FORUMDAKİ DEFİNE AVCILARI

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
hayatım boyunca eski medeniyetlere ilgi duymuşumdur. boş zamanlarımda havada güzelse doğada dağda bayırda genellikle tek başıma dolaşmayı çok severim. eski yaşam izlerinin peşinden gitmek, antik kent kalıntılarını incelemeyi çok seviyorum . bu hobimle birlikte izlediğim belgesellerden okuduğum kitaplardan gizemli bilgilerin , kayıp ve tarihi medeniyeti açığa çıkarma isteğiminde aslında bir hobi olduğu kanaatine vardım.

eski zamanlarda yapılan işaretler, işaret sanılan fakat aslında milyonlarca yıllık izlerin bitki ve hayvan fosillerine ait olması, keşfetme hazzı , maddi olarak hiçbir masraf ve harcamada bulunmadan doğa ile bütünleşmek, tarihe ve doğaya saygılı olmak benim anladığım definecilik terimleridir.

zengin olmak hayalleriyle tarihi eserleri ve işaretleri tahrip eden, bulduğu tarihi eserleri yurtdışına kaçıran, kültürel ve doğal varlıklarımızı kendi egosu için yakan yıkan insan defineci değil vatan hainidir.

hayatım boyunca yasal ve yasadışı hiçbir kazıda bulunmadım. bu yüzden doğayla bütünleşmeyi seven tarihin izinden giden, geçmişine ve bu gününe saygılı herkes benim için gerçek definecidir, dünya defineciler gününüz kutlu olsun :clap2
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt