Merhaba arkadaşlar. Ev almak için hazırdaki aracımı sattım (2021, 1.5 TSI Passat) ilan verdikten 2 saat sonra da satılınca ortada kaldım ve kaç gündür de yerine daha uygun fiyatlı birşeyler bakıyorum. 5-6 gündür baktığım kadarıyla, ikinci elde hem temiz hem de ederinde araç bulmak çok zor görünüyor. Aklımda Focus 3.5 vardı ama temiz olanın km yüksek oluyor, km düşük olanda da ya kaza, boya birşeyler çıkıyor, ya da neredeyse üst kasa fiyatı istiyor. Benim de hem nispeten uygun hem de yeni modelli olması nedeniyle 2021, 2022 model Egea 1.4 düşünmeye başladım. Neden dizel değil derseniz, LPG uyumu ve arıza oran ve ihtimalinin dizellere göre daha az olması. Abim de (kendisi motor tamircisidir) dizele kıyasla, benzinli sana masraf çıkarmaz, başın ağrımaz diyor. Tek sorun, bu motor ne kadar performanslı? Daha önce çok defa 1.6 atmosferik arabam oldu ama 1.4 hiç kullanmadım. Egea 1.4 abartıldığı kadar hantal mı, yoksa ne vaat ediyorsa onu mu veriyor? Yoksa biraz alışmak, dilinden anlamak mı gerekiyor? Ya da yerine başka ne bakılabilir bu fiyat aralığında? Fikirlerinize çok ihtiyacım var, teşekkürler.