Çamaşır ve Kurutma Makinesi Önerisi

R Çevrimiçi

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
466
merhaba
çamaşır makinesi 9-10 kg bütçe 25-30 bin tl
kurutma makinesi 9-10 kg bütçe 25-30 bin tl

tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
805
50
Valla artık hepsi aynı lacivert. Eskiden uçuk farklar vardı markadan markaya ama günümüzde öyle ya da böyle evrakta yazan ekonomik ömrünü hatta garanti süresinin bitmesi ile birlikte makina da cartayı çekiyor. (uzatılmış garanti de, genelde yazan ekonomik ömürle birlikte bitiyor :sirit )

Ben de bosch aldım yakın zamanda. Üst seviye falan değil, en çok satan 10kg serisi. Ama alış nedenim üstüne koyacağım kurutucunun bosch olması ve eski makinada dolayı bosch'ların bu serisine iyi kötü aşina olmam idi. Garanti bitince servis kapıdan giremez. Acımam, elektronik haricinde söker içinden geçerim.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,084
Valla artık hepsi aynı lacivert. Eskiden uçuk farklar vardı markadan markaya ama günümüzde öyle ya da böyle evrakta yazan ekonomik ömrünü hatta garanti süresinin bitmesi ile birlikte makina da cartayı çekiyor. (uzatılmış garanti de, genelde yazan ekonomik ömürle birlikte bitiyor :sirit )

Ben de bosch aldım yakın zamanda. Üst seviye falan değil, en çok satan 10kg serisi. Ama alış nedenim üstüne koyacağım kurutucunun bosch olması ve eski makinada dolayı bosch'ların bu serisine iyi kötü aşina olmam idi. Garanti bitince servis kapıdan giremez. Acımam, elektronik haricinde söker içinden geçerim.
Memlekette kaliteli eşya kalmadıysa vay halimize. :hmm

R Çevrimiçi

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
466
bugün gittim mağazadan baktım bosch ürünleri bir tık pahalı geldi bende terchimi siemens den yana kullandım çamaşır ve kurutma makinesi aldım yarın gelecek inş. :)

Çamaşır Makinesi:

Kurutma Makinesi :

Kampanyalı olduğu için ikisi bayide 46k ya geliyor taksiti arttırınca mecburen 48k ya gelmiş oldu.

Bosch WGA242Z0TR 9 kg 1200 Devir // bu vardı ama hem fiyat olarak hemde içime sinmedi :)

Son düzenleme:
R Çevrimiçi

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
466
Güle güle, sağlıklı ve keyifli günlerde kullanın.
çok teşekkür ederim uzun kullanımda deneyimlerimi paylaşırım ama kurutma makinesi 5 saat de kuruyor hadi 4.30 olsun baya uzunmuş daha onu test edemedim ama çamaşır makinesi iyi yıkıyor gibi :)

Sota Sota başkanım makine iyide bu kapak kısmında ki silikon rengi niye böyle veya lekeli onu anlamadım çok kalitesiz bir his veriyor normal mi?

02aa0400ab098845b3.jpg
0187bf1047cff4f62f.jpg

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
805
50
çok teşekkür ederim uzun kullanımda deneyimlerimi paylaşırım ama kurutma makinesi 5 saat de kuruyor hadi 4.30 olsun baya uzunmuş daha onu test edemedim ama çamaşır makinesi iyi yıkıyor gibi :)

Sota Sota başkanım makine iyide bu kapak kısmında ki silikon rengi niye böyle veya lekeli onu anlamadım çok kalitesiz bir his veriyor normal mi?

02aa0400ab098845b3.jpg
0187bf1047cff4f62f.jpg
Saat tutarak verdiğiniz süre mi yoksa ilk çalışırken ekranda yazan süre mi? Ekranda yazan ise, çok sallamayın, çamaşırın miktarından nemine kadar bissürü şşey değiştirir o süreyi. Yok siz makinayı başlattınız da kurutana kadar 5 saat geçti ise, bir arıza haricinde miktar fazla olabilir, ya da çamaşırda nem oranı fazladır.

Lekeler talk lekesine benziyor gibi, kullandıkça geçer diye düşünüyorum.

R Çevrimiçi

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
466
Saat tutarak verdiğiniz süre mi yoksa ilk çalışırken ekranda yazan süre mi? Ekranda yazan ise, çok sallamayın, çamaşırın miktarından nemine kadar bissürü şşey değiştirir o süreyi. Yok siz makinayı başlattınız da kurutana kadar 5 saat geçti ise, bir arıza haricinde miktar fazla olabilir, ya da çamaşırda nem oranı fazladır.

Lekeler talk lekesine benziyor gibi, kullandıkça geçer diye düşünüyorum.
Hiç denemedim daha ama program ayarlarında olan pamuklu dolap kuruluğu seçeneğinde gösteriyor yarım yük yapıp süreyi 3 saat olarak olur sanki.

Talk lekesi ne demek bilmiyorum ama aldığım yere gidip bi bakicam muadil teşhir ürünlere ona göre bir karar verebilirim sanırım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,821

02aa0400ab098845b3.jpg
0187bf1047cff4f62f.jpg
kullanılan conta sıcağa maruz kaldığı için renk değiştirmiş.

Geri
Üst Alt