Bir kaç sene önce hanım "alo ,pazardan geldim ,dolaba koydum çok ıslanmış sebzeler" dediğinde şaşırdım,açıp baktım dolaba ve aldıklarına ,gerçekten ıpıslaktı torba (ıpıslak
)
Dereceler normal ,herşey normal ama torba ıslak.Hatta hanım" kışın gayet güzel ama yazın böyle" dediğinde daha da kafam karıştı.Sonraki hafta pazara gittiğinde torbaya baktım ,içindekiler sıcak,alınan bir ürünü başka torbaya koyup ,diğerlerini dışarda bekletip dolaba koydum,ikisinin arasında tek ve sıcak olarak dolaba koyduğum ürünün torbası ıslak ama dışarda bekletilnen ürün(aynı üründür) gayet normal.O günden beridir yazın sıcaklarda gelen pazar ürünlerini oda sıcaklığına gelen kadar bekletip ,sonra koyuyoruz dolaba ,dolap vestel ürünü.Hatta baldız "benim dolapta olmuyor böyle,sizin dolap bozuk" demişti de ,yazın gittiğimizde elimdeki torbayı dolaplarına koymuş ve "dursun,giderken götütürüz "demiştim
Akşam üzeri kalktık,dolaptan aldım torbayı ve torba ıslaktı ,"ee,hani bizim dolap bozuktu" dedim sadece
Neyse ,konuya espri katmak istedim sadece ,ama yazdığımı denemekte fayda var tabii,bizim hanımın şikayeti son buldu çünkü