Büyük Adam, Gazi ATAM ve Avustralya'nın Jesti

A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Bu gün bir konuda, Devlet Adamlığı ve Gerçek Liderlik ile ilgili sevgili Alo abim teraspy teraspy ye bir yazı yazmıştım.

Üstüne Twitter da bu konuya denk gelince vallahi bir an gözlerim doldu yine.

Özledik böyle Devlet Adamlarını.

Aşağıdaki fotoya bakıp sonra yazıyı okuyabilirsiniz. Yazı ve görsel, Twitter dan sevgili TC Tolunay dan alıntıdır.

Ancac.jpg


DÜNYA LİDERİ OLMAK İŞTE BÖYLE BİR ŞEY..

Avustralya, Çanakkale Savaşının 100’ncü yılı anısına Anzak askerlerinin savaş esnasında tükettiği bisküvileri tekrar üretti ve bunun için de özel bir kutu tasarladı. Sınırlı sayıda üretilen bu kutuların üzerine ne yazıldı dersiniz?.

Hayatını kaybeden Anzak askerleri için ’ün söylediği o duygusal ve duygusal olduğu kadar da insanlık dersi veren şu sözleri yazıldı:

"Those heroes that shed their blood and lost their lives… You are now lying in the soil of a friendly country. Therefore rest in peace. ... you, the mothers, who sent their sons from faraway countries wipe away your tears... after having lost their lives on this land they have become our sons as well."


Yani;

“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar…Sen dost bir ülkenin topraklarında yatıyorsun. Bu yüzden huzur ve sükûn içinde uyu. Uzak diyarlardan oğlunu harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”





Ne mutlu böylesi bir lidere sahip olmak, ne mutlu böyle bir tarihin mirasçısı olabilmek..


 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,238
62
Uzun zamandan beri yeni yetişen nesillere düşmandan kurtardığı,kurucu önderi olduğu,hayatını adadığı şu güzel ülkesinde adını ve eserlerini unutturmak,ona karşı kin ve nefret uyandırmak için çok çalıştılar.Biraz başarılı oldular ama tam sonuç alamadılar.İnşallah hedeflerine ulaşamayacaklar.Her yönden örnek alınacak bir insanmış.Allah gani gani rahmet eylesin,ruhu şad mekanı cennet olsun.
 
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,260
64
Mao Ze Tung, 1935’de Şian’da Uzun Yürüyüşe çıkmadan önce yaptığı uzun konuşmasına şöyle başladı: “YOLDAŞLAR, BEN ÇİN’İN ATATÜRKÜYÜM!”
Neden demiş acaba :) ,sadece çin de değil bu arada :)
asya da devrim yapmış 4 lider vardır tarih kitaplarına geçmiş. LENİN ATATÜRK GANDİ MAO
1967’de öldürülen Ernesto Che Guevara’nın sırt çantasından İspanyolca Atatürk’ün Büyük Nutku (GRAN DISCURSO) çıktı
Hımm,dedim ya "örnek aldıkları tek lider" diye :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri