Muhammet Sarıçam
Süper Üye
- 20 May 2018
- 744
- 34
Aynen öyle valla. O şekilde çok iyi sonuç alınır ama 6 bin lira civarına mal olur 100 m2’ye.para çok olacak, bir folyo alta gelecek, bir folyo üste gelecek gibi çift dikiş sereceksin.
Aynen öyle valla. O şekilde çok iyi sonuç alınır ama 6 bin lira civarına mal olur 100 m2’ye.para çok olacak, bir folyo alta gelecek, bir folyo üste gelecek gibi çift dikiş sereceksin.
Abi ben çatı altı beton üstüne sereceğim. Folyolu kısım altta mı olmalı üstte mi?Hollanda da bu komple restorasyon ve inşaat işindeyim. Burda bazı örnekler ama onlarca çeşit malzeme var. Senin catin ne şekilde bilmiyorum. Tr de inşaat işleri çatılar çok farklı o yüzden birsey diyemiyorum.
5x5 kereste döşeme tahtası yada osb levha kullanarak daha sağlam korunaklı yalıtım yapabilirsiniz açıkta olması iyi değil ..Abi ben çatı altı beton üstüne sereceğim. Folyolu kısım altta mı olmalı üstte mi?
Folyolu kısım betona bakacak şekilde yani altta olmalı. Kendiniz mi yapacaksanız? Malzemeyi almadıysanız eğer knauf marka mineral yükler var kaşındırmıyor. Bu sarı camyünleri hem batar hem kaşındırır. Ben kendi evimin çatısını bu şekilde yaptım işlem sırasında maske takmayı unutmayın.Abi ben çatı altı beton üstüne sereceğim. Folyolu kısım altta mı olmalı üstte mi?
Tam olarak dediğiniz o knauf mineralli yünden aldım. Kendim yapacağım evet.Folyolu kısım betona bakacak şekilde yani altta olmalı. Kendiniz mi yapacaksanız? Malzemeyi almadıysanız eğer knauf marka mineral yükler var kaşındırmıyor. Bu sarı camyünleri hem batar hem kaşındırır. Ben kendi evimin çatısını bu şekilde yaptım işlem sırasında maske takmayı unutmayın.
Alüminyum sıcak olan tarafa yani iç kısma bakacakAbi ben çatı altı beton üstüne sereceğim. Folyolu kısım altta mı olmalı üstte mi?
Tamamdır. Yarın sereceğim. Saçak kısmını da sermek gerekiyormuş. Siz sermiş miydiniz?Folyolu kısım betona bakacak şekilde yani altta olmalı. Kendiniz mi yapacaksanız? Malzemeyi almadıysanız eğer knauf marka mineral yükler var kaşındırmıyor. Bu sarı camyünleri hem batar hem kaşındırır. Ben kendi evimin çatısını bu şekilde yaptım işlem sırasında maske takmayı unutmayın.
Benim çatını kenarlarında 1 sıra tuğla olduğu için oraya kadar yapabildim saçak altına ulaşamadım.Tamamdır. Yarın sereceğim. Saçak kısmını da sermek gerekiyormuş. Siz sermiş miydiniz?
hocam siz yaptınız mı yalıtımı nasıl sonuç aldınız acaba? memnun kaldınız mı? bende çatı katı ev aldım ve yalıtım yapmayı düşünüyorum ancak farklı markadalar var izocam, ode, knauf gibi. hangisi daha iyidir, folyolu yada folyosuz kullanımda farkı var mı acaba?Tam olarak dediğiniz o knauf mineralli yünden aldım. Kendim yapacağım evet.
Kış aylarında hissedilir derecede fark oldu. Yalnız yazın bir fark hissetmedik. Ben folyosu alta gelecek şekilde beton üstüne serdim. Üstüne başka bişey örtmedim. Zaten örtmeyin diyorlar. Folyonun sererken kolay olması dışında bir artısı olmayacağı düşünmüyorum şuan alsam folyosuz alırdım.hocam siz yaptınız mı yalıtımı nasıl sonuç aldınız acaba? memnun kaldınız mı? bende çatı katı ev aldım ve yalıtım yapmayı düşünüyorum ancak farklı markadalar var izocam, ode, knauf gibi. hangisi daha iyidir, folyolu yada folyosuz kullanımda farkı var mı acaba?
folyolu olanı direk tavana sabitleniyor diye okudum birkaç yerde betona serileni folyosuz olanı falan diye yazılmıştı kafam çok karıştı. üzerine bir şey örttünüz mü yoksa serip bıraktınız mı?
anladım bende başta folyolu diye düşünmüştüm ancak araştırmalarda folyolu olanı kiramitlerin altındaki iskeleye yapılacak yalıtım için öneriyorlar genelde ürün dağılmasın diye. Bende folyosuz düşünüyorum knauf yada izocam arasında nasıl fark var acaba? kalite, kullanım ömrü, yalıtım farkı gibi.Kış aylarında hissedilir derecede fark oldu. Yalnız yazın bir fark hissetmedik. Ben folyosu alta gelecek şekilde beton üstüne serdim. Üstüne başka bişey örtmedim. Zaten örtmeyin diyorlar. Folyonun sererken kolay olması dışında bir artısı olmayacağı düşünmüyorum şuan alsam folyosuz alırdım.
Knauf tavsiye ettiler bana ama çok fark edeceğini sanmıyorumanladım bende başta folyolu diye düşünmüştüm ancak araştırmalarda folyolu olanı kiramitlerin altındaki iskeleye yapılacak yalıtım için öneriyorlar genelde ürün dağılmasın diye. Bende folyosuz düşünüyorum knauf yada izocam arasında nasıl fark var acaba? kalite, kullanım ömrü, yalıtım farkı gibi.