ekran mesafe oranı-tv tavsiyesi

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
beyler yatak odasına 4k tv almayı düşünüyorum. izleme mesafesi başucundan duvara 2.30-2.45 metre. başka yerlerde yaptığım araştırmalarda 43 inç tvnin ideal olduğunu gördüm. lakin ben 50 inç tv almak istiyorum fakat bunun gözleri yoracağı söyleniyor. bu konuda deneyimi olan tavsiyesi olan var mı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Konuya sadece ebat değil m2/lümen şeklinde yaklaşır ve konumun da yatak odası olduğunu düşünürseniz bana göre de 50'' büyük.

Derseniz ki ''ışık yayılımı sorun değil, menüden ayarlara girer ışığı kısar izlerim'' o zaman sorun yok, her şey sizin izleme zevkinize paraleldir aslında kimin ne dediğinin pek önemi yok bu konuda. herkesin söylemi sadece tavsiye niteliğindedir :ok

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
ado ustam. benim endişem gözlerimi bozar yorar endişesi. yoksa yattığım yerden oyun oynayayım film izleyeyim sinemadaki gibi düşünüyorum. onun heyecanındayım. tabi projeksiyonun yerini tutmaz ama ne bileyim işte öyle bir heves. dediğiniz aklıma yattı ışık kısma meselesi falan ama hala kararsızım.43 inç mi 50 inç mi diye

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
birde 40 inç tv buldum piyasada uygun fiyata regalin. bazen kafam orayada gitmiyor değil yani. ben sonradan keşke dememek için sizlerin engin deneyimlerine danışmak istedim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
birde 40 inç tv buldum piyasada uygun fiyata regalin. bazen kafam orayada gitmiyor değil yani. ben sonradan keşke dememek için sizlerin engin deneyimlerine danışmak istedim

Ben genelde düşünceleri etkilememekten yanayım lakin benim de gerçek düşüncem ilk mesajınızda dahi ''Yatak odaları için ideal olanı 40'' dir'' yazacaktım, sizin 43 den bile yüksek ebatlara baktığınızı görünce vazgeçmiştim yazmaktan.

Sonra pişman olacağınız bir alışveriş olmasın da :ok

B Çevrimdışı

bircan afacan

Yeni Üye
9 Nis 2018
3
57
Rica ederim azizim, tercihiniz ve tecrübelerinizi de zamanı geldiğincde bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim. :ok
ado bey, bende 55 inc bir tv almak istiyorum.lg ıps panel ve mb130 anakart destekli olması için hangi modeli almalıyım.vestel veya regal olabilir.iyi günler dilerim.not samsung panel özellikle istemiyorum.

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
40R5000U ile 40R5020U arasındaki fark nedir ustam. epey adlı siteden baktım 40r5000uda hdmi 2.0 ile arc özelliği var tvde diğerinde yok. ayrıca ses ve video çözücüler açısından daha zengin duruyor diğerine göre. yardımcı olabilir misiniz. hangisi daha avantajlı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
40R5000U ile 40R5020U arasındaki fark nedir ustam. epey adlı siteden baktım 40r5000uda hdmi 2.0 ile arc özelliği var tvde diğerinde yok. ayrıca ses ve video çözücüler açısından daha zengin duruyor diğerine göre. yardımcı olabilir misiniz. hangisi daha avantajlı

40R5000U 3HDMI ve cec_arc var. SAMSUNG VA panel MB130 anakart mevcut

40R5020U 3HDMI ve cec_arc var. SAMSUNG VA panel MB130 anakart mevcut

R Çevrimdışı

ramaxforever

Yeni Üye
10 Mar 2018
36
kafa karışıklığına mahal vermeye gerek yok ustam o zaman ikiside aynı tv. birbirlerinden bir farkı kısıtlaması yok. doğru mudur ustam

Geri
Üst Alt