Son zam ile 1,73 olmamışmıydı o?Elektriğin kwh bedeli an itibarıyla 1,56 tl. Alacağınız model ile enerji farkından yola çıkarak siz hesaplayın.
Eve 5 gün önce gelen faturayı bedel/kwh yapınca çıkan değer bu. Tüketimin bir kısmını zamlı bir kısmını zamsız hesapladılar muhtemelen dediğiniz gibi son zamla beraber 1,73 olarak hesaplanmalı.Son zam ile 1,73 olmamışmıydı o?
Hepimizin kafalar karışık, ne-nezaman-kaç para kavramları hep birbirine girdi tabi o nedenle birbirimizden teyit alma gereği duyuyoruzEve 5 gün önce gelen faturayı bedel/kwh yapınca çıkan değer bu. Tüketimin bir kısmını zamlı bir kısmını zamsız hesapladılar muhtemelen dediğiniz gibi son zamla beraber 1,73 olarak hesaplanmalı.
Enerji verimliliği A diye almayı düşündüğümT Trsmurf tam modelleri yazın ki nokta atışı bilgi verelim yoksa farazi yazılar yazılır hep.
Bu ürünlerin her ikisi de 2000 watt rezistans kullanıyor, Vestel olanda üretici Python, Daewoo olanda IRCA. Kaldı ki IRCA birçok Vestel üründe de kullanılıyorEnerji verimliliği A diye almayı düşündüğümZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Uygun fiyatlı olan enerji verimliliği c
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Küçük çocuğum olduğu için haftada 3 4 kere çamaşır yıkanıyor
Vestel 36lt su kullanıyor daewoo 50 lt su
Cevabınız için teşekkür ederim devletin denetleme mekanizmasi iyi çalışsaydı bu durumda olmazdık diye düşünüyorum eğer temizlik konusunda ikiside aynı ise verimli olanı tercih ederim dünyada enerji krizi var su krizi oluşacak ne kadar tasarruf edebilirsek o kadar iyi tek başıma ne kadar etkili olabilirim emin değilim ama benim gibi düşünenler illaki olacaktır dolayısıyla damlaya damlaya göl olur umuduyla hareket etmeye çalışacamBu ürünlerin her ikisi de 2000 watt rezistans kullanıyor, Vestel olanda üretici Python, Daewoo olanda IRCA. Kaldı ki IRCA birçok Vestel üründe de kullanılıyor
Bu ürünlerin her ikisi de 400watt max BLDC motor kullanıyor Vestel olanda üretici LGE ve G&J - Daewoo olanda sadece G&J
Bu ürünlerin her ikisi de 50hz standart pompa kullanıyor, her iksinde de üretici HANYU
Bu ürünlerin her ikisi de inci grubu 60 tambur kullanıyor
Uzun yıllar boyunca bu enerji verimliliği konusunun insanların beynini yıkamaktan başka bir şey olmadığını yazdım durdum çünkü Devletin bunu ADAM GİBİ denetleyen hiç bir kurumu yok. Şimdi eğer dünyada en önemli olan konu enerji kaynaklarını verimli kullanıp suyu heba etmemek ise. O zaman bu etiket sahtekârlarına kim yaptırım uygulayacak?
Aynı rezistansı aynı motoru aynı tamburu yani %99 oranında aynı malzemeyi kullanıp sadece yazılım algoritması ile oynayarak birisinde X diğerinde Y litre su ve elektrik ile ykama yaptırıp buna da enerji verimliliği diyenlerin Allah Belasını Versin.
Sistem gayet basit.
A makinesine ilk yıkamada 3 yerine 2 litre su aldır. Ana yıkamada 6 yerine 4 litre su aldır.
B makinesine ilk yıkamada 2 yerine 3 litre su aldır. Ana yıkamada 4 yerine 6 litre su aldır.
A makinesi ilk yıkamada 3 yerine 2 litre su aldığı için AZ su, ana yıkamada 6 yerine 4 litre su ısıtmaya enerji kullandığı için AZ elektrik tüketsin.
B makinesi ilk yıkamada 2 yerine 3 litre su aldığı için ÇOK su, ana yıkamada 4 yerine 6 litre suyu ısıtmaya enerji kullandığı için ÇOK elektrik tüketsin.
Sonra bunların birine A diğerine Ğ etiketi basılıp AYNI MAL değişik etiketler ile halka satılsın. Devlet de bunu seyretsin.
Haaa yalan mı? hayır yalan değil adam enerji verimliliği yapmış işte.. Ama aynı kalitede donanımın üstünde iki tık tık bi fık fık yazılı değiştirip malın birisini vatandaşa daha PAHALI satmış bu da çok masum bir şey canım ne olacak ki.
Biz artık çamaşır makinesinin 15dk prıgramı dışında birşey kullanmıyoruz istisna durumlar hariç.Cevabınız için teşekkür ederim devletin denetleme mekanizmasi iyi çalışsaydı bu durumda olmazdık diye düşünüyorum eğer temizlik konusunda ikiside aynı ise verimli olanı tercih ederim dünyada enerji krizi var su krizi oluşacak ne kadar tasarruf edebilirsek o kadar iyi tek başıma ne kadar etkili olabilirim emin değilim ama benim gibi düşünenler illaki olacaktır dolayısıyla damlaya damlaya göl olur umuduyla hareket etmeye çalışacam