160m2 dubleks ev için ne 12+12 ne 18+12 fayda etmez eğer genel iklimledirme düşünülüyorsa. Sonraki mesajınızda ''Soğuk alanlara gideriz önemli değil'' demenizden hareketle şu bilgileri paylaşabilirim.
Bir defa
omercolak kardeşimin dediklerine harfiyen katılıyorum evet ben de çok yazdığım üzere defalarca ısı transferi için vantilatör gibi varyasyonları kullandım test ettim sonuç da aldım.
Etki ediyor mu? kesinlikle ediyopr ancak bir oda buzhane iken diğeri serin oluyor ve gürültüsü ayrı, gereksiz enerji tüketimi ise ayrı dert oluyor.
Ben evimdeki huraya ayırdığım HOOVER marka davlumbazın salyangoz motoru ile yerden soğuk hava transferi bile yaptım diğer odaya, tekrar ediyorum etki ediyor mu? evet ediyor ancak Ömerin yazdığı gibi bu sizi tatmin etmiyor.
Yalnız sizin ev koşulları durumu değişken kılabilir. Anlattığınız veriler evin izolasyon zaafiyeti olmadığını gösteriyor, eğer ilk iklimlendirme sürecini aşarsanız ve klimaları kapatmazsanız. Genel iklimlendirmede hava transferi destekli olmak şartı ile başarılı olabilirisniz.
İlk 1-2 gün enerji tüketiminiz yüksek olur ancak günler uzadıkça tüketim düşer bilginiz olsun.
Bunu da şöyle değerlendirin. Dün yaptığım Midea Xtream Save testlerinde saatlik testler yapıyorum diye 1 saat test yapıp sonraki 1 saat boyunca odanın kağı penceresini açık bırakıyorum ki bir sonraki 1 saatlik test için koşullar eşit olsun.
Her seferinde şunu görüyorum, 1 Saat testlerinin ilk 20 30 dakikası kompresör hep üst frekanslarda ve ürün 600-800watt değerlerde gezerken videoyu sonlandırmak için gittiğimde anlık tüketimin 200 watt değerlerine düştüğünü görüyorum.
Benim alan küçük olduğu için bu etki 20-30 dakika sürerken sizin 160m2 nin geneline dair kütle sıcaklığının atılması 1-2 gün sürer diye düşünüyıorum.
Bu arada şunu d abelirtmek isterim ki ben size hep EN KÖTÜ SENARYO üzerinden bilgi veriyorum.
Mesela 1 saatlik testlerde çıkan sonuç 388 watt ise ben size bunu 388 watt olarak söylüyorum ama aslında o klima sadece İLK SAAT için 388watt tüketiyor, ikinci 1 saate devame tsem 200 watt, sonrakinde 180 sonra 150 130 100 vs diye devam edecek ve gün içerisindeki değişkenlere göre ay sonundaki genel ortalama buna göre çıkacak.
Ben yine de insanlara 388watt bilgisini paylaşıyorum çünkü bizim işimiz ürün güzellemek veya mal pazarlamak değil.
Ben size en kötü senaryoyu yazıyorum ama forumdaki Midea kulübe yazan arkadaşların da yorumlarını göreceğiniz üzere dönüşler hep olumlu oluyor çünkü hakikaten ürün iyi sonuç veriyor.
Benim testler her zaman devam edip sürekli de değişken olduğu için size benim ev ile ilgili paylaşacağım fatura bilgisi yanıltıcı olur. Duruma göre 1300 1500 bantları da çıkıyor 700-900 de.
Ayrıca belirtmek isterim ki özel durumlar olmadıkça (Arkadaş ziyaretleri vs) öyle evin genelini iklimlendirelim de atletle dolaşalım gibi bir derdimiz olmuyor.
Malum biz de kendi çapımızda fakir bir aileyiz ve dolayısı ile bir yaşam alanı oluşturup kendimizi oray akapatmayı tercih ediyoruz.
Düşünün ki biz Ülke koşullarının bize dayattığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2021-2022 kış sezonumuzu mutfakta geçirdik çünkü evimizdeki en verimli klima olan Midea Prime Mutfakta takılydı. Allah şahittir ki biz koca kış bir kere bile Salsonda gidip oturmaya cesaret edemedik, Kolay mı abi GREE üretimi OLEFİNİ nin 28m2 salonu ısıtması için o kadar enerjisi harcamak