Dijitsu 32DS9800 Play Store Erişim Problemi

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
30
Merhabalar, başlıkta belirttiğim TV'yi mutfakta kullanmak amacıyla daha bugün aldım. TV'den tek beklentim android olması sebebiyle kullandğpım birkaç uygulamayı yükleyebilmekti. Netflix ve Youtube içerisinde mevcut ancak özellikle SSport Plus, Disney+, Turkcell TV+ ve BluTV gibi diğer uygulamaları da kullanmak niyetindeydim. Lakin TV'den Play Sote'a girmeye çalıştığımda google hesabımı açtıktan sonra ilerleyemiyorum ve "Something Went Wrong Check Your Wi-Fi..." şeklinde giden bir uyarı çıkıyor. Cihaz internete bağlı değilmiş gibi davranıyor ancak YouTube dahil diğer uygulamalar internete bağlanıyor, google hesabım açık görünüyor ve cihazı ethernet ile bağladığımda da aynı uyarıyı alıyorum. Güncel Play Store apk'sını cihaza yükledim ancak bu sefer de verdiği hata Türkçe oldu ancak sorun yine devam ediyor. Cihazı sıfırladım ve baştan giriş yaptım sorun yine devam etmekte.

IMG_3796-2.jpg

Çözüm için ne yapabilirim? Android dünyasına yıllardır epey uzağım; zamanında epey root, rom gibi işlemler yapmıştık ancak şimdi epey değişmiş durumlar. Uğraşmaya değer mi yoksa iade mi etsem acaba?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Dijitsu grubuyla ilgili (bildiğim kadarıyla) Google lisanslamasıyla ilgili bir problem var. Diğer uygulamalar çalışıyor ancak Playstore erişim hatası veriyor diye biliyorum. Servis ile hiç görüştünüz mü?

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
Denenebilir. Ancak benim dikkatimi çeken bir başka konu TV' nin kendi tanıtım sayfasında Android' e ilişkin hiçbir ibare geçmiyor oluşu.

Bunun abisi var. 50DS9800. Adem bey incelemiş. Android 11 işletim sistemli olduğunu söylüyor. Demek ki 9800 serisindeki tüm farklı boylardaki TV'ler android oluyor.

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
30
Bununla ilgili video buldum. Bir bakın.

Bendeki cihazda bu kadar detaylı ağ ayarları yok maalesef. Videoyu gördüm araştırırken ama pek bir şeye yaratamadım.

Bunun abisi var. 50DS9800. Adem bey incelemiş. Android 11 işletim sistemli olduğunu söylüyor. Demek ki 9800 serisindeki tüm farklı boylardaki TV'ler android oluyor.
Kutusunda yazıyor, sanırım üstte bahsi geçen lisans sorunu nedeniyle bazı yerlere yazamıyorlar. Cihaz ayarlarında da Android 11 olarak görünüyor, apk kuruluyor ancak launcher'i falan bir garip. wisdom share isimli garip bir launcher/os hibriti yazılımı var.

IMG_3712.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bendeki cihazda bu kadar detaylı ağ ayarları yok maalesef. Videoyu gördüm araştırırken ama pek bir şeye yaratamadım.

Kutusunda yazıyor, sanırım üstte bahsi geçen lisans sorunu nedeniyle bazı yerlere yazamıyorlar. Cihaz ayarlarında da Android 11 olarak görünüyor, apk kuruluyor ancak launcher'i falan bir garip. wisdom share isimli garip bir launcher/os hibriti yazılımı var.

IMG_3712.jpg
İşte tam olarak ondan bahsediyorum.

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
30
Dijitsu grubuyla ilgili (bildiğim kadarıyla) Google lisanslamasıyla ilgili bir problem var. Diğer uygulamalar çalışıyor ancak Playstore erişim hatası veriyor diye biliyorum. Servis ile hiç görüştünüz mü?
Servisle uzaktan bir çözüm sağlayamadık hocam, zaten kurulumu da kendimiz yaptık servis gelmedi. Bahsettiğim sorun için de cihazı getirin bir inceleyelim dediler. Sıfır cihazı götürüp servise bırakmak da çok istemedim. Biraz kurcalayayım çözüm olmayacaksa sonra bakayım ya da olmazsa iade ederim diye düşünüyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Servisle uzaktan bir çözüm sağlayamadık hocam, zaten kurulumu da kendimiz yaptık servis gelmedi. Bahsettiğim sorun için de cihazı getirin bir inceleyelim dediler. Sıfır cihazı götürüp servise bırakmak da çok istemedim. Biraz kurcalayayım çözüm olmayacaksa sonra bakayım ya da olmazsa iade ederim diye düşünüyorum.
Açıkçası, çok fazla yönlendirmek istemiyorum ama (Tamamiyle kişisel) iade şansınız varsa değerlendirmeniz uygun olur. Tabii ki farklı uygulama kaynakları paylaşabiliriz, yan çözümler için araştırabiliriz ama başta dediğimiz gibi çekirdek farklı, yapı farklı...

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
30
Amacım zaten mutfak olduğu için seçmiştim bu ürünü ama %100 beklentilerimi karşılamadı. Bakalım birkaç gün deneyimleyeyim, olmazsa iade ederim.

Aylardır mutfakta kullanmak için 22" tv arıyordum. Android tv olmalı, 22" olmalı ve fhd olmalı idi. Monitör ve tv stick şeklinde alsam fiyatı çok artıyordu, ekstradan kablo ve hoparlör de almak gerekecekti. TV'lere yöneldim ancak bulabildiğim en optimum model Toshiba 32la3b63dt idi. Lakin fiyatı arttıkça arttı, 4500 tl bandına dayandı. Mutfak için bu kadar zahmet etmek istemedim. Açıkçası hd ready bir tv'yi üzerine para verseler almam diyorum ama buna benzer bir tv'yi bir arkadaşımda görünce fiyatı da uygun olunca değerlendirmek istedim. Görüntüsü beni çok şaşırttı, düşündüğüm kadar kötü değil hatta hiç sırıtmıyor ama maalesef Android kısmını dilediğim gibi kullanamıyorum. Kendi içerisinde market vb bir platformu var birçok uygulamayı indirebildim ama güncelleme almaz sanırım. Apk olarak da chrome kurdum, o seçenek de aktif. Velhasıl bir süre deneyimleyeyim olmazsa iade ederim diyorum. 2400 tl'ye fazla bir şey beklememek lazımmış galiba ama cihaz fiyatına göre fena gelmedi bana.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
AOSP tv ,bunun hakkında konu açmıştım :
Çok anladığım bir konu değil ama tabii alay konusu olmuştu maalesef.Yapay zeka ile yapılmış basit anlaşılır bir konu.Daha iyi konular için sakal bırakmayı düşünüyorum artık :)
Yok şunu yap,yok bunu yap ,başlatıcıyı değiştir ,olmadı başka yazılım at. Eeee, ben android 11 yazılımlı tv aldım neden aldım :)
Hadi yine sustum... sonuçta 3000 tl lik tv :)

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
30
AOSP tv ,bunun hakkında konu açmıştım :
Çok anladığım bir konu değil ama tabii alay konusu olmuştu maalesef.Yapay zeka ile yapılmış basit anlaşılır bir konu.Daha iyi konular için sakal bırakmayı düşünüyorum artık :)
Yok şunu yap,yok bunu yap ,başlatıcıyı değiştir ,olmadı başka yazılım at. Eeee, ben android 11 yazılımlı tv aldım neden aldım :)
Hadi yine sustum... sonuçta 3000 tl lik tv :)
Ben android'i de genel olarak sevmiyorum açıkçası. Linç yemek istemem ancak telefon olarak bile kullanmak zul geliyor bana. TV'nin bu hali bana zamanında kullandığım Samsung Galaxy S3'e sonradan kurduğumuz saçma sapan romları hatırlatıyor. Çok hoşlanmadım açıkçası bu tv'den. 22" fhd bir panel ve üzerine düzgün lisansı olan bir android stick almak ek iyi çözüm galiba.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ben android'i de genel olarak sevmiyorum açıkçası. Linç yemek istemem ancak telefon olarak bile kullanmak zul geliyor bana. TV'nin bu hali bana zamanında kullandığım Samsung Galaxy S3'e sonradan kurduğumuz saçma sapan romları hatırlatıyor. Çok hoşlanmadım açıkçası bu tv'den. 22" fhd bir panel ve üzerine düzgün lisansı olan bir android stick almak ek iyi çözüm galiba.
Android' i sevmiyorum değil de Android' in AOSP ya da Custom uygulamalarını sevmiyorum. RAW ya da saf Android çalışması uygun geliyor diyebilir miyiz?

K Çevrimdışı

komando38

Yeni Üye
12 Mar 2023
2
42
iyi günler değerli ustalar iki yıl öce bu markanın ds7700 modelini aldık android diye ama androidle ilgili hiçbir işlem yapamıyoz sadece youtube ve birkac hazır apk var onlar çıkıyor varmı bir çözümü

Geri
Üst Alt