Dolar veya çeyrek altınmı mantıklı

Serindalga Çevrimiçi

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
132
39
Cümleten Selam aleyküm 500 k nakitim var bu para hariç her ay köşeye 25k atıcam dolar almakmı mantıklı çeyrek altınmı 1 yıl köşeye atmak istiyorum belki 2 yıl tabi ölüm veya hastalık olmassa inşallah istediğim aracı almak için
kredi çekmek istedim taşıt kredisi 400 bin liraya geri ödeme 900 kesiliyor 36 ay bu yüzden borç içine girmeden almak istiyorum yaşadığım yer Adıyaman küçük şehir olduğu için her yere yürüyerek gitmek kolay

aklımdaki araç Citroen C3 Aircross temiz ve nakitim yeterse c4 de olabilir.Bu arada bu aracı seçmemdeki en büyük etken kız kardeşim almış öyle çok beğendimki konforu olsun rahatlığı olsun beni çok etkiledi.

babaaaa.png

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
886
51
Şimdi burdan yazmak ne kadar doğru bilmiyorum da (sırma saçlım yasakladı zira) çektirme (ya da has altın falan da denir) alırken en az kaybettireni. Ama herkese vermezler. külçede sertifika, liralarda da al/sat makası yüzünden "ilk alım maliyeti" yüksek. Diğerleri (ziynet vb) zaten direk konu dışı, saplıyorlar işçiliği. Ki liralarda da işçilik koyuyoruz demişti tanıdık (ama gerçekten tanıdık) bi kuyumcu.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,223
65
Gümüş, uzun vadede gümüş bence, hatta bazen kısa vadede bile süper getirisi oluyor mesela ben eski toyota'yı sattığımda parayı 280 bin tl'ye tamamlamıştık, 8500 gram (yine eksiği tamamlayarak) alınan gümüşü 51 tl fırsatını kaçırıp 49 tl'den işlem ile satmış ve 8 ayda iyi getiri yapmıştık,onun üzerine de ekleyip yarisi aldık :) Aslında ben bu işlerden hiç anlamam yönlendiren bizim birader(paran çar-çur olmasın demişti) :)
Alacağın araç şimdiden hayırlı olsun,kazasız-belasız kullanman dileğim ile :ok

@herkese:
Unuttum iyi mi, bir konum daha vardı araba ile alakalı, hemen yazıyorum teşekkürler Serindalga Serindalga hatırlattığın için :ok

Serindalga Çevrimiçi

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
132
39
Gümüş, uzun vadede gümüş bence, hatta bazen kısa vadede bile süper getirisi oluyor mesela ben eski toyota'yı sattığımda parayı 280 bin tl'ye tamamlamıştık, 8500 gram (yine eksiği tamamlayarak) alınan gümüşü 51 tl fırsatını kaçırıp 49 tl'den işlem ile satmış ve 8 ayda iyi getiri yapmıştık,onun üzerine de ekleyip yarisi aldık :) Aslında ben bu işlerden hiç anlamam yönlendiren bizim birader(paran çar-çur olmasın demişti) :)
Alacağın araç şimdiden hayırlı olsun,kazasız-belasız kullanman dileğim ile :ok

@herkese:
Unuttum iyi mi, bir konum daha vardı araba ile alakalı, hemen yazıyorum teşekkürler Serindalga Serindalga hatırlattığın için :ok
Abi dolara karar vermiştim kuyumcuların olduğu yerde dolar bulamadım veya kuyumcular dolar alım satım işine girmiyor sanırım dolar uğraştırcak beni vazgeçtim altın işine bağladım..çok şükür bugün 5 çeyrek aldım gelecek ayda 5 çeyrek alıcam kombi ne zaman yanar o zaman miktar 3 e düşer doğalgaz faturasından dolayı fazla köşeye koyamam.ama şuanki hedefim 13 14 ayda 50 çeyrek ve üstü hastalık veya ölüm olmadığı sürece

Geri
Üst Alt