Çamaşır Makinası Tavsiyesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,357
Samsung un öğrenci indirimleriyle birlikte çok güzel fiyatlara makineleri mevcut kendi sitesinde
sikayet var sitesine ara ara göz atarım aynı seri makina için mükemmel diyende var kazan sürtüyor diyende aramızdan birisinin alıp incelemesi lazım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,357
Bunun aynısı siemens de aynısı var. Tek fark birinde önünde bosch diğerinde siemens yazdığı için 5 bin pahalıya satılıyor. Siemens daha pahalı
bir ürün gerçekten kaliteli olabilir fakat servis ağı ve servis memnuniyeti benim için daha önemli. Bakınız Logitech ürün kaliteli fakat servis tarafı :sopa1

Schumi Çevrimdışı

Schumi

Yeni Üye
11 May 2022
12
41
Şikayetvar.com üzerinde inanılmaz Bosch çamaşır makinası şikayeti var. Üstelik fiyatıda diğer ürünlere göre pahalı olmasına rağmen. Servislerin tutumunu da hiç sevmedim. Tekrar Vestel mi baksam bilemedim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,357
Şikayetvar.com üzerinde inanılmaz Bosch çamaşır makinası şikayeti var. Üstelik fiyatıda diğer ürünlere göre pahalı olmasına rağmen. Servislerin tutumunu da hiç sevmedim. Tekrar Vestel mi baksam bilemedim.
benzer durum diğer markalarda da var. Hepsiburada, Trendyol gibi sanal pazar yerlerinde ürün yorumları oku evlere şenlik.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
79
Şikayetvar inanmiyorum çoğu bot olabiliyor. Hadi herşeyi geç dünyanın en iyisi de olsa kul yapısı olduğu için şansına ne gelirse. Akrabam da altus bulaşık makinesi var çok güzel çalışıyor ve sessiz yıkıyor. Beyaz eşya da marka bağımısz olarak %50 şans

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,357
Şikayetvar inanmiyorum çoğu bot olabiliyor. Hadi herşeyi geç dünyanın en iyisi de olsa kul yapısı olduğu için şansına ne gelirse. Akrabam da altus bulaşık makinesi var çok güzel çalışıyor ve sessiz yıkıyor. Beyaz eşya da marka bağımısz olarak %50 şans
çoğu kullanıcı kullanma kılavuzunu okumaz yada alırken özelliklerine dahi bakmaz. Olmayan özellik için cihaza bela okur :kiskis

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
79
çoğu kullanıcı kullanma kılavuzunu okumaz yada alırken özelliklerine dahi bakmaz. Olmayan özellik için cihaza bela okur :kiskis
Doğru en büyük örnek. Kurutma makinesi ülkenin yarısında çekme yapıyor. Diğer yarısında çekme sorunu yok :) çekme sorunu olmayan kişiler kitapçık okumuş bilgili kişiler :)) çekme sorunu yasayanlar ise düz mantık insanlar :))

Şahsen ben 3 4 yıldır kullanıyorum herseyi atıyorum içine bir tanesi bile çekmedi :))

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,357
Doğru en büyük örnek. Kurutma makinesi ülkenin yarısında çekme yapıyor. Diğer yarısında çekme sorunu yok :) çekme sorunu olmayan kişiler kitapçık okumuş bilgili kişiler :)) çekme sorunu yasayanlar ise düz mantık insanlar :))

Şahsen ben 3 4 yıldır kullanıyorum herseyi atıyorum içine bir tanesi bile çekmedi :))
bir örnekte benden, ecovacs robotlarının bir önceki serilerinde paspas varken halıya çıkmaz özelliklerinde açıkca yazıyor. Şikayet var, Pazaryerlerinde değerlerinde bela okuyan mı dersin, markayı karalayan mı aklın gider :kiskis

Ha şu da var bu toplum okusa da okuduğunu anlayamıyor.
"2024-TYT'de ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin doğru cevap sayısı ortalamaları Türkçe (40 soru) testinde 21,427'' sizin de bahsettiğiniz %50.

Schumi Çevrimdışı

Schumi

Yeni Üye
11 May 2022
12
41
Peki Bosch alıcam gibi. Ama 10kg olanlarda sıkma anında kazanın yanlara çarpma şikayeti de çok okudum. Düz mantık ile 9kg kazanı daha küçük diye yanlara çarpma olayı daha mı düşük ihtimal yoksa aynı kazanı kullanıyor olabilir mi ?

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
821
51
Peki Bosch alıcam gibi. Ama 10kg olanlarda sıkma anında kazanın yanlara çarpma şikayeti de çok okudum. Düz mantık ile 9kg kazanı daha küçük diye yanlara çarpma olayı daha mı düşük ihtimal yoksa aynı kazanı kullanıyor olabilir mi ?
Çap aynı, derinlik değişiyor. 5 ay kadar oldu yerli bosch aldık, memnunuz, vurma çarpma yok, servis derdim de yok. Ama ben kurutucum bosch olduğu ve kule şeklinde kullanacağım için mecburen bosch aldım. Yoksa en büyük kazanlı en ucuz makinayı alır geçerdim.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
821
51
bir örnekte benden, ecovacs robotlarının bir önceki serilerinde paspas varken halıya çıkmaz özelliklerinde açıkca yazıyor. Şikayet var, Pazaryerlerinde değerlerinde bela okuyan mı dersin, markayı karalayan mı aklın gider :kiskis

Ha şu da var bu toplum okusa da okuduğunu anlayamıyor.
"2024-TYT'de ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin doğru cevap sayısı ortalamaları Türkçe (40 soru) testinde 21,427'' sizin de bahsettiğiniz %50.
Benim kıllanma kılavuzları burada.

P50416-203603.jpg

Ya da burada değilse bile diğer 7 (sayıyla: yedi) kitaplıktan birindedir. 2o yaşındaki kombinin kitapçığı bile duruyor, işe de yarıyor(lar) gerektiğinde.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
805
Siemens IQ 300 - 500 serisinde deterjan çekmecesi tasarım hatası var.
90 derecede çamaşır yıkayınca çekmeceden yere su damlatıyor.
IQ 700 de ise idos problem. Her yıkamada ml ayarı yapacaksınız (sitesinde otomatik dozajlama yok yazıyor).
Sıvı deterjan kabı tıkanıyor. O yüzden yurt dışında Serie 8 ve IQ 700 idos olmayan 1600 serileri yaygın (benim gördüğüm).
Ben IQ 300 aldım 90 derecede çamaşır yıkamadığım için deterjan çekmecesi problemi yaşamıyorum.
En çok önerilen makine Electrolux arkasından Miele.
Birde son zamanlarda öne çıkan Haier var.
Haier de benim gördüğüm dikkat edilmesi gereken ise tambur ufaklığı.
8 kilo çamaşır yıkamak için 12 kilo Haier almak gerekiyor.
İllede Serie 8 veya IQ 700 alınacak ise her seferinde ml ayarını ve ayda bir komple sistemi söküp temizlemeyi göze alacaksınız.
Birde idos olanlarda renkli için, beyaz için sıvı deterjan olayı var.
Doldur boşalt sıkıcı deniyor.
İyice araştırmak lazım.
Ben yeni evime geçince Electrolux alacağım.

Geri
Üst Alt