Cvp: FATURA TAKİP MERKEZİ
Ben bu sene yaz gelecek ve bir daha da gitmeyecek diye korkuyorum :jeo:
Geç oldu, bu aralar işyerinde canımızı çıkarıyorlar

Cvp: FATURA TAKİP MERKEZİ
Ben bu sene yaz gelecek ve bir daha da gitmeyecek diye korkuyorum :jeo:
Kardeşim fatura takip merkezi kurduk, Fatura takip edebilecek kışı göremedikGeç oldu, bu aralar işyerinde canımızı çıkarıyorlaramma velakin nisan ayının son günleri, yağmurları ile ünlü bu ayda düzgün bir yağmur göremedik ve şuan hava 20 derecenin üzerinde. DUR ARKADAŞIM BU NE SICAK
![]()
O tost makinesi ıvır zıvır diğer ısıtıcı grubuna giren şeyler bizde de var yaa. Görünenden çok yada az geliyor diyoruz ama asıl faturayı 20-30 tl şişiren evin gizli elektrik canavarları. Bunlar lambalardan tutta tost most ütü ve benzeri aletlere kadar*Her gün 10 dakika kadar tost makinesi ile kahvaltı için ekmek ısıtılıyor
*Haftada 3 gün 20 yıllık Beko bulaşık makinesi tam dolu çalışıyor
*17 Yıllık Vestel No Frost buzdolabı var ki, acayip elektrik tüketiyor, 2009 yılında test etme imkanı bulmuştum, ayda 30 lira tüketiyordu, belki şimdi 50 lira tüketiyordur.
*Yaz ayı olmasından dolayı Seg Çamaşır makinesi 2 günde bir çalışıyor
*Vestel bio 18'lik klima günde ortalama 4-5 saat 25-27 derecede çalışıyor
*Oğlum günde 8-10 saat ortalama Xbox oyunuyor
*Elektrikli ocak haftada 1 saat ortalama ile kullanılıyor
*İki odada 15 watt ampul ortalama 6-7 saat yanıyor
19 Haziran 19 Temmuz döneminde elektrik faturası 120 lira geldi.
19 Temmuz -19 Ağustos dönemine aynı şartlarda 121 lira fatura geldi, elektrik tüketimimizdeki istikrara hayran kaldım doğrusu...*Her gün 10 dakika kadar tost makinesi ile kahvaltı için ekmek ısıtılıyor
*Haftada 3 gün 20 yıllık Beko bulaşık makinesi tam dolu çalışıyor
*17 Yıllık Vestel No Frost buzdolabı var ki, acayip elektrik tüketiyor, 2009 yılında test etme imkanı bulmuştum, ayda 30 lira tüketiyordu, belki şimdi 50 lira tüketiyordur.
*Yaz ayı olmasından dolayı Seg Çamaşır makinesi 2 günde bir çalışıyor
*Vestel bio 18'lik klima günde ortalama 4-5 saat 25-27 derecede çalışıyor
*Oğlum günde 8-10 saat ortalama Xbox oyunuyor
*Elektrikli ocak haftada 1 saat ortalama ile kullanılıyor
*İki odada 15 watt ampul ortalama 6-7 saat yanıyor
19 Haziran 19 Temmuz döneminde elektrik faturası 120 lira geldi.