Derin dondurucu sandık mı çekmece mi!?

TKartaL 

Platin Üye
Katılım
5 Şub 2018
Mesajlar
2,482
Yaş
43
Forumda denk gelemedim belki konusu vardır fakat sizce hangisi?


images-1b6d133ac5b07e2f4.jpg



images-27e78923bf40a8036.jpg
 

Bratan 

Silver Üye
Katılım
8 Kas 2018
Mesajlar
712
Yaş
42
kullandigim birsey degil fakat arkadaslarla sohbet ederken avantajlari dezavantajlari karsilastirmistik her üründe oldugu gibi bunda da ihtiyaclar ve imkanlar tercihi belirliyor
sandik tipi olanlarin kapasitesi daha yüksek düzenli bir istifleme ile daha cok malzemeyi barindirabilir
dezavantajlari daha genis bir alan ihtiyac duymasi, güc tüketimi biraz daha fazla , kullanimi biraz daha zor
cekmeceli olanlarda da dezavantaj kapasitesini biraz daha düsük olmasi aksi takdirde kulllaniminin kolay olmasi daha dar bir alana sigmasi azda olsa enerji tüketimindeki tasarruf ( aslinda hacim/enerji tüketimi olarak hesaplanirsa sanirim bunlar daha verimsiz) bu modelleri daha tercih edilebilir yapiyor

tabi bu saydiklarim tahmine dayali
 

ByOhen 

Aktif Üye
Katılım
23 Eyl 2018
Mesajlar
83
Yaş
34
Bence en dayanıklı ve kullanışlı olanı Sandık tipi olanlar. özellikle iç kısmının krom kaplama olmasına dikkat edilmeli.
 

BlackB 

Silver Üye
Katılım
25 May 2018
Mesajlar
836
Yaş
39
Merhaba,

Sandık tipi olanlar daha kaba, dolayısıyla daha fazla hacme sahip. Çekmeceli olanlar dar alanlar için daha uygun özellikle yüksek boyda olanlar.

Sandık tipi kullanıyorum ama bir daha alırsam kesinlikle çekmeceli ve nofrost alacağım. Üst üste yığdığımız için en alttakine ulaşmak zor oluyor, hatta bazen unutuyoruz öylece kalıyor altta olanlar.. Çekmeceliyi ablam kullanıyor, gayet düzenli koymak mümkün, her çekmeceye ayrı ayrı etini tavuğunu sebzeni koyabiliyorsun, ihtiyacına göre çekip alıyorsun..
 

sanko86 

Bilgi Paylaştıkça Güzel
Platin Üye
Katılım
28 Ocak 2020
Mesajlar
1,369
Yaş
36
Merhaba,

Sandık tipi olanlar daha kaba, dolayısıyla daha fazla hacme sahip. Çekmeceli olanlar dar alanlar için daha uygun özellikle yüksek boyda olanlar.

Sandık tipi kullanıyorum ama bir daha alırsam kesinlikle çekmeceli ve nofrost alacağım. Üst üste yığdığımız için en alttakine ulaşmak zor oluyor, hatta bazen unutuyoruz öylece kalıyor altta olanlar.. Çekmeceliyi ablam kullanıyor, gayet düzenli koymak mümkün, her çekmeceye ayrı ayrı etini tavuğunu sebzeni koyabiliyorsun, ihtiyacına göre çekip alıyorsun..
Aynen aynı durumdayız.
 

SenolEker 

Aktif Üye
Katılım
31 Tem 2021
Mesajlar
99
Yaş
58
Soğuk hava sıcak havadan ağırdır. Bunun anlamı da şu:
Sandık tipini açtığınızda soğuk havaya bir şey olmaz.
Ama dolap tipinde, dolabın içindeki tüm soğuk hava dışarı "dökülür"
Bu yüzden dolap tipi olanları çekmece çekmece yaparlar ki her biri aslında sandık tipli minik dondurucular gibi düşünülebilir.
Buna rağmen, açıp kapatma maliyeti dolap tipinde çok yüksektir. Açık kaldığı sürece ısı kazanır, bu da size elektrik faturası olarak yansır.
Çekmece olanı çok çabuk kapatmazsanız, iş içindekilere zarar vermeye kadar gidebilir.
Sandık olanlarda ise kapağı uzun süre açık tutmak, diğerindeki gibi tehlikeli olmaz.
Çok sık sık açılacaksa muhakkak sandık.
Seyrek açılacaksa, ne yapılacağı önceden planlanıp kapağı olabildiğinzce az açık tutmaya özen göstermek şartıyla çekmeceli.
Ben şahsen koskocaman bir sandık aldım. Koyacak yer sıkıntı olduğu halde.
 

Sota 

CSKN
Administrator
Katılım
6 Mar 2016
Mesajlar
10,249
Benim gibi ne bulursanız içine atacaksanız tabiki sandık tipi
daha öncede bahsetmiştim balık avlamayı sevdiğim için balıkları parçalamadan tüm tüm bir köşeye dizebiliyorum.

ayrıca dondurulmaya musait sebze vb yiyecekleri posetle poşetle at.

Sandık tipleri enerji kesintine yanılmıyorsam 2 gün dayanabiliyor ama dolap tipi 24 saat zor çıkarır.

Sandık tipleri fazla yer kaplar daha az yakar.
ugur 310ssl modelini kullanıyorum kompresör yükte 50w civarında tüketim yapıyor.
 

SenolEker 

Aktif Üye
Katılım
31 Tem 2021
Mesajlar
99
Yaş
58
Bu arada bir bilgi:
Eğer elektrik kesintileri riskiniz yüksekse,
Eski pet su şişelerini atmayın;
Onları beşte dört kadar su doldurun.
Sonra derin dondurucunuza koyun.
Ama birden bir sürü değil.
Teker teker veya ikişer ikişer.
Önceki koyduklarınız donmadan yenisini koymayın.
Dolabın büyüklüğüne göre, onlarca koyabilirsiniz.
Koyduğunuz bu sular, buz aküsü misali, elektrik kesildiğinde dolabın içindeki sıcaklığın daha uzun süre dayanmasını, içine koyduğunuz yiyeceklerin daha geç ısınmasını / çözünmesini sağlayacaktır.
Ancak bunların dondurulması için ekstra elektrik yakacağınızı da hatırlatayım.
Ayrıca elektrik kesikken asla kapağı açmamak gerektiğini söylemeye gerek yok sanırım.
 

e.nar

Silver Üye
Katılım
1 Haz 2018
Mesajlar
515
Her iki modeli kullanmış biri olarak kesinlikle çekmeceli. Mümkünse no frost olanı. Sandık tipinde alttaki ürünleri çıkarmak için tüm dolabı boşaltmak zorunda kalıyorsunuz, bazen neyin nerede olduğu belli olmuyor. Çekmeceliler hacim olarak dar olabilir ama kullanış bakımından daha iyi bence.
 

heamvivma 

Bronz Üye
Katılım
21 May 2020
Mesajlar
264
Yaş
32
İstediğiniz kadar düzgün istifleyin, ihtiyaç bazen en alttaki ürüne oluyor. Gelde o poşeti oradan çıkar :) İnsan yeri gelince elini hissetmemeye başlıyor. Hatta bazen koyduğunuz ürünü kaybedip unutabilirsiniz :)

Bu konuda tercihim çekmeceli model...
 

Benzer konular