Elektriğe %14.9 zam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TKartaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah bildiği gibi yapsın..

Maşallah kışa girerken hem doğal gaza hem elektriğe 2'şer kere zam , hamdolsun. Ama hep 50 liralık kullananları etkilemeyecek ?

2 kişilik 70 metrekare evde 82 lira fatura geldi gündüz işteyiz akşam 2 saat TV izliyoruz birisi bizden kaçak çekiyor sanırım :deli
Sen yine iyisin komsu telefon hattina ek yapmis annem onu gordu demezmi bak senden dogalgaz cekiyorlar :haha1

Allah, zenginin vergisini silip fakirin yemeğine ekmeğine elektriğine doğalgazına zam yapanın bin belasını versin. Nasılda biliyorlar neye zam yapacaklarını. Sigaraya zam yapıyorlar çünkü şunu biliyorlar tiryakisi olanlar her türlü içecek. Doğalgaza elektriğe zam yapıyorlar çünkü şunu biliyorlar elektriksiz yaşam olmaz mecbur kullanıcaksın kış gelincede doğalgazsız ev olmaz. Küçük çoluğu çocuğu olan asgari ücretle tek başına çalışmak zorunda olanlar ne yapsın? Allah aşkına şuanki fiyatlarla küçük çocuğu olan eve en az 500 lira doğalgaz gelecek kış aylarında. Asgari ücretin 4de1 i demek bu. Neyse daha çok yazardımda keşke sesimizi duyan olsa

Elektronik saat yaptım,50ye ayarlı,50ye gelince elektrikler kesiliyor <--- Bakmayın böyle yazdığıma çok kızgınım çook

Herzaman kullanılan malzemeler ile 3 ayda iki kat fatura gelmesi nedir yaaa.
50-60₺ arası gelen faturanın şuan 120-140₺ gelmesi nasıl bir soygun yaaa. Dağıtım bedeliymiş cartmış curtmuşş.
Kimin alın terimle kazandığım cocuklarımın rıskında gözü varsa Allah hesabını sorsun

Her zam gelince biz burdan eleştirecez şakşakçılar oy vermeye devam edecek. Bunların soyunu ...

alıntı bir fıkra sunayım ben de..

vezirler huzura çıkmışlar:
- padişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- eeee! ne vergisi koyalım?, demiş..
- köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! padişah, tamam, demiş. aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- tepki var mı?
- hiçbir tepki yok!
- iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah:
- var mı şikayet?
- yok! halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
- köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
-halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, padişah sormuş:
- var mı şikayet? ses yok. padişah tekrar :
-var mı şikayet ? şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- eeee!, demiş padişah bir umutla...
- aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...

Şüphelendiğiniz bir durum varsa elektrikçi veya dağıtım şirketinden birini çağırın.
Saatin bağlantılarına baksınlar. :hihi

Bizde de elektrik 100 TL'yi geçmeye başladı, buzdolabının tüketimine göz dikmeye başladım açıkçası. :kop

Yazın üç dört ay evde değiliz yaylaya çıkıyoruz, sadece buzdolabı çalışıyor. Ortalama 50- 55 TL geliyordu. Sorumlusu buzdolabı ? artık daha çok gelecek vay arkadaş .

Son düzenleme:
2 kişilik 70 metrekare evde 82 lira fatura geldi gündüz işteyiz akşam 2 saat TV izliyoruz birisi bizden kaçak çekiyor sanırım :deli
Aga kullandığınız tv b,c ya da d sınıfı elektrik tüketiyodur.

A++++ tv al, bak keyfine !!

Her kulbu bunlara mal etmeyin, yazıktır, günahtır ! =D

Latife bi yana, bazen Suriye 'ye telden, dereden, çaydan bi yerden atlayıp sınırdan içeri girsem diyorum. Ooooh ekmek elden su gölden !! Elektrik bedava, su bedava, maaş bedava. Hizmet yok, zahmet yok ! Olcaktı adın Mahmut olur Mahmouud (isim temsili kendimi ifşa etmiyorum :) )

- Başkanım halk elektriğe yapılan zammı ön plana çıkarıyor ?!??
- Kapalı alanda sigara işine arabadan sonra, balkonu da ekleyin ! Kafaları bi dağılsın, bi kendimize gelelim ! Hedef 2023 !

Diyee diye ülkenin valideyi hassasiyeti umumiyesini arz-ı teşebbüsü endamı icraat edecekler !! Alın size Osmanlıca !

alıntı bir fıkra sunayım ben de..

vezirler huzura çıkmışlar:
- padişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- eeee! ne vergisi koyalım?, demiş..
- köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! padişah, tamam, demiş. aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- tepki var mı?
- hiçbir tepki yok!
- iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah:
- var mı şikayet?
- yok! halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
- köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
-halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, padişah sormuş:
- var mı şikayet? ses yok. padişah tekrar :
-var mı şikayet ? şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- eeee!, demiş padişah bir umutla...
- aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...

Ben size buna benzer gerçek bir olay nakledeyim.

Osmanlı'nın son yılları, ilk demokrasi denemeleri, 1. Meşrutiyet ilan edilmiş. Meclis-i Mebusan kurulacak ve ilk defa halk milletvekili seçerek meclise gönderecek.
İttihat ve Terakki partisi üyeleri, İstanbul ve çevresinde, Rumeli'de kasaba ve köyleri dolaşıyorlar oy istemek için.

Ziyaret ettikleri, gayri müslim tebaanın yaşadığı yerlerde halk kasabanın, köyün ileri gelenlerine ve din adamlarına taleplerini bildirmiş. Bunlar da ziyarete gelen partililere liste halinde bu talepleri iletiyorlar, bu talepler karşılanırsa sizin adaylarınıza oy veririz diyorlar.

Ziyaret edilen, Müslüman tebaanın yaşadığı yerlerde ise tam tersi bir durum söz konusu.. Ziyarete gelenleri boynu bükük, el-pençe divan karşılayan halk, "Devletimizin emri var mı? Bizden bir isteği var mı? Devletimizin, padişahımızın emrindeyiz" diye tekmil veriyor.

Kıssadan hisse'nin kibarcası: Ağlamayan çocuğa meme vermezler.
Kıssadan hisse'nin kabacası: Sen eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

Son düzenleme:
Yazın üç dört ay evde değiliz yaylaya çıkıyoruz, sadece buzdolabı çalışıyor. Ortalama 50- 55 TL geliyordu. Sorumlusu buzdolabı ? artık daha çok gelecek vay arkadaş .
buzdolabi omru cok uzun oluyo genelde. 8 yildan eski ise bolbol +++ li bitane al. 2 aydir evde yoktuk elektrik faturada dusuk kullanim yaziyo bolbol doldurma icini bide :) 2 yil elektrik faturasini odemektense yeni dolap taksidini odemek daha mahkul.

buzdolabi omru cok uzun oluyo genelde. 8 yildan eski ise bolbol +++ li bitane al. 2 aydir evde yoktuk elektrik faturada dusuk kullanim yaziyo bolbol doldurma icini bide :) 2 yil elektrik faturasini odemektense yeni dolap taksidini odemek daha mahkul.
Buzdolabı eski değil ama içi dolu oluyor ondan galiba ?

Geri
Üst Alt