A
aeronics,
Merhaba,
USB3.0 ile harici diskten BDremux filmleri izleyemiyorsak bunu izlemenin yolu PC içindeki hddnin içine dosyaları atıp ağ üzerinden stream yapmak mıdır? USB3.0'rı veri akışı daha hızlı olduğu için böyle bir sorun yaşanmaz diye düşünüyordum, yanlış biliyormuşuz öğrenmiş olduk.
Böyle filmleri yani 40-50-70gb 4k filmleri izlemenin en mantıklı ve en kolay yolu hangisidir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir süredir tatil ve işten zaman ayırıp foruma bakamadım.
Şimdi elmalarla armutları karıştırmayalım.
Adım adım geçelim üstünden.
1. 3,5 inç HDD'ler çalışmak için hem 12V hemde 5V'a ihtiyaç duyarlar. 2,5 inç HDD'ler ise sadce 5V ile çalışırlar.
USB portunda sadece 5V elektrik vardır. Bu nedenle 3.5 inç bir HDD harici güç beslemesi olmadan USB üzerinden çalıştırılamaz.
2. USB2.0 ve 3.0 arasındaki en önemli fark destekledikleri veriyolu hızıdır. USB 3.0, 5Gbits/sec hıza sahipken USB 2.0, 0.48 Gbit/sec hıza sahiptir.
3. Bir de HDD'nin bağlandığı cihazın ne kadar kapasiteyi adresleyebildiği önemlidir. Mesela sizin cihazınız HDD üzerindeki en fazla 3TB veriyi adresleyebiliyor ama siz 6TB HDD taktınız. İşte bu durumda o HDD'yi 6TB olarak okuyamazsınız.
Buradaki her bir madde birbirinden bağımsızdır.
Bir filmi oynatmak istediğimizde arka planda neler ile alakamız var?
Öncelikle bir medyaya yani film dosyasına ihtiyacımız var.
Bu medyayı bir depolama birimine yani kaynakta depolamamız lazım.
Sonrasında kaynaktan bu dosyayı, oynatıcıya (televizyonun dahili oynatıcısı, android boxlar, HTPC'ler vs.) aktarmamız lazım.
Oynatıcının da bu medyayı oynatmak için gerekli olan codecleri çözebiliyor olması lazım.
Buradaki en zayıf halka sistemin verimini belirler.
Mesela TB'lerce HDD'niz var ama medyayı oynatıcıya yeterince hızlı aktaramıyorsanız filmi izlemek ızdırap olacaktır ve ya izleyemeyeceksinizdir.
Ya da herşey iyi ama HDD'leri çalıştıramıyorsanız zaten medyaya ulaşamazsınız.
HDD'leri bağladığınız bilgisayar eskidir ve o kadar büyük HDD'leri okuyamıyorsa yine medyaya ulaşamazsınız.
Bundan dolayı genelde bu gibi sorunlar sisteme özel problemlerdir ve çözümleri de o sisteme özel olurlar.