Buzdolabı Önerisi

I Çevrimdışı

isatar35

Yeni Üye
27 Eyl 2022
1
29
Evimizdeki üstten donduruculu şu an modelini hatırlamadığım 70cm genişlikteki bosch, çocuk olduktan sonra yetmez oldu. Hanım değiştirmişken alttan donduruculu model istiyor, max 78cm dolap çerçevesi var mutfak içinde, daha önce arçelik vardı gövde probleminden garantiye de sokmadılar hurdacıya sattım, bizimkinden 1 sene sonra üretilen modelde gövde probleminde cüzi bi miktarla dolap değişimi sağlamış arçelik o yüzden bi daha bulaşmam arçeliğe. hacmi maksimize etmek için 75-76cm dolaplara bakıyorum. Bütçe konusunda esneğim, yeterki sıkıntısız problemsiz bir dolap olsun 35bin de okey 50bin de okey, sadece 50bin verdiğim cihaz 35binlik kalitesinde olmasın. Bosch, LG, Samsung, Siemens baktım fakat burdaki başlıkları ve önerileri okuyunca kafam iyice karıştı. samsung RBxxxx'ler vestel üretimi diyen olmuş, boschlar artık TR üretimi, alınmaz diyen olmuş, siemens artık panasonic kompresörle gelmiyor diyen de var vs vs.

75-76cm genişlikle alabileceğim maksimum kapasitede, maksimum kalitedeki marka/model hangisi? Teşekkürler.

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
36
44
Sıcak bir yerdeyseniz soğutmaya çok önem verin.

Arçelik inverter bir model aldık sıcak havada soğutamıyor . Arçeliğin ayrıca uzun kullanımda hep sorun çıkaracak parçaları var. En basitinden kapıyı otomatik kapatan mekanızma eski bosch'ta sert plastik ve metal parçadan oluşuyordu 20 sene geçti hala ilk günkü gibi çalışıyor Arçelikte yumuşak bir plastik kullanmışlar 2 AYDA yıl değil bak 2 ayda eridi gitti. Bütün parçaları bozulsun kırılsın gelip bize tamir ücreti ödesinler kafasında yapılmış Arçelik ürünleri.

Bence Siemens yada Profilo odaklı araştırın ama modele özel dediğiniz gibi durumlar var açıkcası artık çoğu ürün kalitesiz yapılıyor gibi geliyor bana. Bugün piyasadan alabileceğiniz hiçbir buzdolabından 20-40 sene ömür beklemiyorum.

Geri
Üst Alt