hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
adres araligini kontrol ettin mi daha önceki islemlerde ?Çipin fiyatı ucuz yenisini alarak işlemi tekrarlarım.
Aynı hatayı alırsam ozaman lehim işine girişirim.
emanet mal fazla kurcalamak istemiyorum.
adres araligini kontrol ettin mi daha önceki islemlerde ?Çipin fiyatı ucuz yenisini alarak işlemi tekrarlarım.
Aynı hatayı alırsam ozaman lehim işine girişirim.
emanet mal fazla kurcalamak istemiyorum.
hayır abim.adres araligini kontrol ettin mi daha önceki islemlerde ?
doğrulamayı ben yapıyorum. Rom dosyasını yazdırdıktan sonra pc takıp test ettim. olumsuz.Doğrulama aşaması iptal edilemiyor mu?
Bazı yükleme programlarında tik var boş bırakınca o işi yapmıyor.doğrulamayı ben yapıyorum. Rom dosyasını yazdırdıktan sonra pc takıp test ettim. olumsuz.
tike gerek yok ustam sekme haline düzenlenmi yazılım. yazdır - oku - doğru - sil gibi.Bazı yükleme programlarında tik var boş bırakınca o işi yapmıyor.
Yazma koruması gibi bir olay var mıydı hatırlamıyorum.tike gerek yok ustam sekme haline düzenlenmi yazılım. yazdır - oku - doğru - sil gibi.
Emmi benim anlamadığım çip bacaklarınaYazıyor-okuyor gibi görünüyordur ,ilk foto ch341A nın devre şeması:
İkinci foto bir zamanlar kullandığım prgramlama cihazının biraz modern hali gibi ,orada 5 volt görünüyor ,yanlış hatırlamıyorsam ponyprog gibi bir yazılım ile programlıyordum ,bende tüm yazılımlar vardı ama köyde clerin hepsini ağaçlara astım ,kuşlar gelmesin diye
Aslında bu programlayıcı yapılır, gayet basit,pek de malzeme yok, delikli pertinaks 4 bacaklı kılıf,mini 7805 ,bc547 ufak tefek malzemeler,diyot v.s gibi
Neler yaparmışım eskiden ,evde ne kadar el yapımı programlayıcı varsa elektronik bölümüne giden birine verdim
Emmi benim anlamadığım çip bacaklarına
5v mu.?, 3.3 mu.? gidilecek ona göre ölçerek kontrol edeyim.
3.3V gidecekDatasheete göre Chip voltaj araligi 2,7-3,6 volt, resimde de CH341A da 3,3 volt seceneginde zaten..
Kontrol edip bilgi vereceğim.3.3V gidecek
Emin değilim ,ama yolladığım fotunun aslını buldum ,2008 de yazmış blogu,fazla bilgi yok ,yine de buraya linki ekliyeyimEmmi benim anlamadığım çip bacaklarına
5v mu.?, 3.3 mu.? gidilecek ona göre ölçerek kontrol edeyim.