Ebebek'in hacklenmesi

• Konbuyu başlatan ibrahimykr
  • Başlangıç tarihi
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Instagram sayfalarındaki yorumları kapatmışlar sanırım çok fena işler dönüyor..

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
çalışmış olduğum firmada yıllar önce ( eski yazılım diyelim ) iç açıcı olmayan durum olmuştu .
yazılım bire bir anlık kayıt altına alındığı için sorun anında çözüme kavuşmuştu
iki adet veya daha fazla server sunucu bilmiyorum ??? bağımsız yedekleme .
yedekleme pahalı bir sistem ve yazılımın önemi .

sidar2000 Çevrimdışı

sidar2000 

Aktif Üye
3 Ocak 2019
311
38
Hiç anlamam ki bu işlerden,hadi eskiden açığı bulup "kapat" diyerek yapılırdı ,şimdi işi paraya dökmüşler baksana bir de ,acaba dünyaya erken mi geldim nedir bilmiyorum :)

Abi aslında eskiden neyse şuan da aynı hack olarak , sadece seçim yapacan beyaz şapka mi Olcan, siyah şapka mi. İyi mi kötü mü kısaca. Beni esas şok eden. Milyar dolarlik banka sistemlerinin, eski Windows dan doğan açıkları. O zaman ki açıkları veren bir video izlemiştim. Bu kadar basit olamaz demiştim. Tabi 20 sene ve daha fazlasının açıkları. Şimdi bu açıklar olmaz diyoruz fakat yine var. 20 sene sonra izleyince bunu diyecegiz. :)

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kredi kartları başka sunucu da diyorlar, onların başına bir iş gelmemiş diyorlar ne denli doğru bilmiyorum. Ama üyelerin telefon numaraları, ev adresleri bilgileri hacklenmiş durumda. Kısa bilgilerinizin çalındığı ortada peki bu bilgiler ne olacak? Yakın bir zamanda deep webte databases olarak satılacak. Şimdi herkes şunu diyebilir benim bilgim satılsa ne olur?

Telefon numarası kişisel bir kimliktir başkasının eline geçmesi ne derece iyi olur?
Düşünsenize ev adresiniz, adınız, soy adınız telefon numaranız başkasının eline geçse

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
Kredi kartları başka sunucu da diyorlar, onların başına bir iş gelmemiş diyorlar ne denli doğru bilmiyorum. Ama üyelerin telefon numaraları, ev adresleri bilgileri hacklenmiş durumda. Kısa bilgilerinizin çalındığı ortada peki bu bilgiler ne olacak? Yakın bir zamanda deep webte databases olarak satılacak. Şimdi herkes şunu diyebilir benim bilgim satılsa ne olur?

Telefon numarası kişisel bir kimliktir başkasının eline geçmesi ne derece iyi olur?
Düşünsenize ev adresiniz, adınız, soy adınız telefon numaranız başkasının eline geçse
bu forum da sms onayi istiyor tel nosu istiyor. sistemde tel nolari kayitli. kaldirilmali bence

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
bu forum da sms onayi istiyor tel nosu istiyor. sistemde tel nolari kayitli. kaldirilmali bence

Bunu birden fazla üyeliği ve trollüğü vs. önlemek adına istiyoruz.
Bir de hesabınız çalındığında elinizde e-posta dışında kurtarıcı bir alternatif olsun diye.
Zaten KVVK'ye göre bir üyelik sözleşmemiz mevcut diye biliyorum.
Kolay kolay sıkıntı olmaz. Sota Sota karınca gibi çalışıyor bu konularda. :kiskis

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531

Hırsızlara davetiye çıkar.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Site açılmış, sanırım hackerlarla anlaşma yapmışlar diyorlar. Bu siteye bundan sonra güvenip alışveriş yapmak cesaret ister. O değil insanların bilgileri çalındı mı ne açıklama yaptılar nede bir şey dediler.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
cok fazla büyütülen bir olay. binlerce firma hackleniyor. sgk bile devlet kurumlari vs kimse ozaman ortalığı velveleye vermiyor. kamuoyunda bir haber boşluğu olunca ebebek in hacklenmesi denk gelmiş ve olay büyütülmüş bukadar basit. kumari oynatan kazanır lafi gibi kamuoyunu yonlendiren kazanır

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
cok fazla büyütülen bir olay. binlerce firma hackleniyor. sgk bile devlet kurumlari vs kimse ozaman ortalığı velveleye vermiyor. kamuoyunda bir haber boşluğu olunca ebebek in hacklenmesi denk gelmiş ve olay büyütülmüş bukadar basit. kumari oynatan kazanır lafi gibi kamuoyunu yonlendiren kazanır

Büyütülme derken?
Binlerce firma hackleniyor da, kaç tane firmanın ticareti web sitesi üzerinden yürüyor?

Geri
Üst Alt