Fırsat Gördüğümüzü Paylaşalım

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Kullan at masker bana daha mantıklı geliyor tanesi 30-40 kuruş olanlar vardı bir ara satılıyordu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Benim bildiğim maske sizi korumaktan çok siz eğer virüs kapmış iseniz en çok solunum yolu ile dağıldığı için başkasına yaymamak, çünkü çok önemli olsa idi temas temas diye bagirmazlardi, bu nedenle eldiven daha çok önemli olurdu.
Bana kalırsa bizden çok karşıdakini korumak için. Bu nedenle ucuz kullan at maske kullanıyorum 100 lu paket 35 TL ye bı üreticiden alıyorum.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Benim bildiğim maske sizi korumaktan çok siz eğer virüs kapmış iseniz en çok solunum yolu ile dağıldığı için başkasına yaymamak, çünkü çok önemli olsa idi temas temas diye bagirmazlardi, bu nedenle eldiven daha çok önemli olurdu.
Bana kalırsa bizden çok karşıdakini korumak için. Bu nedenle ucuz kullan at maske kullanıyorum 100 lu paket 35 TL ye bı üreticiden alıyorum.
Trafik sigortası gibi... Kendi aracımızdan çok, karşıdakinin zararını karşılıyor yani... :sirit

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Trafik sigortası gibi... Kendi aracımızdan çok, karşıdakinin zararını karşılıyor yani... :sirit
Aynen abi , abim 1 hafta hastanede 1 hafta evde yattı , bütün süreci gördü doktorlarla konuştu, amaç farkında olmadan virüs lu isen, başkasına yaymamatir. Zaten belirti varsa mecburi tedavi yada karantina verilir ve çevredekiler güvene alınmak hedeflenir.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bı nevi bizim türk insanı mantığım var , sagliktan çok cezadan korkuyoruz ?

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Aynen abi , abim 1 hafta hastanede 1 hafta evde yattı , bütün süreci gördü doktorlarla konuştu, amaç farkında olmadan virüs lu isen, başkasına yaymamatir. Zaten belirti varsa mecburi tedavi yada karantina verilir ve çevredekiler güvene alınmak hedeflenir.

Maske hem o amaçla hem de mevcut ortamda virüsten korunmak içindir.Tek taraf maske takarsa yine bulaş ihtimali çok yüksek.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Maske hem o amaçla hem de mevcut ortamda virüsten korunmak içindir.Tek taraf maske takarsa yine bulaş ihtimali çok yüksek.
Aynen, klimalı ortamda maske takana bulasmayan virüs, maskesizlere bulaştı geçen haberlerde de vardı. Eğer bu virüsü bilen kişi maskesini takas idi o ortamda kimseye bulaşmaz idi. Amaç ta bu zaten otobüslerde, cafelerde, hastanelerde, her yerde klima açık, virüsü bilmeden yayanda çok , maske bu konuda solunum ile dağılmasını engellemek

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
34
Doğru biliyorsun maskelerin asıl amacı dışarı virüsleri yaymamak. Sen takıyorsan karşındaki takmıyorsa minimum 1.5 metre ideali 2 metre mesafe aralıklı durulması gerekiyor.Karşında ki maskeyi doğru takıyorsa eğer bu mesafeler yarım metre daha azalabiliyor. 1.5 metre mesafe aşağısında virüs kapma ihtimali gitgide artıyor. Genel olarak kullanılan 3 katlı cerrahi maske dışarıdan hava alır ve virüs filtrelemesinin garantisi yok bu yüzden ideal mesafeler bakanlık tarafından duyuruluyor. Bunu uygulamalı şekilde yaşadım covid hastaları ile birçok defa temaslarım oldu hatta 1 metre den bile az mesafede temasım oldu beni koruyan iki tarafın da doğru şekilde maske takıyor olmasıydı. Kendi güvenliğinizi başkalarının eline bırakmamanızı tavsiye ederim mesafeyi korursanız ve elinizi yüzünüze temas ettirmezseniz bulaşma riski çok düşüktür. Covid olup o kadar sorumsuz şekilde ortalıkta gezen kişiler varki yaptıkları adam öldürmeye teşebbüs olduğunun farkında bile değiller.

Geri
Üst Alt