Egea 1.4 Nasıldır?

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
Merhaba arkadaşlar. Ev almak için hazırdaki aracımı sattım (2021, 1.5 TSI Passat) ilan verdikten 2 saat sonra da satılınca ortada kaldım ve kaç gündür de yerine daha uygun fiyatlı birşeyler bakıyorum. 5-6 gündür baktığım kadarıyla, ikinci elde hem temiz hem de ederinde araç bulmak çok zor görünüyor. Aklımda Focus 3.5 vardı ama temiz olanın km yüksek oluyor, km düşük olanda da ya kaza, boya birşeyler çıkıyor, ya da neredeyse üst kasa fiyatı istiyor. Benim de hem nispeten uygun hem de yeni modelli olması nedeniyle 2021, 2022 model Egea 1.4 düşünmeye başladım. Neden dizel değil derseniz, LPG uyumu ve arıza oran ve ihtimalinin dizellere göre daha az olması. Abim de (kendisi motor tamircisidir) dizele kıyasla, benzinli sana masraf çıkarmaz, başın ağrımaz diyor. Tek sorun, bu motor ne kadar performanslı? Daha önce çok defa 1.6 atmosferik arabam oldu ama 1.4 hiç kullanmadım. Egea 1.4 abartıldığı kadar hantal mı, yoksa ne vaat ediyorsa onu mu veriyor? Yoksa biraz alışmak, dilinden anlamak mı gerekiyor? Ya da yerine başka ne bakılabilir bu fiyat aralığında? Fikirlerinize çok ihtiyacım var, teşekkürler.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
644
Ne istediğine nasıl araba kullandığına bağlı. Bizde 1.2 doblo vardı bol yokuşlu bi şehirdeydik jantlar da 1 numara büyüktü, her sene baskı balata değiştiriyorduk. Şu an 1.3 multijet var, aldık alalı baskı balata sorunumuz olmadı. 1.2 motor o kadar basitti ki, ağaç kesme motorundan halliceydi. 1.3 multijet dolu dolu ve karmaşık, arıza yapıyor mu dersen yapmıyor km'si de 260 binde.

1.4 kronik yağ yakıyor. Şehir içinde kolay kolay başınızı ağrıtmaz ama sürekli otobanda seyahat varsa sollamalarda filan çok üzüyormuş.

Bu sizin arabadan ne beklediğinize bağlı, biraz kişisel bir konu. Passattan sonra 1.4 biraz hantallığını hissettirir tabi.

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
bol bol yağ eksilten motor.

Sota Sota Başkanım, o yağ yakma olayına da çok baktım. Kimisi serviste kullanılan yağla ilgili olduğunu söylüyor, kimisi motor açıldıkça bu sorunun azaldığını. Kimisi devam ettiğini söylüyor, kimisi bittiğini.
Salih445 Salih445 Açıkçası bu aracı alırsam beni neyin bekledigi konusunda hiçbir fikrim yok. Vaktiyle 92 model, yağ yağan, bitik motorlu Temprayla bile uzun yol yapmışlığımız var. Yani, mecbur kalırsak buna da alışırız diye düşünüyorum.

Benim esas emin olamadığım bu fiyatlara (700-800k) bu arac/motor mantıklı bir seçim olur mu?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,019
piston üzerindeki sekman yağı tam sıyıramıyorsa ne yaparsan yap yağ eksilir. Bir önceki mesajımda paylaştığım youtuber arkadaş kanalını takip edersen yağ yakma problemini çözebilmek için araçta olmayan yağ sogutucusu bile koydu :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,019
F Frenzy, beraber çalıştığımız benden yaşça küçük mesai arkadaşım var. O da 1.4 Egea niyetlendi ona da aynısını söyledim. Ben almam, almanı da istemem.

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
piston üzerindeki sekman yağı tam sıyıramıyorsa ne yaparsan yap yağ eksilir. Bir önceki mesajımda paylaştığım youtuber arkadaş kanalını takip edersen yağ yakma problemini çözebilmek için araçta olmayan yağ sogutucusu bile koydu :kiskis
Doğrudur, bu motorda yağ soğutucusu bulunmuyordu ve Fiat'ın kullandığı Opar marka motor yağı da düşük ısılarda çabuk buharlastigindan yağ eksiltme oluyor diye yazmışlardı bir yerlerde..

4 Çevrimdışı

46samet46

Yeni Üye
14 Ara 2024
22
27
Hocam Toyota baksanıza hem Reşat altını değer kaybetmez hemde arıza falan olmaz bırak biraz eski olsun Toyota da eski arabaya bir şey olmaz değer kaybı da olmaz ucuz satmazsın yani ilerde ama egea çok değer kaybediyor ne gerek var araba yeni diye egea alma dizel olsa al derim de benzinli 1.4 egea alma boşver

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
Hocam Toyota baksanıza hem Reşat altını değer kaybetmez hemde arıza falan olmaz bırak biraz eski olsun Toyota da eski arabaya bir şey olmaz değer kaybı da olmaz ucuz satmazsın yani ilerde ama egea çok değer kaybediyor ne gerek var araba yeni diye egea alma dizel olsa al derim de benzinli 1.4 egea alma boşver
Aklıma ilk gelen Corolla oldu ama 2011-2012 kasalarda kronik güneş yanığı sorunu var. 2006 kasalarda da temizine denk gelmedim. Gene de bi göz gezdireyim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,019
Tavsiye etmediginiz kısım, aracın kendisi mi, bu motor mu?
1 ay Egea 1.3dizel manuel deneyimim oldu. Şaşi, donanım, elektronik, vb pek birşey söylemem doğru olmaz parasına göre araç.

Fakat 1.4 konusunda ciddi tereddütlerim var.
Biraz beklemede kal sağa, sola sanayide dostlara bir sorayım.

Geri
Üst Alt