ELTON EL40DLK1723-1022 Ekran Arızası

ubasc Çevrimdışı

ubasc

Yeni Üye
12 Ağu 2025
5
31
Merhaba,
5 6 yıllık ELTON marka 40 inç EL40DLK1723-1022 model bir televizyonum var. Birkaç gün önce ekran gitti ama ses gelmeye devam ediyordu. İçini açıp baktığımda televizyonu açınca ledlere ışık gelip anında ledler sönüyor ama ses gelmeye devam ediyor. Yanmayan led gözükmüyor. Sorun ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

Screenshot_20250812_214047_com.huawei.himovie.overseas.jpg

L Çevrimdışı

luckyfather

Aktif Üye
25 May 2018
147
56
Kardeşim burdaki yardımsever arkadaşların yazmış oldukları bilgiler sayesinde amatör olan biri(ben) için öğrenmek güzel oluyor;

Konumuza dönersek ,
* Ledleri besleyen power board da sorun olabilir(sadece tahmin)
Ledlerin sağlamlığı test edildimi? evet ise yukarıdaki olay olabilir varsa tanıdığınız sağlam bir power board ile deneyin derim ben..

ubasc Çevrimdışı

ubasc

Yeni Üye
12 Ağu 2025
5
31
Kardeşim burdaki yardımsever arkadaşların yazmış oldukları bilgiler sayesinde amatör olan biri(ben) için öğrenmek güzel oluyor;

Konumuza dönersek ,
* Ledleri besleyen power board da sorun olabilir(sadece tahmin)
Ledlerin sağlamlığı test edildimi? evet ise yukarıdaki olay olabilir varsa tanıdığınız sağlam bir power board ile deneyin derim ben..
Merhaba
Ben de anlamam da(daha önce notebook anakartı değiştirince belki yapılabilir bir şeydir diyerekten) hocam tv arızalanınca basit bir şey ise sorun nedir diye yöneldim fakat,

Şöyle ki; televizyon ilk açılınca tüm ledler anlık olarak yanıp sonrasında hepsi sönüyor. Bundan ledler arızalı değil gibi düşündüm.
Fakat anakart harici powerboard dediğinizi araştırdım diğer tv lerden ayrı gibi ama bu ELTON'da onu göremedim açıkçası.
Şunun resmini iletebilirim size.

IMG_20250812_205147.jpg

L Çevrimdışı

luckyfather

Aktif Üye
25 May 2018
147
56
tv-ici.jpg

Led tv iç yapısı genelde bu şekildedir bende kendi tv'min ledlerini değiştirdikten sonra daha iyi anladım.
Sizdeki anakart farklı ( resimde görülen 3 ayrı kartın birleşimi) mutlaka formda benden daha iyi olana arkadaşlar olacaktır eğer yanlış söylersem lütfen düzeltin;
**Bence adım adım ilerlersen önce ledleri bi kontrol ettir(olabilir önce yanıyor sonra sönükleşiyor olabilir çünkü kalitesine göre bitme aşamasında ledlerin böyle davrandığı olur),
** Ledler sağlam ise o zaman anakartı kontrol ettirmen gerekecek,
**Yada hiç uğraşmayıp bildiğin tamirciye götürüp " Usta bu tvnin nesi var " modunda ilerlemen..

ubasc Çevrimdışı

ubasc

Yeni Üye
12 Ağu 2025
5
31
tv-ici.jpg

Led tv iç yapısı genelde bu şekildedir bende kendi tv'min ledlerini değiştirdikten sonra daha iyi anladım.
Sizdeki anakart farklı ( resimde görülen 3 ayrı kartın birleşimi) mutlaka formda benden daha iyi olana arkadaşlar olacaktır eğer yanlış söylersem lütfen düzeltin;
**Bence adım adım ilerlersen önce ledleri bi kontrol ettir(olabilir önce yanıyor sonra sönükleşiyor olabilir çünkü kalitesine göre bitme aşamasında ledlerin böyle davrandığı olur),
** Ledler sağlam ise o zaman anakartı kontrol ettirmen gerekecek,
**Yada hiç uğraşmayıp bildiğin tamirciye götürüp " Usta bu tvnin nesi var " modunda ilerlemen..
Teşekkür ediyorum önerileriniz için. Ledleri dediğiniz gibi kontrol edeceğim.

Yardımcı olabilirse çok sevinirim. By_Trol By_Trol

Geri
Üst Alt