Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,731
- 40
Gerçekten kullandığına inanan var mı ? Ben Bursalıyım, hatta Yenişehirliyim yani ana üretim tesisinin üretildiği yerde. Burada hiç kimse domuz eti kullandığına inanmıyor çünkü hiç mantıklı gelmiyor. Piyasadan ucuza sattığı doğru ancak biz daha çok soya karıştırdığını düşünüyorduk.
Bu işletme günde 250 büyük baş, 1.000 adet de küçükbaş kesiyor her gün. Yani günde yaklaşık 100 ton köfte satıyor.
Soru 1: Anlamlı şekilde kar edebilmesi için hatırı sayılır miktarda domuz eti karıştırması gerekir. Bu kadar çok domuz eti tedarik edebilir mi ?
Soru 2: Türkiye'de yıllık 3 milyon ton domuz eti üretimi olduğu yazılıyor. Bana biraz abartı gibi geldi. Yani bu ülkede sığırdan daha çok domuz mu yetiştiriliyor ?
Soru 3: Domuz eti çok mu ucuz ? Yani çiftlikte özel olarak domuz üreten bir işletme çok daha ucuza mı satacak bu etleri ? Kaçak avcılardan tedarik ediyorsa Yusuf'un binlerce avcısı mı var ?
Soru 4: Milyonlarca TL cirosu olan bir işletme kayda değer getirisi olmayacak bir şey için itibarını riske atar mı ?
Bu işletme günde 250 büyük baş, 1.000 adet de küçükbaş kesiyor her gün. Yani günde yaklaşık 100 ton köfte satıyor.
Soru 1: Anlamlı şekilde kar edebilmesi için hatırı sayılır miktarda domuz eti karıştırması gerekir. Bu kadar çok domuz eti tedarik edebilir mi ?
Soru 2: Türkiye'de yıllık 3 milyon ton domuz eti üretimi olduğu yazılıyor. Bana biraz abartı gibi geldi. Yani bu ülkede sığırdan daha çok domuz mu yetiştiriliyor ?
Soru 3: Domuz eti çok mu ucuz ? Yani çiftlikte özel olarak domuz üreten bir işletme çok daha ucuza mı satacak bu etleri ? Kaçak avcılardan tedarik ediyorsa Yusuf'un binlerce avcısı mı var ?
Soru 4: Milyonlarca TL cirosu olan bir işletme kayda değer getirisi olmayacak bir şey için itibarını riske atar mı ?
Domuz yetiştiriciliği ve domuz eti satışı yapan Gourmet Pork şirketinin yetkilisi Halit Özbahçıvan, Patronlar Dünyası’ndan Mustafa Ali Aykol’a konuştu.
Bakanlığın listesindeki şirketlerin çiftliklerde yetiştirilen evcil domuzların etini değil yaban domuzu eti kullandığını söyleyen Özbahçıvan şöyle konuştu:
“Karkas (kemikli) dana eti 300-350 liradan satılıyor. Karkas domuz etinin de güncel satış fiyatı 350-400 lira bandında. Ucuz olması için çiftliklerde yetiştirilen domuzların etlerini kullanmaları anlamsız olur. Hem böyle bir fiyat skalası varken hiçbir şirket bu riske girmez. Onların kullandığı sağlıklı olan çiftlik domuzları değil, yasalara aykırı şekilde avlanan ve ticareti yapılan yaban domuzları.”