Çok Az Kullanılmış Elektrik Süpürgesinin Emiş Gücü Çok Düştü.

ByOhen

Aktif Üye
Puan 28
Çözümler 0
ByOhen
Merhaba arkadaşlar. Evlendiğim zaman kampanya var ve ihtiyacım olursa kullanırım diye eve 2. makine olarak Arçelik - S 7564 marka elektrik süpürgesi almıştım. İlk zamanlar arada sırada çalıştırıyordum ve halıya yapışıyordu resmen orta ayarı bile çok güçlüydü. gel zaman git zaman aradan geçen birkaç yıla rağmen toplamda 20 kere kullanmışımdır. en yüksek ayarda bile yerdeki saçı çok zor çeker hale geldi. Filtreleri tertemiz. bunun kaynağı ne olabilir yada neler yapılabilir fikirlerinize ihtiyacım var.

WhatsApp-Image-2024-03-25-at-18.20.26.jpg

WhatsApp-Image-2024-03-25-at-18.20.27.jpg

Çekiş gücü filtrelerin tıkalı olmasında kaynaklı olur. Bazı süpürgelerde sesi azaltmak için motorun tam altına sünger konulduğu gördüm.
Bu sünger zamanla tıkanır ve motor gerektiği kadar havayı tahliye edemez.

Bu sünger makinanızda varsa sökmeden erişemezsiniz.

makine o kadar az kullanıldı ki zannetmiyorum alttaki süngerin tıkalı olabileceğini. diğer filtreler ise tertemiz hocam.
Düzeltme: hava çıkışı arkasındaki hepa filtre ve süngerden oluyor. baktım ikisi de temiz duruyor.

makine o kadar az kullanıldı ki zannetmiyorum alttaki süngerin tıkalı olabileceğini. diğer filtreler ise tertemiz hocam.
Eminseniz boru içlerini kontrol edin. Emiş kanalını daraltan nesne olabilir.

Düşük ihtimal ama elektronik kart arızası olabilir.
Motorun önündeki filtre kontrol edildi mi?
Kağıt hepa filtre sorunlu olmasın?
Ya da makine temizlik sırasında filtreler yanlış yerleştirilmiş olmasın?

hortumu söküp o kısıma elinizi koyunca çekim gücü artıyor mu, hortum tıkalı olma ihtimali yüksek

Cihazın sesinde farklılık var mı.? Boğulma gibi.
Yok hocam.

Düşük ihtimal ama elektronik kart arızası olabilir.
Motorun önündeki filtre kontrol edildi mi?
Kağıt hepa filtre sorunlu olmasın?
Ya da makine temizlik sırasında filtreler yanlış yerleştirilmiş olmasın?
elektronik kartı küçücük birşey ve sorunsuz görünüyor. motorun her yerindeki filtre ve süngerler tertemiz. kağıt hepa filtre az kullanıldığı için kullanılabilecek düzeyde. kaldı ki kağıt hepa filtresiz de çekişi aynı. filtreler hepsi yerli yerinde.

hortumu söküp o kısıma elinizi koyunca çekim gücü artıyor mu, hortum tıkalı olma ihtimali yüksek
Hortuma bakıldı tertemiz.

Yok hocam.

elektronik kartı küçücük birşey ve sorunsuz görünüyor. motorun her yerindeki filtre ve süngerler tertemiz. kağıt hepa filtre az kullanıldığı için kullanılabilecek düzeyde. kaldı ki kağıt hepa filtresiz de çekişi aynı. filtreler hepsi yerli yerinde.

Hortuma bakıldı tertemiz.
Elinizde wattmetre varsa süpürge kaç watt çekiyor bakmanız mümkün mü.

Elinizi hortuma çektirin süpürgenin etrafından hava çıkışının olmaması lazım çıkıyorsa motorun contasında sorun var demektir.

Geri
Üst Alt