elektrik sayaci konusunda yardim lutfen..

N Çevrimdışı

nikomedon

Yeni Üye
17 Eki 2018
4
47
Merhaba arkadaşlar bir konuda yardiminiz lazim..
Dairemde Luna marka elektrik sayacı kulanılmış. Karşı komşumda da aynısı var. Alt komşularımda ise Köhler marka. Bizim kat elektrik kullanimi alt katin elektrik kullaniminin iki kati fazlasi neredeyse. Evimizdeki elektrikli eşyalar denk sayilacak derecede. (ben kettle falan da kullanmiyorum) karşı komşum 5 ay oldu taşınalı onun uyarmasiyla bu olay kafama takildi. daha onceki dairesinde yari yariya ödediğini ve ayni eşyalarla buraya taşındığını söylemesi dikkatimi bu olaya çekti. Acaba farkında olmadan yillarca fazladan elektrik faturasimi ödedim durdum diye..
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Sayaç değiştirmem faydali olur mu??
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,443
N nikomedon, Merhaba

evınızdekı tum lambaları kapatıp elektrık esyaları fısını prızden cekınız. (bu kısım onemlı sıgortayı ındırmeyınız sadece fısını cekın) daha sonra elektrık saatınızın yanına gıdın

saat uzerınde kırmızı lamba var bellı aralıklar yanıp soner. kırmızı lamba heryanıp sonmesınde 1watt elektrık tuketmıs olursunuz.

fıslerı cektıgınız ve ampullerı kapattıgınız ıcın sayac uzerınde lambanın yanmaması gerekıyor egerkı yanıyorsa kac sanıye yanıp sondugunu tespıt edın.

sonrasını burda tekrardan ıstısare ederız.
 
newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
tüketimin fazla olduğunu ve sayaçta arıza olduğunu düşünüyorsanız elektrik dağıtıcınız olan firmaya dilekçe veriyorsunuz, gelip kontrollerini yapıyorlar varsa herhangi bir arıza önceki ödediğiniz fatura ve kullandığınız ortalamalara göre belirli bir iade yapıp saati değiştiriyorlar, enerjisanın bana söylediği bu sizde sistem nasıl işler bilmiyorum.

birde tüketici sınıfı serbest tüketici vs... gibi kavramlar eklediler sisteme, kullanım saati kw ücreti vs... seçtiğiniz gruba göre değişkenlik gösteriyor.
 
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
Geçende haberlerde çıkmıştı yan komşu kaçak almış o geldi aklima. Yukarıda belirtildiği gibi fişleri çekip lambayı söndürün ve bir süre gozlemleyin. Herhangi sorunda dilekçe ile başvurabiliyosunuz
 
N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
46
Tarifedende fark eder bilmeden 3 zamanlı tarifeye geçmişseniz ondanda olabilir.o tarifelerde ücret farkları cok pahalı zamanda kullanıma dikkat etmemek faturayı kabartabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt