Lafınızı kırpmadan sırayım %100 koruma yapmıyorlar, %kaç koruyorlar?
% 100 koruma tabirini ısrarla anlamak istemediğini varsayarak;
Şöyle demek isteniyor, ''elimizdeki koruma açısından en iyi çözümlerimiz bunlar ve bunların katalogları var ve bu tür kataloglarda referans verileri var. Şuan için sisteminizi koruyabileceğimiz en iyi çözümlerdir. En iyi çözümlerimizi uygulasanız bile size biz sizi %100 koruruz diyemeyiz. Zaten bu amaçla forum forum gezmek, laf kalabalığı yapmak yerine sizinle ürünlerimizin teknik verilerini paylaşıyoruz. Eğer yeterince bilgi birikiminiz veya bu alanda çalışanınız var ise siz yoksa uzmandan yardım alarak değerlendirmelerini yapabilirsiniz. Ayrıca biz referans verilerini veriyoruz ki siz tüketici olarak deneme yanılma yöntemiyle uygun olanı bulmaya çalışmayın.''
Siz buradan biz ürünlerimize güvenmiyoruz anlamını çıkartıyorsanız ona bir şey diyemem.
Şimdi sizin siteye giriyorum. Birde sizin tabirinizle büyük firmaların sitelerine giriyorum. Burada amaç teknik verileri karşılaştırmak veya ürününleri karşılaştırmak değil zaten o kısımda anlaşabilmemiz çok zor. Çünkü siteniz veriler yerine taahhütlerle dolu. Veriler yerine yuvarlak cümlelerle ''...... kabiliyeti'', ''........ koruma'', ''...... gelenlere karşı koruma'', ''...... gidenlere karşı koruma'' tarzında yuvarlak cümleler. Ne veri var ne test var. Sorulunca da gelin gösterelim. Verileriniz güvenilir kaynaklara sahipse sitenizde sayfalarca bu bilgilere kanıtlarıyla yer verirsiniz. Belki de büyük diye tabir ettiğiniz firmalar o yüzden güven veriyor olabilir. Yoksa sizin cihazınıza yapamaz, edemez, söylenenler hep yalan demiyorum ona diyebilecek noktada da biri de değilim benim eleştirim satış politikanıza. Ki satış politikanızı değiştirmediğiniz sürece de bu güvensizlik değişmeyecektir. Sizde biliyorsunuz ki bu tarzda politika güden bir çok firma var ve bunların büyük bölümü tüketiciyi kandırmaya yönelik. Onlardan biri gibi hissettirdiğiniz sürece de eleştirilerin sonu gelmemesi kadar da doğal bir şey yok.
Yoksa bana göre tarafsız kullanıcıların bile rahatça inceleyebileceği bazı özellikleri nedeniyle bile fiyat/performans dengesi gözetilerek trimbox bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
Burada amacım sadece bu işten anlayan bilinçli tüketicilerin seçim yaparken nasıl davrandığını göstermek. Ki zaten bu forumda olmamım en büyük sebeplerinden biride forumun başlıca amacının tavsiye vermenin yanında bilinçli tüketici kitlesi oluşturmak olmasından dolayıdır. Yoksa ne sizin firmanız ile ne de rakipleriniz ile herhangi çıkar ilişkim yok. Benim penceremden bakıldığında görünen bu ve kullanan/kullanacak olanlara da bir bakış açısı. Tabi ki özgür ortam da isteyen istediği gibi davranmak özgür.
Eleştirilerim ile alakalı biri sizin, diğeri de sizin deyiminizle büyük firmanın (marka önemli değil) sitelerinden aldığım bilgileri aşağıya ekliyorum.