teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Geçen yıl ramazan bana ch341a yolladı (
digiulama ve
serkan_0057 ) Abi bozuk kullanılmıyor ,yaparsan sen kullan olmuyorsa atarsın demişti.İlk önce bozuk olan mandallı soketi normal elimdeki 16 bacaklı soket ile değiştirdim ,denemeler yaptım,çalışmadı.Ardından ch341a verilerini elimdeki ile karşılaştırdım ,her şey normaldi ama çalışmıyordu yine de.Ben de ramazana "atıyorum,çalışmıyor" dedim,kenara attım (belediyeye verilecek elektronik atıklarımın içine).At abi,ben sana yenisini alırım dedi.Geçenlerde tekrar elime aldım tekrar kontrol ettim verileri ,görünüşte hepsi tamam,bağlantılar tamam ama ne eepromu ne de spi leri okumuyordu,en son aklıma 12.00 kristal geldi ki çok bozulan bir parça değildir kristal.
Ölçemem de kristali cihazım yok ,elimde vardı 12lik çıkma ,üzerindekini söküp elimdekini lehimledim ,bir tane 24C04 taktım ve bingo
Elimde ne kadar 24xx varsa hepsini denedim ,tıkır tıkır çalıştı ,hatta önceden söktürdüğüm ve elimde olan 25xx spi leri de okuttum (2mb,4mb flashlardı),onları da okudu.Böylece elimde modifiyeli(diyeyim) bir ch341a programlayıcı da olmuş oldu
Altına eski bir kayış yapıştırdım ,kısa devre yapmasın diye
12.00 eski kristal yanda kalmış
Ve tımarlanmış son hali
Ölçemem de kristali cihazım yok ,elimde vardı 12lik çıkma ,üzerindekini söküp elimdekini lehimledim ,bir tane 24C04 taktım ve bingo
Elimde ne kadar 24xx varsa hepsini denedim ,tıkır tıkır çalıştı ,hatta önceden söktürdüğüm ve elimde olan 25xx spi leri de okuttum (2mb,4mb flashlardı),onları da okudu.Böylece elimde modifiyeli(diyeyim) bir ch341a programlayıcı da olmuş oldu
Altına eski bir kayış yapıştırdım ,kısa devre yapmasın diye
12.00 eski kristal yanda kalmış
Ve tımarlanmış son hali