Çay Makinesi Tavsiyesi

S Çevrimdışı

stosun28

Yeni Üye
21 Şub 2021
9
39
Merhaba,
Hem su ısıtıcı olarak kullanabileceğim, hem de güzel bir çay demleyebileceğim çay makinesi bakıyorum.
Bütçe 2000 - 2500 civarı. Daha fazlası da olur ama parasını hak edecek bir ürün ise.
Plastik olmaması, su sızdırma gibi dertleri olmaması önemli.

Grundig CM 4054 K New Line Çay Makinesi​

Beko CM 5964 W Floral Mor 1900 W Çay Makinesi​

baktığım ürünler arasında.
Şimdide tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,799
Merhaba, metal gövdeli olanlarda dikkatimi çeken bir sorun var. Bazen anlamsız şekilde metal gövde kaynayan su nedeniyle uğultu yapıyor.
Uğultunun siddeti rahatsız edecek düzeydi bilginiz olsun.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
737
50
Açlın reklam fotografikçisi geldi. Çinden ithal edilen çöpler haricinde tüm yerlileri, merdivenaltı toplayanlar dışında üç beş firma üretiyor. Bunlardan sinbo, servis yüzünden uzak durulması gerekenlerden. Verdiğiniz 2 örnekte tek fark logo. Üreticilerin kalıphanesine kadar girmiş biri olarak diyebilirim ki; en ucuz cam gövdeli makinayı alın geçin.

Merhaba, metal gövdeli olanlarda dikkatimi çeken bir sorun var. Bazen anlamsız şekilde metal gövde kaynayan su nedeniyle uğultu yapıyor.
Uğultunun siddeti rahatsız edecek düzeydi bilginiz olsun.
Eskiden termik ve rezistans ısı pastası ile yapıştırılıp vidalanırdı. Şimdi çoğu malın rezistansı tabana alü döküm ile gömülü. Termik de o kadar vınlamaz heralım???

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,799
Açlın reklam fotografikçisi geldi. Çinden ithal edilen çöpler haricinde tüm yerlileri, merdivenaltı toplayanlar dışında üç beş firma üretiyor. Bunlardan sinbo, servis yüzünden uzak durulması gerekenlerden. Verdiğiniz 2 örnekte tek fark logo. Üreticilerin kalıphanesine kadar girmiş biri olarak diyebilirim ki; en ucuz cam gövdeli makinayı alın geçin.

Eskiden termik ve rezistans ısı pastası ile yapıştırılıp vidalanırdı. Şimdi çoğu malın rezistansı tabana alü döküm ile gömülü. Termik de o kadar vınlamaz heralım???
Denk gelirsem video kaydı alırım.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
737
50
Denk gelirsem video kaydı alırım.
Yanlış anlaşılmak istemem; ben yapmıyordur demeye getirmedim👍. Bööyle şikayetler duymadım değil istoçtaykene. Ama açıkçası şu ana kadar da rastlamadığım bir durum. Dediğim gibi eskilerde yapıştırma ve vidalama işi iyi yapılmamışsa zati vınlamazsa uğuldamazsa bir sıkıntı vardır. Sonuçta rezistanstan dolayı saniyede 50 kez yönü değişen bir manyetik alan oluşuyor. Eee; bu zımbırtının gövdesi her ne kadar 304 dense de taban 430 çelikten (ferritiktir) yapılmak zorunda. 304 çelik 430 kadar sıcağa dayanmaz. E içinde altı üstü su var desek de, taban direk rezistansla öpüşüyor, yani illa 430 olcek. Birşeyler gevşekse, gelsin saniyede 50 kez kıpraşma, vınlama, uğuldama... :sirit :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,799
Yanlış anlaşılmak istemem; ben yapmıyordur demeye getirmedim👍. Bööyle şikayetler duymadım değil istoçtaykene. Ama açıkçası şu ana kadar da rastlamadığım bir durum. Dediğim gibi eskilerde yapıştırma ve vidalama işi iyi yapılmamışsa zati vınlamazsa uğuldamazsa bir sıkıntı vardır. Sonuçta rezistanstan dolayı saniyede 50 kez yönü değişen bir manyetik alan oluşuyor. Eee; bu zımbırtının gövdesi her ne kadar 304 dense de taban 430 çelikten (ferritiktir) yapılmak zorunda. 304 çelik 430 kadar sıcağa dayanmaz. E içinde altı üstü su var desek de, taban direk rezistansla öpüşüyor, yani illa 430 olcek. Birşeyler gevşekse, gelsin saniyede 50 kez kıpraşma, vınlama, uğuldama... :sirit :kiskis
Bildiğin bögürüyordu :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
n11'den Altus Al 795-I 1.7 L Çay Makinesi seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

bunu alın ve bana dua edin😁

suyla temas eden plastik aksam yok, su göstergeli olanlardan uzak durun ilk orası çatlıyor.

sesi neredeyse hiç yok malzeme kalitesi çok iyi çünkü Malezya üretmi

mükemmel çay yapıyor evde hanım karacanın konuşanından aldırdı çok kötü çay yapıyor bana göre eşime satıp bunu alayım diyorum izin vermiyor.

iş yerinde memnunuz bundan.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Sota Sota,
n11'den Altus Al 795-I 1.7 L Çay Makinesi seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

bundan alın hocam sesi yok.

Geri
Üst Alt