Arf19
Aktif Üye
- 20 Ara 2018
- 110
- 44
Merhaba dostlar. Yakın zamanda iş yerim için 100*70 boyutlarında bir tabela yaptırdım. Tabela çerçeveli profilden yapılma bir tabela. ağırlığı 5-7 kg civarı. Tek elle kaldırabiliyorum. İki cam arasına asılması gerektiğinden montajı biraz zordu. Tabelacım iki yandan ikişer lime demiri uzatıp (4 lime) bunu duvara yapıştırarak vida ile montaj yaptı. Duvar delikli tuğladan yapılma. Vidaların uzunluğu 10 cm. Ancak içime sinmeyen bir konu var ki önce vidaları dübelsiz monte etmeye çalıştı. Olmayınca tabelayı da geri içeri alamadığından vidaları çıkartıp açtığı deliklere nispeten daha küçük dübelleri içeri gönderip sıkma işlemini yaptı. Yani dübeller duvar dışında olmadığı gibi içerde de ne kadar sıkıyor bilmiyorum. Tek bildiğim torklu matkabın sonuna kadar sıktığı ve şu an için yerinden oynamadığı. Sorduğumda hiç bir şey olmaz. Sağlam oldu dedi. Ama içim de rahat değil. Bu sizce doğru bir montaj şekli mi? Tekrar bir montaj işine girişmeli miyim? Eğer tekrar montaj önerirseniz nasıl yapmalıyım? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.
Son düzenleme: