Parasını ödeyip işini görecek sonra hakkını THH ile söke söke alacak olay bu kadar basit binlerce örneği var
Tüketicinin haklı olup olmadığına bakıyorlar ben parasını alır diyorsam alır verilen fiyat belli yapılan işlem belli
Elinde belgeleri var burda bir ayıp varsa servis ile tedarikçi firmada gördüğüm olayda tüketici haklı diyorum yetkili servise o işlemi yaptırmakNasıl söke söke alacak yapmayın yazdığımı okumadınız herhalde
Binlerce örnekten birkaç tane kaynak belirterek paylaşın o işler forumda yazdığımız iki satır gibi kolay değil
Sen kabul edip yaptır ondan sonra paramı verin nasıl bir talep o hadi onuda geçtim ben parasını alır diyorsam alır ne demek hakem heyetinde mi çalışıyorsunuz yoksa bilirkişilik mı yapıyorsunuz
Valla hayretler içinde okudum ve güldüm kusura bakmayın ?️
Servis istasyonlarının, yedek parça fiyat listesini, tüketicilerin görebileceği bir yere asması veya katalog halinde ya da elektronik ortamda tüketiciye göstermesi zorunludur. diye kanun belirtiyor biz size bu fiyatı verdik parçanız bu fiyattan geldi fakat üreticin gönderdiği parça ayıplı çıktı,Yanlış yönlendirme yapıyorsunuz
Faturasını kestirdiğiniz taktirde satış şartlarını kabul etmiş olursunuz
Tüketici hakem heyetine gitseniz bile bir sonuç alamazsınız gidip ne diyeceksiniz ben 22.10.2021 de kapora verip ürün sipariş ettirdim sonra gelen malzeme yırtık çıktı tekrar ürün sipariş edildi ee sonra bana 28.01.2022 tarihinde kur farkı çıktığı iletildi bende gittim parçayı taktırıp faturasını kestirip ürünü teslim aldım
Hadi diyelimki tüketici hakem heyeti dilekçenizi kabul etti firmaya iletti firmanın avuktı da thh ye müşteriye 28.01.2022 tarihinde mesaj yolu ile bildirim yapmıştır müşteri kabul edip onarımı yaptırıp faturasını kestirip parasını ödemiştir
Şimdi fikir uyanıklığı hepimizin paçasından akıyor karşı tarafta en az bizim kadar fikir uyanığı siz aracı servise verirken yeni bir iş emri düzenlenip bu parçanın yeni fiyatı yazılıp sizin onayınız için imzanız istenecek yapılmasını istiyorsanız da sizde paşa paşa imza atacaksınız sonra thh tarafından nasıl bir işlem yapılmasını bekleyeceksiniz
Valla bende çok merak ettim gidip yaptırın bakalım sonucu bizlerlede paylaşırsanız seviniriz
Araç yapılmadı tavanı sökük halde aralık ayından beri kullanıyorum. Parça geldi diye aralıkta çağırdılar yada kasım sonuydu tam hatırlamıyorum. Gittim aracı bıraktım ertesi gün oldu arayan yok ben aradım parça yırtık çıktı bizde sizi arayacaktık dediler gittim aracı aldım yeni sipariş verildi fiyat aynı kalacak dendi yeni parça yılbaşından sonra 27 ocakta geldi ve 2779 tl fark çıkmış ama indirim yapıp 1000 tl olarak fazladan öderseniz parçayı takarız dediler. İş emri halen açık.İlk mesajda gidip aracı aldım demiş arkadaş. Yeni parça takılıp yapıldıktan sonra mı alıyor, yoksa yapılmadan mı alıyor anlamadım. Yapıldıysa zaten sorun yok. ? Yapılmadıysa ve 4000 üzerinden yeni iş emri açılacaksa bana da zor geliyor.