle bir müşteriyle aynı sorunla karşlaşsaydınız ne yapardınız konuyla ilgili yorumlarınız almak istedim

IMG-20210705-WA0002.jpg

IMG-20210705-WA0000.jpg

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Görünen darbe sonucu oluşan ölü pixell, sen tv yi verirken yoktuysa büyük ihtimalle tv yi götürürken darbe almış.

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Görünen darbe sonucu oluşan ölü pixell, sen tv yi verirken yoktuysa büyük ihtimalle tv yi götürürken darbe almış.
ustam kendisi tvyi bakarak tv teslim aldı öyle bir sorun olsa zaten ben görürdüm kesinlikle yoktu kendiside baktı bir sorun olsa derdi benim tvmde niye böle sorun var demezmiydi eve gidip sonra tv hali budur diye hangi bir tamirci bunu bu şekilde kabul eder benim yaptığım iş power kartı değiştirmek panele ne alakam olurki

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
ustam kendisi tvyi bakarak tv teslim aldı öyle bir sorun olsa zaten ben görürdüm kesinlikle yoktu kendiside baktı bir sorun olsa derdi benim tvmde niye böle sorun var demezmiydi eve gidip sonra tv hali budur diye hangi bir tamirci bunu bu şekilde kabul eder benim yaptığım iş power kartı değiştirmek panele ne alakam olurki
Böyle bir sorun olmuş olsaydı dediğin gibi sen tv yi verirken görülürdü, çünkü görünmemesi imkansız. Büyük ihtimalle müşteri tv yi götürürken darbe aldı ekran, senlik birşey yok burada.

Yine de Adem abi Adem Helvacı Adem Helvacı bir baksın konuya, daha sağlıklı bir bilgi verecektir.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
HDMI girişlerinden görüntü girin... panelde darbe olsa belli olurdu... bence sıkıntı gözükmüyor...

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Çizginin oradaki parlaklık darbe sonrası oluşan ölü pixell değil mi hocam ? yoksa güneş yansıması mı ?
tv yanımda olmadığı için bilemiyorum tv getirip bizat kendimde görmek istedim ancak müşterinin müsait olmadığından dolayı hemen getiremiyormuş müsait bir günde getireceğini söylendi bakalım sonuç neyi getirecek benim bildiğim kadarıyla tvyi alırken kendim görüşüme göre söyliyorum tv ekranı ezmeyle olmuş bizat kendimde uyardım tv çerçeveden tutup alınız diye
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

HDMI girişlerinden görüntü girin... panelde darbe olsa belli olurdu... bence sıkıntı gözükmüyor...
ustam müşterinin anlatığına göre bazı parlak sahnelerde gözükme söz konusudur bazı sahnelerede gözükmiyor gördüğünüz gibi müşteri mavi ekrana almışki net gözükmek için enazında ben böyle anladım tabiki iyi bir teşhis tvyi çıplak gözle görmek

Son düzenleme:
grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
tv yanımda olmadığı için bilemiyorum tv getirip bizat kendimde görmek istedim ancak müşterinin müsait olmadığından dolayı hemen getiremiyormuş müsait bir günde getireceğini söylendi bakalım sonuç neyi getirecek benim bildiğim kadarıyla tvyi alırken kendim görüşüme göre söyliyorum tv ekranı ezmeyle olmuş bizat kendimde uyardım tv çerçeveden tutup alınız diye
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ustam müşterinin anlatığına göre bazı parlak sahnelerde gözükme söz konusudur bazı sahnelerede gözükmiyor gördüğünüz gibi müşteri mavi ekrana almışki net gözükmek için enazında ben böyle anladım tabiki iyi bir teşhis tvyi çıplak gözle görmek
TVnin HDMI ara yüzünün yada sinyal yokken gösterdiği ekranda ise o cizgi resimden olabilir... düz mavi resim değildir o...

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
C Cemil47 Resimdeki o hata %100 sende olmadı. O panelin klasik arızası gerekirse bir Vestel servisine birlikte gidin senin tamiratınla alakası olmadığını belgelesinler. O panel yıllar sonra mora yakın görüntü veriyor. Köşelerde de çerçeve gibi iz yapıyor. Bir günlük , iki günlük arıza değil uzun sürede oluşan bir arızadır ayrıca ledler de arızalı mavi ışık veriyor.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
O panelin klasik arızası çizgi değil çerçeve gibi kenarlarda kararma ve farklı renk tonları olur.
Defalarca bende resmi büyüterek inceledim dediğiniz gibi renk tonu gibi geldi bana kırık olsaydı mürekkep dağınık halı alırdı inşallah dediğin gibi çikar

Geri
Üst Alt