Beyaz_Peynir
Aktif Üye
Peki dolabın normal tarafı her seferinde kendisini nasıl vakumluyor?Çok sık açıp kapattığınız için alt tarafı soğutmak için damper termostat açık konumda haliyle alttan gelen basınçla üst kapı açılıyor bence sorun yok
Peki dolabın normal tarafı her seferinde kendisini nasıl vakumluyor?Çok sık açıp kapattığınız için alt tarafı soğutmak için damper termostat açık konumda haliyle alttan gelen basınçla üst kapı açılıyor bence sorun yok
Peki bu kuralın alt, üst farketmeksizin her iki kısımda da çalışması gerekmez mi. Günlük kullanılan tarafta bir sorun yok ama buzluk tarafında bir gariplik var gibi.Sıcak genleşmiş hava soğuk ortama giriyor hacmen daralma oluyor haliyle vakumlama yapıyor
Dolabın su gideri tıkanmış olabilir, ağzı açık unuttuğunu oldu mu?Peki bu kuralın alt, üst farketmeksizin her iki kısımda da çalışması gerekmez mi. Günlük kullanılan tarafta bir sorun yok ama buzluk tarafında bir gariplik var gibi.
Dolabın su gideri tıkanmış olabilir, ağzı açık unuttuğunu oldu mu?
Bence servis çağrın kontrol ettirin fiyat alırsınız. Yaptırmasınız bile en fazla 80-100 arası servis ücreti ödersinizSürekli evdeyiz. Açık olsa bile 1dk sonra ötmeye başlıyor. Nereden geliyor bu ses diye bakınmaya başlarız.
2 aylık olduğu için garantisi devam ediyordur @TEKNOwest hocam. Büyük ihtimalle birşey yok diyip gidecekler ama gözden kaçan birşey vardır belki hemde kişi rahat etmiş olur en iyisi bu görünüyor.Bence servis çağrın kontrol ettirin fiyat alırsınız. Yaptırmasınız bile en fazla 80-100 arası servis ücreti ödersiniz
2 aylık olduğu için garantisi devam ediyordur @TEKNOwest hocam. Büyük ihtimalle birşey yok diyip gidecekler ama gözden kaçan birşey vardır belki hemde kişi rahat etmiş olur en iyisi bu görünüyor.
Dediğim gibi her dolap vakum yapar ama su giderinden içerisine bir miktar hava alarak vakum yapmasını önler. Ben de aynı şeyi yaşadım 5dk kapak açılmıyordu, su giderini açtım sorun çözüldü. Vakumun contayla filan alakası yoktur, conta arızalanınca içeri hava girişi olur veya tam kapanmaz vs ama vakumu önleyecek bir özelliği yoktur.İnternette bakındım biraz da, herkes aynı şeyi yazmış. Hepsinde de servis, bir şey yok deyip geri dönmüş. Servisi iptal ettim şimdilik boşuna 100₺ vermeyeyim diye.
Biraz daha gözlem yapayım. Gözüm takıldı bir kere.