Vedatank
Aktif Üye
- 15 Ocak 2020
- 380
- 67

Son düzenleme:
İlk SSD kurulumu yapmadan önce buradan bir arkadaş İSO indirmem için bir link vermişti o linkten İSO indirmiştim. O iso ile ilk win 10 yüklediğimde bazı dosyalar ingilizce isimde idi ayrıca adobe indirdiğimde işletim sizteminiz ingilizce uyarısı veriyordu bunu düzeltmek için microsoftu aradım onlarda tekrar kurulum önerince üzerine tekrar win 10 yükledi yine sorun çözülmedi dosyaların bir kısmı ingilizce idi o yardımcı olan kişi yeniden adlandırma yaparak sorun çözüldü demişti. Fakat ilk kurduğum zaman SSD 20 GB kadar yer kaplamıştı sorun çözelim dedikçe 3 sefer win 10 kurmuş olduk yani. Benim bilgisayarda win 10 ve ekran kartı driverinden başka hiç bir program yok yani 240 GB SSD 180 gb boş alan görünüyor o yüzden format atmak istiyorum. Bios ayarını daha önceden defterime not almıştım. şöyle BOOT: 1. Sırada Windows Boot Manager. 2. USB HDD. 3. ATAPI CD: TSSTeorp CDDVDW SU 208 BB. 4. ATA HDD: CT240BX500SSD1. 5. USB FDD. 6. USB CD. 7.ACI LAN. 8. INTERNAL Shell olarak kayıtlı.O şekilde yapamazsınız çünkü sistem dosyaları o diskte.
USB belleğe tekrar Windows atın, daha önce attığınız gibi.
Sonra BIOS'tan USB belleği en üste almanız lazım formata geçebilmek için. (Boot)
İndirdiğiniz ISO İngilizce miydi, neden öyle oldu?
BIOS arayüzü sizin cihazda nasıldır bilmediğim için nerededir bu ayar söylemem.
İsterseniz bilgisayarı komple kapatın. Açma düğmesine bastığınızda F2, Delete, F11, F10, F12 gibi tuşlara basmayı deneyin.
Süre çok kısa olacağı için bu tuşları bilgisayarı kapatıp açarak deneyip bulmanız lazım. Bu da düşük bir ihtimal de olsa SSD için sıkıntı çıkarabilir.
En iyisi BIOS ayarlarına girip boot sırasını değiştirmek. Yani flaş belleği en başa almak.
Uzaktan pek yardım edebileceğim bir şey değil maalesef.
İlk SSD kurulumu yapmadan önce buradan bir arkadaş İSO indirmem için bir link vermişti o linkten İSO indirmiştim. O iso ile ilk win 10 yüklediğimde bazı dosyalar ingilizce isimde idi ayrıca adobe indirdiğimde işletim sizteminiz ingilizce uyarısı veriyordu bunu düzeltmek için microsoftu aradım onlarda tekrar kurulum önerince üzerine tekrar win 10 yükledi yine sorun çözülmedi dosyaların bir kısmı ingilizce idi o yardımcı olan kişi yeniden adlandırma yaparak sorun çözüldü demişti. Fakat ilk kurduğum zaman SSD 20 GB kadar yer kaplamıştı sorun çözelim dedikçe 3 sefer win 10 kurmuş olduk yani. Benim bilgisayarda win 10 ve ekran kartı driverinden başka hiç bir program yok yani 240 GB SSD 180 gb boş alan görünüyor o yüzden format atmak istiyorum. Bios ayarını daha önceden defterime not almıştım. şöyle BOOT: 1. Sırada Windows Boot Manager. 2. USB HDD. 3. ATAPI CD: TSSTeorp CDDVDW SU 208 BB. 4. ATA HDD: CT240BX500SSD1. 5. USB FDD. 6. USB CD. 7.ACI LAN. 8. INTERNAL Shell olarak kayıtlı.
Söylediğiniz gibi yaptım oldu ALLAH razı olsun ilginiz için.Usb den calisan bir windows kurup sistemi boot edin, sag tiklayip bicimlendir deyip bicimlendirecektir.
Rica ederim. Bu gibi durumlar icin Hiren's Boot yada usbden calisan bir windows bulundurun, ilac gibi gelir.Söylediğiniz gibi yaptım oldu ALLAH razı olsun ilginiz için.
Hiren's boot ?Rica ederim. Bu gibi durumlar icin Hiren's Boot yada usbden calisan bir windows bulundurun, ilac gibi gelir.
Icinde cesitli kurtarma, yazilimlarini barindiran bi nevi kurtarma cdsi.Hiren's boot ?
Program hakkinda anlatim videosunu ekliyorum.Icinde cesitli kurtarma, yazilimlarini barindiran bi nevi kurtarma cdsi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Program hakkinda anlatim videosunu ekliyorum.
Yukardaki mesajimda ekledim zaten.