Buzdolabı sizce normal mi ?

X Çevrimdışı

Xir11

Yeni Üye
17 Mar 2026
2
Merhaba 1 hafta önce yeni beko marka buzdolabı aldım .
Dünden beri derindondurucu kapağını açıp kapatırken vurma yapmaya başladı . Bugün servis geldi resimdeki menteşenin ucu plastik kısma çarptığı için normal dedi vazelin gibi bir şey sürdü ve gitti ama üst tarafın menteşesinde böyle bir sıkıntı yok. Alt tarafın vurması ses yapıyor ve elinizle dahi hissediyorsunuz açıp kapatırken rahatsız ediyor. Sizce normal mi ?

20260317_144721.jpg

Son düzenleme:
Xentios Çevrimdışı

Xentios

Aktif Üye
7 Eyl 2025
73
45
O modeli bilmiyorum ama Arçelik buzdolabında da menteşe bu şekilde plastik kısma sürtünerek eritiyor. 3-6 ay içinde o plastik eridi gitti. Kapının normalde belli bir noktayı geçtikten sonra kendi kendini kapatması lazım ama o plastik eridiği için kapatmıyor. 20 yıllık Bosh buzdolabında o mekanizma hala ilk günkü gibi çalışırken yepyeni Arçelik buzdolabının 3 ayda kapak kapanma hissiyatı değişti.

Tahminimce bilerek yapıyorlar çabuk bozulsun diye.

Bilmeyenler için Arçelik, Beko, Grundig ve daha bir çok marka aynı şirkete bağlı hatta web siteleri bile aynı format sadece rengi değişik.

Screenshot-2026-03-17-at-18-18-40-Teknolojiyle-Hayatin-Kalbinde---Arcelik.png
Screenshot-2026-03-17-at-18-18-29-Beko-Turkiye.png

X Çevrimdışı

Xir11

Yeni Üye
17 Mar 2026
2
O modeli bilmiyorum ama Arçelik buzdolabında da menteşe bu şekilde plastik kısma sürtünerek eritiyor. 3-6 ay içinde o plastik eridi gitti. Kapının normalde belli bir noktayı geçtikten sonra kendi kendini kapatması lazım ama o plastik eridiği için kapatmıyor. 20 yıllık Bosh buzdolabında o mekanizma hala ilk günkü gibi çalışırken yepyeni Arçelik buzdolabının 3 ayda kapak kapanma hissiyatı değişti.

Tahminimce bilerek yapıyorlar çabuk bozulsun diye.

Bilmeyenler için Arçelik, Beko, Grundig ve daha bir çok marka aynı şirkete bağlı hatta web siteleri bile aynı format sadece rengi değişik.

Screenshot-2026-03-17-at-18-18-40-Teknolojiyle-Hayatin-Kalbinde---Arcelik.png
Screenshot-2026-03-17-at-18-18-29-Beko-Turkiye.png

Teşekkür ederim .

Bencede bilerek yapılan bir durum gelen servis bakar bakmaz ek garanti önerdi. Şuanki durumda umarım erir ve vurması geçer. Video yüklenmiyor yoksa sesini ve şiddetini göstermek isterdim . Rahatsız edici bir durum tekrar servisi çağırsam değişen bir şey olmayacak gibi normal diyor bence normal bir durum değil. Ne yapmalıyım bilemiyorum .

Geri
Üst Alt