Çamaşır makinesi tavsiye

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Söz konusu yerli üretimse tv hariç (tv si arçelik olan biri olarak söylüyorum) birinci sıramda arçelik grubu vardır. Gerek kalitesi gerek servis ağı nedeniyle.

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Ama evdeki makinemizle bosch marka makineyi karşılaştırdığımda sarsıntı sıfırdı boschda. Bizimkinin amortisörlerinin değişmesine rağmen
Dogrudur ayni fiyat segmentinde urunmu.Aralarinda yil farki varmi birbirine rakip olabilecek sekilde karsilastirmak makineler seviye seviye lazim amortisorlerde marka marka kalitesine gore degisiyor.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Dogrudur ayni fiyat segmentinde urunmu.Aralarinda yil farki varmi birbirine rakip olabilecek sekilde karsilastirmak makineler seviye seviye lazim amortisorlerde marka marka kalitesine gore degisiyor.
Aralarında yıl farkı var ama bizim cihaz alındığından beri aynı. En son bir tarafını dolaba dayadık açık kalan tarafına atleti sıkı sıkı sarıp soktuk sağa sola yürümesi durdu. Sıkmaya geçerken ve dururken bi sarsılması var sadece

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Valla bizimde annemin makine bosch ben askerdeyken almislar bilgim yokdu tshorlerim kuculdu pantolonlarimi yirtti anneme kiziyodum yuksrk derece atma diye atmiyorum diyodu bende dikkat etmiyor diyordum meger internete bir girdim bosch marka alip bizim gibi magdur insan dolu sikayet varda sonra servisi cok kazikmis kart yandı ver bin lira kapak dusdu 250 300 lira garanti 640 lira 7 yil yapmak ole yani.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ama evdeki makinemizle bosch marka makineyi karşılaştırdığımda sarsıntı sıfırdı boschda. Bizimkinin amortisörlerinin değişmesine rağmen
aynı benim 4300 liralık vestel kcm 9914.

4000 liralık makine ama yine sarsılıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu işin meblağ modelle alakası yok hocam.Benim vesteldeki süspa amortisörleri Bosch ta kullanıyor ama benimki dans ediyor.Bosch karşıtı ve sevmeyeni olarak zamanında çok iddialaştım ne fark var diye . Mühendislik farkı varmış anladım.??
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

[Gizli İçerik]Valla bizimde annemin makine bosch ben askerdeyken almislar bilgim yokdu tshorlerim kuculdu pantolonlarimi yirtti anneme kiziyodum yuksrk derece atma diye atmiyorum diyodu bende dikkat etmiyor diyordum meger internete bir girdim bosch marka alip bizim gibi magdur insan dolu sikayet varda sonra servisi cok kazikmis kart yandı ver bin lira kapak dusdu 250 300 lira garanti 640 lira 7 yil yapmak ole yani.

buda bir gerçek özellikle 3 yıl kadar öncesinde yoğun şekilde yırtma delme şikayetleri vardı şuan ara ara bakıyorum artık yok gibi Küçülme olayı sıcaklık yada program ile alakalıdır bilemem . Servis olayı ve müşteri kazıklama huyları devam ediyor malasef.Hatta Edirne de bosch yada değişik markalar alan arkadaşlar vestelin servisinin güler yüzünü görünce Edirne de tek alınacak marka Vestel diyorlar.Geçen akıllı tahta montajına geldiler hoş sohbet vs. arkadaşlar Bosch servisi değil konuşmak yüzlerinden sinir ve samimiyetsizlik akıyor dediler.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

subutayi

Yeni Üye
10 Eki 2019
1
57
arkadaşlar,
öğrenci için
1000-1500 arası çamaşır makinesi
1500-2000 arası buzdolabı almak istiyorum. tavsiye önerileriniz nelerdir.....

G Çevrimdışı
19 Haz 2019
137
57
Arkadaşlar genelin önerisini göz önünde bulundurarak ve çevremde kullanan insanların tecrübelerine de dayanarak (meşhur indirimli 11.11 olayında 2.300 TL/9 ay taksitli) tercihimi PROFİLO CMG140DTR’den yana kullandım. Doğru tercih yaptığımı düşünüyorum, çünkü 1400 deviri de kullanıyorum, programların neredeyse her adımına müdahil olabiliyorum, yıkama esnasında ses diye bir şey nerede ise yok gibi (49 dB), şehir su şebekesinden kaynaklı su alırken ses yapıyor (rahatsız olmadım), makine içine koyduğunuz çamaşır miktarına göre değişkenlik gösteren çamaşır sesi var (eski makine ile kıyaslayınca rahatsız değilim), çamaşırlarım temiz ve mis gibi parfüm kokulu çıkıyor. Eski makinemde aynı deterjan ve yumuşatıcı kullanmama rağmen çamaşırlar nem kokulu olarak rahatsız edecek derecede kötü kokulu çıkıyordu. Eski makinemde çocuğun elbiseleri ve bazen bizim giysilerde lekeler çıkmıyordu ama bu makinede öyle bir sorun yaşamadım. Yorgan yıkama, hassas yıkama, hızlı yıkama olayını daha denemedim o yüzden o konularda bir şey diyemem. Eski makinem bulunduğu yerde volta atmasını sevmesine rağmen bu makine 1400 devirde bile gram oynamıyor (tabii bunda su terazisi ile yerine yerleştirmekte önemli).
Benim diyeceklerim bunlar şimdilik, yorum yaparak bana bilgi aktarımında bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

B Çevrimdışı

bekombg

Yeni Üye
13 Kas 2020
2
26
Valla ben kurutmalı istiyodum hep makine. Şuanki makinem sanırım 10 litre kurutması da 5 litre. O yüzden samsung aldım ama çok da memnun değilim. Yıllarca kullandığım eski bosch makinem daha iyi performans veriyordu, ki aldığım makine de samsungun kurutmalı pahalı bir modeli. Yorumlara bakınca keşke siemens deneseydim diyorum. İnternet alışveriş sitelerinde vs insanlar gayet memnum, bilemiyorum şurada diye liste yapmışlar belki işinize yarar.

Geri
Üst Alt