Elektirik doğalgaz ve su faturaları saçma bir şekilde çok uygun geliyor 250kw kullanım 320tl fatura

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
106
22
merhabalar başlıkta belirttiğim gibi faturalar çok çok uygun geliyor hatta 2 ay peş peşe su faturası gelmedi 15tl altı olduğu için evde 6 kişiyiz birer kere duş alsak 15tl den fazla tutması gerekmiyor mu
elektirik de aynı şekilde 250kw kullanım diyor ama bana inandırıcı gelmiyor eski evde de 250kw tı bir tane ampul yanıyordu yeni ev daha büyük en az 2 3 tane ampul sadece salonda 30 metre led + ampul +75 inch tv 1000w ses sistemi pc ve hemen hemen hepsi sürekli açık
doğalgaz da bu sene 300ü geçmedi sanırım ev dubleks yalıtımı çok çok iyi onu gene anlıyorum çok açmadık ama çok açtığımız zaman az açtığımız zamandan daha uygun geliyor saçmalık var faturalar da

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Su ve elektrik faturalarındaki uygunluğu ölçüme gelen arkadaşla da konuşmuştuk da. Garip. Çok mantıksız ama yine de hissettiriyor kendini bu anormallik :hoba1

Sayaçlarla oynama mı var acaba da diyemiyorum, evde klimalara bağlı sayaçlı sigorta var. 2 klima 24 saat 27 derecede çalışıyor ve 17 günde 50kw kadar elektrik yakmışlar anca. Elektriğin kalorisi de artabilen bir şey değil :hihi

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
106
22
Su ve elektrik faturalarındaki uygunluğu ölçüme gelen arkadaşla da konuşmuştuk da. Garip. Çok mantıksız ama yine de hissettiriyor kendini bu anormallik :hoba1

Sayaçlarla oynama mı var acaba da diyemiyorum, evde klimalara bağlı sayaçlı sigorta var. 2 klima 24 saat 27 derecede çalışıyor ve 17 günde 50kw kadar elektrik yakmışlar anca. Elektriğin kalorisi de artabilen bir şey değil :hihi
Su faturası için ben acaba önceki kiracılar kaçak hatmı çekti demeye başlamıştım 1 2 aydır 70 80 geliyor şimdi çok saçma ya yada bizim sular inanılmaz kireçli sayacımı tıkadı acaba

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Su için tüm çeşmeleri kapatıp su saatindeki numarayı kaydet,sonra bir çeşmeyi açıp su akıtırken saate bak bakalım numaralar dönüyor mu.Yoksa sonradan yüklü bir fatura gelmesin"saatiniz bozukmuş" diyerek.Tabii bunu elektrikte de yapabilirsin.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
106
22
Su için tüm çeşmeleri kapatıp su saatindeki numarayı kaydet,sonra bir çeşmeyi açıp su akıtırken saate bak bakalım numaralar dönüyor mu.Yoksa sonradan yüklü bir fatura gelmesin"saatiniz bozukmuş" diyerek.Tabii bunu elektrikte de yapabilirsin.
Yan komşunun ayakkabılığının yerini falan değiştirmem lazım çokda samimi değilim laf olabilir

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yan komşunun ayakkabılığının yerini falan değiştirmem lazım çokda samimi değilim laf olabilir
Fakat,kontrol etmekte fayda var.Arkadaşımın oğlundan biliyorum "saatiniz bozuk"denmiş onlara.
Peki saati nasıl okuyorlar gelenler(merak ettim) ,ayakkabılık örtmesin saatin bulunduğu yeri :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Su sayaçlarının okuduklarını hiç görmedim ben
Aaa,yoksa ortak su saati mi var :alala Gerçi o da bana mantıksız geliyor,ama muhtemelen saati okuyamıyorlardır.Genelde faturada "ilk okuma -son okuma" vardır,orada su saatinin numarası yazar,elindeki faturayı kontrol et bakalım.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Üstat geçen sene elektrik faturam normalin yarısı düşük geldi. Şans eseri o ay eski bir dondurucu, bir de ızgarayı kullanmayı bırakmıştım. Ona bağladım. İkinci ay daha da az gelince aradım şirketi. Saat bozuk galiba tüketim olması gerekenden düşük geliyor diye. İnceleyelim dediler. Yaklaşık bir hafta kadar sonra postacı zarfı elime tutuşturdu. İnceleme sonucu saatinizin bozuk olduğu anlaşılmıştır. Bozuk saatlerde 6 ay geriye dönük ıvır zıvır bir sürü laf kalabalığı. Sonuç 6 aylık 900 lira kilitlediler. Gittim şirkete faturaya bak, iki ay düşük siz 6 ay döşemişsiniz bu ne diye. İşte efendim yasaya göre şöyleydi böyleydi. Peki ben aramasam siz farketseniz bu arada da 9 ay geçse ne olacak dedim. Öyle yüzüme baktı. Bu ülkede dürüstlük cezalandırılan bir kavram olmuş. Ama tabi yine de araştırmak lazım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Üstat geçen sene elektrik faturam normalin yarısı düşük geldi. Şans eseri o ay eski bir dondurucu, bir de ızgarayı kullanmayı bırakmıştım. Ona bağladım. İkinci ay daha da az gelince aradım şirketi. Saat bozuk galiba tüketim olması gerekenden düşük geliyor diye. İnceleyelim dediler. Yaklaşık bir hafta kadar sonra postacı zarfı elime tutuşturdu. İnceleme sonucu saatinizin bozuk olduğu anlaşılmıştır. Bozuk saatlerde 6 ay geriye dönük ıvır zıvır bir sürü laf kalabalığı. Sonuç 6 aylık 900 lira kilitlediler. Gittim şirkete faturaya bak, iki ay düşük siz 6 ay döşemişsiniz bu ne diye. İşte efendim yasaya göre şöyleydi böyleydi. Peki ben aramasam siz farketseniz bu arada da 9 ay geçse ne olacak dedim. Öyle yüzüme baktı. Bu ülkede dürüstlük cezalandırılan bir kavram olmuş. Ama tabi yine de araştırmak lazım.
Evet,aynen katılıyorum sevgili eketen,kontrol etmekte-ettirmekte fayda var.Arkadaşımın oğlu epey uğraşmıştı diye hatırlıyorum.Hem bildirim yapılıyor hem de suçlu "kullanıcı" gibi ceza kesmeye kalkıyorlar.Halbuki bildiren zaten kullanıcı :)

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
106
22
O zaman hiç ellemiyorum ben kendileri bulsunlar köydeki saat 3 senedir falan bozuk önceden sular bedavaydi sonra saat taktılar takıldıktan maksimum 4 5 ay sonra bozuldu saymıyor o zamandır kalan yok diye umursamıyoruz 3 senedir fark edilmedi bizimkini hiç fark etmezler iyi kötü fatura geliyor köye oda gelmiyor teraspy teraspy, eketen eketen,

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,271
62
Bu zamanda hiç bir işi şansa bırakmamak ve evlerdeki bu tür şeyleri kontrol etmek gerek.Eğer saatin bozuk olduğu anlaşılırsa sonradan katlamalı fatura gelebilir. :ok

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
255
30
Saat bozukluğundan neden biz mesul olalım. Düzenli kontrolleri firma tarafından yapılması gerekmiyor mu? Sözleşmede ne yazıyor bakmak lazım. Zira sayaç, saat kontrolü tüketici tarafından yapılması kadar saçma bir durum olamaz.

Geri
Üst Alt