Aynı konuların defalarca açılmasında bende şikayetçiyim ama çözüm noktasında elden pek birşey gelmiyor.
konu-mesajları onaydan geçirme
çok fazla işçi gücü gerektirir.
bazı kategori ve alt forumlarda belirlenen üye gruplarına yeni konu açma kısıtlaması zaten uyguluyoruz.
bunu gelen taleplere göre diğer altforumlara uygulayabiliriz.
mesala yeni üye olan biri tv tavsiyesi bölümüne konu açamaz.
aktif üye açabilir gibi.
Televizyon tavsiye konusu plansız gelişen durumlar neticesi dara düşenlerin acil çözüm bulabilmek adına geldikleri bir husus.
Forumumuzdaki çekirdek kitle dışında hepimiz biliyoruz ki çok çok büyük bir bölüm ihtiyacı olan bilgiyi aldıktan sonra bir daha gelmiyor.
Biz buna tepki gösteremeyiz, neden bir daha gelmiyorsun diyemeyiz, bir daha gelmeyeceksen sana konu monu açma yetkisi yok da diyemeyiz.
Yasak ve kısıtlama yerine otomatik yönergeler ile bu konu çözüme kavuşturulabilir.
Ne olursa olsun yeni gelenin de hakları olmalı. Elbette ki forumumuzun düzenine de aykırı olmamalı.
Bu durumda şöyle bir altyapı oluşturulabilir belki.
Vatandaş hayatında ilk defa foruma gelmiş, kendisine tv lazım olmuş, hemen önüne ilk denk gelen yere bir konu patlatmak istemiş, sistem öncelikle konu başlığında veya içeriğinde kelime filtrelemesi yaparak açılacak bölüm ile içeriğin uyumuna bakıp, uygun değil ise konu açılmasına izin vermeyebilir.
TV tavsiyesi için ana konu varken yeni konu açmak istediğinde yine kelime filtreleme ile kim tv tavsiye içerikli konu açarsa açsın sistem bunu konu yerine mesaj olarak kabul edip aslında ANA KONU altına mesaj olarak ekleyebilir.
Mesela önceden konu birleştirme vardı, artık yok o nedenle örnek veriyorum bir dostumuz vardı aynı makine için 3 ayrı konuyu birden canlı tutuyordu bana göre anlamsız yere. Defalarca 3 konuyu da birleştirmeyi denedim, önceden ana sayfada konuların yanında bulunan check box detayları artık olmadığı için bunu da yapamadım.
Yani bazı yazdılarımı über olarak göreblirsiniz, bazılarının sistem tarafından yapılabilmesi mümkün olmayabilir veya Ahmeti çok fena kodlara boğabilir, o zaman işte sevgili
By_Trol ün belirttiği insan faktörü devreye giriyor, bunu biz de yapabiliriz.
Bu konular uzun uzadıya konuşuldu biliyorum, sevgili
Domestos defalarca uyarılarda bulundu bunu da biliyorum lakin belli oranda bir esnekliği, forumun sirkülasyonu doğrultusunda öngörüp kabullendik zaten.
Domestos haklı iş en baştan sıkı tutulsun istiyor, biz ise insanları sıkmayalım, zamanla düzen oturur, ihtiyaçlar koşulları belirler diye düşündük (ben halen aynı görüşteyim) forumun sirkülasyon seviyesinin yükselmesi elbette belli başlı ihtiyaçları doğurmakla birlikte kurallar bütününü de zamanla kendi kendine oluşmasını sağlıyor.
Ben bir dönem forum kurallarını yazdım, sonra okudum kendi yazdığım kuralları okudum (Ahmet uyarmıştı çok sert olmuş diye) okuduktan sonra baktım ki ulan ben olsam ben de girmem bu foruma bu kurallar ile dedim
Yapı itibari ile bakmayın makara tukara gittiğimize normalde pis huyum vardır, ters nalet herifin tekiyim, baktım ki kuralları o karakterimle yazmışım, dedim hakikaten bunlar olmaz.
Diyeceğim o ki, elbette foruma kurallar gelsin, genelin istediği gibi oılsun, ancak yeni gelenler de düşünülsün, insanların bilgi alma haklarına set çekmeyelim.
Bunlar nasılsa kalıcı değil, yeter ki bizim düzenimiz bozulmasın demek yerine, hayatında sadece bir kere forumumuza gelip bir daha hiç uğramayacak kişinin dahi hakkı olduğunu düşünerek hareket etmek isterim.
Elbette ki kişisel fikrimdir, demo
hrasi abimiz ne derse o olur