Dijitsu Bluetooth olmayan tv ye Bluetooth ekleme?

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Merhaba evimde iki tane dijitsu tv var biri 58ds8500 biri 86ds9800 bu iki televizyon da android ama Google tv olmadığı için Bluetooth yok usb den yada farklı bi şekilde Bluetooth modülü ekleme şansım varmıdır 58 inc olan tvde fabrika menüsünde Bluetooth hata ayıklama diye bi seçenek de var ama normal ayarlarda Bluetooth yok?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,794
Yazacaklarımın konu ile alakası yok fakat yazmak istedim. Türkiyede üretilen V. markada bu tarz bir eksik olsaydı. Son kullanıcılar markayı yerin dibine sokardı. Marka farklı olunca nasıl çözeriz diye arayış içerisine giriliyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940
Yazacaklarımın konu ile alakası yok fakat yazmak istedim. Türkiyede üretilen V. markada bu tarz bir eksik olsaydı. Son kullanıcılar markayı yerin dibine sokardı. Marka farklı olunca nasıl çözeriz diye arayış içerisine giriliyor.
Altyapı hepsinde Linux aslında ama gerisi imkanlar dahilinde olur mu olmaz mı şeklinde denemekten geçiyor.

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Az önce tp link olan geldi tahmin ettiğim gibi işe yaramadı 58ds8500 olan modelde servis menüsüne girince fotoğraf taki gibi bt versiyon filan yazıyor.

IMG_20241026_223031.jpg

Bence bu durum şundan kaynaklı Türkiye de üretilen ana firma olduğunu düşünerek söylüyorum asıl firma olduğu için ve fiyatlar da cidden fazla olduğu için son kullanıcı buna bu kadar para verdim tabiki olacak diyor olmazsa zaten dediğin gibi yerin dibine sokar ama yan firmalara geldiğimizde zaten uygun fiyatlı olduğu için insan bı düşünür neden uygun fiyat diye panele ağırlık verip donanımdan kısılmıştir diye düşünüyor aslında bi eksik olduğunu en başından biliyor bu yüzden alternatif bir yol bulmaya çalışıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Usb dongle ile olacak iş değil diye düşünüyorum. İki tv yi söküp baktım 58ds8500 olan da anakarta entegre wifi modülü var. 86ds9800 da ise 8 pinli haricî wifi kartı var. Fotoğraflarını ekledim 8500 modeldekini dahili olduğu için değiştiremem muhtemelen diye düşünüyorum ama 9800 da olanı 8 pinli bi wifi+Bluetooth kartı bulabilirsem çözülür diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ve birde şuan ayarlar kısmında Bluetooth yok mesela wifi+Bluetooth kartı takarsam anakarta uyumlu olan ayarlar kısmında Bluetooth seçeneği çıkar mı sizce işin o kısmı nasıl olur bilemedim.

IMG_20241028_155823.jpg
IMG_20241028_1427055fecc6fe587af439.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,794
Usb dongle ile olacak iş değil diye düşünüyorum. İki tv yi söküp baktım 58ds8500 olan da anakarta entegre wifi modülü var. 86ds9800 da ise 8 pinli haricî wifi kartı var. Fotoğraflarını ekledim 8500 modeldekini dahili olduğu için değiştiremem muhtemelen diye düşünüyorum ama 9800 da olanı 8 pinli bi wifi+Bluetooth kartı bulabilirsem çözülür diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ve birde şuan ayarlar kısmında Bluetooth yok mesela wifi+Bluetooth kartı takarsam anakarta uyumlu olan ayarlar kısmında Bluetooth seçeneği çıkar mı sizce işin o kısmı nasıl olur bilemedim.

IMG_20241028_155823.jpg
Kendi orijinal donanımında kullanılan bluetooh'un tanımlama yazılımı tv nin ana yazılımının içinde gömülüdür. Harici takılanı bu nedenle görmüyor tanımıyor. Bluetooth olmayan ana kartta da bluetooth olmadığı için yazılım içerisinden de kapalıdır. Sadece usb den kablosuz klavye mouse kullanabilmeniz açık olabilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,940

IMG_20241028_155823.jpg
Bluetooth'u ne için kullanacaktınız? Ses transferi mi?

S Çevrimdışı

sehzade55

Yeni Üye
18 Ocak 2023
17
21
Kendi orijinal donanımında kullanılan bluetooh'un tanımlama yazılımı tv nin ana yazılımının içinde gömülüdür. Harici takılanı bu nedenle görmüyor tanımıyor. Bluetooth olmayan ana kartta da bluetooth olmadığı için yazılım içerisinden de kapalıdır. Sadece usb den kablosuz klavye mouse kullanabilmeniz açık olabilir.
Mantıken doğru driver olmadan çalışmaz benimde bildiğim ama mesela 58 inc olan tvde servis menüsünde bt versiyon filan yazıyor bu demek oluyor bu anakartta Bluetooth kullanılabilir diye düşünüyorum zaten anakartta bt&wifi filan da yazıyor ama modul olmadığı için Bluetooth yok yabancı forumlardan bi şekilde belki Bluetooth açık olan bi yazılım bulunabilir diye düşünüyorum kafaya taktım çünkü bu Bluetooth işini. Acaba şimdi servis menüsünde bt yazıları var ya dahili wifi kartını fotoğraftaki ile değiştirsem Bluetooth versiyonu otomatik tanır mı.

IMG_20241029_105121.jpg

Bluetooth'u ne için kullanacaktınız? Ses transferi mi?
Yok hayır keşke ses olsa :) en kolayı o saati bağlayacağım saati mouse olarak kullanacağım çünkü birde kumanda bağlayacağim

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,650
40
Mantıken doğru driver olmadan çalışmaz benimde bildiğim ama mesela 58 inc olan tvde servis menüsünde bt versiyon filan yazıyor bu demek oluyor bu anakartta Bluetooth kullanılabilir diye düşünüyorum zaten anakartta bt&wifi filan da yazıyor ama modul olmadığı için Bluetooth yok yabancı forumlardan bi şekilde belki Bluetooth açık olan bi yazılım bulunabilir diye düşünüyorum kafaya taktım çünkü bu Bluetooth işini. Acaba şimdi servis menüsünde bt yazıları var ya dahili wifi kartını fotoğraftaki ile değiştirsem Bluetooth versiyonu otomatik tanır mı.
Benim eski tv'den örnek vereyim; UE40H6470AS. Yan odada ikinci tv olarak kullanılıyor.

Bu televizyona normalde Samsung marka birkaç cihaz haricinde bluetooth bağlantısı kurulamıyor. Fakat servis menüden bluetooth aktifleştirdiğinizde her türlü bluetooth cihaz bağlayabiliyorsunuz, Airpods dahi kullanılabiliyor.

Ancak servis menüde bluetooth ayarının bulunması donanım olarak da bluetooth destekleyeceği anlamına gelmez. Çünkü aynı ana kart birden fazla modelde kullanılabilir. Mesela yukarıda bahsettiğim Samsung televizyonun servis menüsünde Local Dimming ayarı da var lakin bunu açmanız hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü cihazda donanımsal olarak yerel karartma bölgesi yok.
LD_panelcadd2c4e8341e3cb.jpg

Bunun açıklaması da şu, Samsung aynı ana kartı veya en azından aynı ana kart ara yüzünü üst seri televizyonda da alt seri televizyonda da kullanmış. Alt modelin menüsünden yerel karartmayı kapalı konumda bırakmış.

Bu işler ile uğraşmayı seviyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz tabi ki. En temizi harici bir tv box kullanmak.

Geri
Üst Alt